Jump to content

Bmw e60 525

Recommended Posts

Buna ziua. De ceva timp am un 525, e60, are 298000 km cutie de viteze automatica in 6 rapoarte, am observat la ultimul drum din germania in romania ca isi cam da in gura cand bag picioarul in ea, am fost la cateva servisuri din oras si toti ziceau ca e CONVERTIZORUL, citind pe forum tind sa cred ca e uleiul din cutie... se poate verifica chestia asta ? Mentionez ca la un momendat mi-a dat o eroare ceva de genu "Transsmision Fault....." va rog un sfat ceva ? Multumesc frumos

PS: cred ca am si o scurgere de ulei intre motor si cutie, acolo jos, cand merg de ex cu 200km/h si ma opresc dupa scoate un fum ingrozitor de sub capota.

Edited by Jasmyn

intai ar trebui schimbat uleiul+filtrul cutiei si apoi o resetare cu testerul sau update de soft in cazul in care acesta nu a fost facut niciodata.

uleiul din motor se scurge probabil pe la simeringul de palier, insa ca sa ajungi la el trebuie demontata cutia deci va fi mai simplu sa faci ambele operatii odata.

PS: cred ca am si o scurgere de ulei intre motor si cutie, acolo jos, cand merg de ex cu 200km/h si ma opresc dupa scoate un fum ingrozitor de sub capota.

Tare cred ca uleiul ala care evadeaza d-acolo intra in contact cu galeria de evacuare. Altceva nu poate sa-l incinga pana la stadiul in care iese fum.

fumul cred ca vine de la galeria de admisie

nu cred ca e de la galeria de admisie , pentru ca se vede in dreapta jos cum te uiti la masina, si e miros de ulei ars :) probabil semeringul de la palier cum a spus cineva mai sus ! va multumesc baieti

tu probabil esti nu numai analfabet, ci si nebun.

In orice caz, daca acea cutie are un defect, nu se va rezolva prin schimbul de ulei. Ma rog, este si foarte ieftin uleiul si filtrul, deci probabil merita cheltuiala :)

Bine, la service i-au spus ca este convertizorul defect, dar tot e bine ca s-a lamurit pe forum ca e de vina uleiul. :wacko:

• Like 2
  • Downvote 1

O iei prin eliminare, incepi cu ce e mai ieftin de facut, schimbi uleiul doar o data si daca tot ai probleme rezolvi cu convertizorul iar apoi schimbi iar uleiul.

@Pole, tu parca l-ai schimbat de 2 ori ultima data, nu?

@Jasmyn - ai rezolvat problema?

Eu chiar sunt curios cum poate un schimb de ulei rezolva problema socurilor la cutie.. imi spunea cineva ca odata ce apar socurile, schimbul de ulei nu prea mai ajuta in eliminarea lor.

pai cam da, schimbul uleiului e preventiv, dar cateodata ai noroc sa mai spele ce pe pe acolo, sau poate ca nu mai e la nivel si la schimb ajunge la normal, unele totusi isi revin .. destul de multi au avut noroc...

Bineinteles ca treaba e complet arbitrara, dar in general merita incercat, e cea mai ieftina operatie care o poti face la cutie...

daca nu ai noroc, aia e.. 1000 de euro pe una rmfd + aia veche la schimb si aia e..

si daca aveai manuala, la km aia sigur treceai printr-un kit de ambreiaj +volanta.. tot acolo ajungeai ca bani...

Edited by DOMI

• 2 months later...
Serbus baieti, o parte din problema sa zic asa a fost rezolvata, am facut schimbul de ulei in germania , 700 euro, aveam baia de ulei sparta de acolo s-a scurs ulei pe motor si de acolo era fumul ! dar cred ca am "stricat" cutia , pentru ca am o smucnitura in treapta "2" de viteze si la revenire la fel , acum ma gandesc sa imi cumpar o cutie SH ! Multumesc tuturor pentru ajutor