Jump to content

motor

laurica

Recommended Posts

va multumesc pentru sfaturi despre comp de bord. as vrea sa mai stiu de ce atunci cind este in viteza 1 si iau picioarele de pe toate pedalele masina la un moment dat incepe si tremura violent apoi moare motorul intr-un final. asta la un bmw 525 din 1990 pe benzina. si inca un lucru in relanti oscileaza turatia de la 900 la 950 fara ca eu sa fac nimic sa fie de la fise? am etansat toata admisia si degeaba. va multumesc!

va multumesc pentru sfaturi despre comp de bord.  as vrea sa mai stiu de ce atunci cind este in viteza 1 si iau picioarele de pe toate pedalele masina la un moment dat incepe si tremura violent apoi moare motorul intr-un final. asta la un bmw 525 din 1990 pe benzina. si inca un lucru in relanti oscileaza turatia de la 900 la 950 fara ca eu sa fac nimic sa fie de la fise? am etansat toata admisia si degeaba.  va multumesc!

191915[/snapback]

Este o chestie destul de normala nu ?? :) este ca si cum ai pleca de pe loc fara a mai da drumu treptat la ambreiaj si sa apesi pe aceleratie :blink:

Iti oscileaza cand e rece motoru nu ??? din nou , este ceva normal

Iti oscileaza cand e rece motoru nu ??? din nou , este ceva normal

191924[/snapback]

:blink: explica de ce este normal sa oscileze turatia cand e rece,normal ar fi sa stea cu socul tras deci cu turatia mai ridicata...

cred ca sonda lambda e cam dusa, dar un tester nu stica

pe curt ea masoara cantitatea de oxigen (ii mai spune si oxygen sensor )

rezultata dupa ardere si in functie de asta lasa/taie din cantitatea de combustibil

ce urmeaza sa fie injectata => e un senzor de intrare pt ECU de injectie, (ii mai zice si MCU [motor control unit] ) il ajuta la calcularea timpilor de injector (cate ms sa stea dechis injectoru)

Senzorul de obicei are trei fire

1 date (furnizeaza o tensiune intre 0V 0.1V cind e OK 0.2 ->0.8V => defect )

2 & 3 alimentarea rezistentei de incalzire a senzorului

sun char si cu 5 fire: 2 pt date si restu pt rezistente

De ce e nevoie de rezistenta ? el functioneaza corect la peste 350 de grade, deci ii accelereaza timpii morti.

Asta e si motivul ca el se afla la punctul de unire a tevilor de evacuare ce vin de la quloasa inainte de catalizator

O dovada a defectarii sunt oscilatiile turometrului la rece si consum RIDICAT

dar o scanare de DTC-uri (data trouble code) nu strica :blink:

Succes

P.S era sa uit cumva are tentative de inecare cand ii dai putina talpa de parca ar aparea intreruperi la alimentarea cu combustibil ???? :)

Edited by clauberty

:blink: explica de ce este normal sa oscileze turatia cand e rece,normal ar fi sa stea cu socul tras deci cu turatia mai ridicata...

192009[/snapback]

fiind cilindrii reci , din benzina care intra prin admisie o parte se condenseaza si se depune pe peretii cilindrilor de asta benzina nu este suficienta si turatia motorului oscileaza la turatii mici :)