Jump to content

Alegere kit suspensie 320D FL

Recommended Posts

IarĂŁși vin, poate, cu o ĂŽntrebare copilĂŁreascĂŁ.

DacĂŁ schimb suspensia stock cu cea la care am tot fĂŁcut referire, este necesar sĂŁ schimb imediat și elementele de direcție (seturile complete de bascule + bucșe)?

Nu. Le schimbi in momentul in care dau semne de imbatranire sau cand au joc.

ÎncĂŁ odatĂŁ vĂŁ mulțumesc frumos eu am fost plecat azi ĂŽn Cluj (eu sunt din Tg.Mureș) ca sĂŁ se ĂŽnscrie la FSEGA, nu vĂŁ speriați de vârsta mea,fiul meu și am ajuns târziu acasĂŁ dar cred cĂŁ colega mea de la contabilitate mi-a achitat suspensia așa cĂŁ acum nu-mi doresc decât sĂŁ ajungĂŁ cât mai repede la mine sĂŁ o montez.

Am umblat prin Cluj cu roțile astea de 19 și cu suspensia Stock și de vreo câteva ori mi-a atins roata caroseria, dar nimic grav.

VĂŁ spun sincer cĂŁ ĂŽntr-un oraș frumos și mare ca și Clujul nu ar fi trebuit sĂŁ existe unele drumuri așa rĂŁu ”peticite” (am fost la un prieten la ieșirea spre ZalĂŁu).

Bine ĂŽnțeles cĂŁ atunci când va fi montatĂŁ suspensia nouĂŁ voi posta poze cu mașina mea.

Eu sunt din Cluj si mor de ciuda ca in oras e asa dezastru drumul pe unele portiuni.

In schimb drumul de la Targul Mures spre Cluj e relativ ok, cu cateva portiuni rele. Eu Cand ma duc la Targu Mures ma duc pe autostrada pana la Turda ca sa scap de aglomeratie si economisesti timp mult.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Când mai vii în Tg.Mureș nu ezita să mă cauți, mi-ar face plăcere să te cunosc. Asta numai dacă nu ți-e rușine să te vezi cu un tip care are copil la facultate. În legătură cu drumul Cluj - Tg.Mureș ai dreptate. Cel mai rău mi s-a părut Feleacul.

P.S. nu merita să vin pe autostradă pentru că facultatea este undeva pe lângă Iulius Mall.

Edited by Rcc67

Eu sunt la facultate (am 20 de ani), dar nu e nici o problema. Cand mai trec pe acolo, iti dau un semn.

Eu prefer sa ma duc pe autostrada si sa trebuiasca dupa aceea sa trec Clujul decat sa ma duc pe partea cu Feleacul si sa intru prin toate satele si apoi prin Turda. O data am fost pe Feleac cand am mers la Targu Mures si la intoarcere pe autostrada si am ajuns mult mai repede si cu consum mai mic pe autostrada desi am mers mai tare, dar am mers constant.

Edited by Kenbobo

Eu mai vin cel puțin ĂŽncĂŁ odatĂŁ cred cĂŁ ĂŽn 25 sau 26 pentru a confirma ĂŽnscrierea lui la facultate. Chiar dacĂŁ este lângĂŁ Iullius Mall era mai ușor pe autostradĂŁ? Ămi era groazĂŁ sĂŁ trec Clujul de-a latul. DacĂŁ zici cĂŁ e mai bine așa o sĂŁ ĂŽncerc pe autostradĂŁ data viitoare.

Care e ruta de urmat pentru a traversa Clujul?

Ca sa treci Clujul mergi tot in fata pana dupa Fabrica de Bere. Dupa Fabrica urmeaza un semafor. Treci de acel semafor apoi o iei pe strada care face usor la dreapta (Clinicilor) si apoi mergi tot in fata pana ajungi la un semafor la care nu o poti lua numai in stanga sau in dreapta. Faci dreapta, mai mergi 500m si ai ajuns la Iulius Mall. :thumbsup:

Ti-am facut si un traseu pe Google Maps din Floresti pana la Fsega. E chiar simplu.

https://maps.google.ro/maps?saddr=Strada+Avram+Iancu&daddr=46.774852,23.6214139+to:Strad%C4%83+necunoscut%C4%83&hl=ro&ie=UTF8&sll=46.75721,23.540354&sspn=0.051687,0.132093&geocode=FbRLyQIdoJZmAQ%3BFUS6yQIdJW9oASmZKKpIFAxJRzH8NVJp4mqUQw%3BFS61yQIdK2xoAQ&oq=Iulius&t=h&mra=dme&mrsp=0&sz=14&via=1&z=14

Edited by Kenbobo

Am uitat sĂŁ vĂŁ menționez cĂŁ am comandat kit-ul dar din pĂŁcate vine doar peste 3 sĂŁptĂŁmâni. Problema a fost la amortizoarele fațĂŁ care erau 470 RON (livrabile ĂŽn 1 sĂŁptĂŁmânĂŁ) ĂŽn loc de 370 RON (prețul indicat inițial) și atunci am preferat sĂŁ aștept mai ales cĂŁ am plĂŁtit factura integral ĂŽn avans. Deci voi revenii cu amĂŁnunte legate de acest proiect peste cca 3 - 4 sĂŁptĂŁmâni.

Am uitat să vă menționez că am comandat kit-ul dar din păcate vine doar peste 3 săptămâni. Problema a fost la amortizoarele față care erau 470 RON (livrabile în 1 săptămână) în loc de 370 RON (prețul indicat inițial) și atunci am preferat să aștept mai ales că am plătit factura integral în avans. Deci voi revenii cu amănunte legate de acest proiect peste cca 3 - 4 săptămâni.

Adica amortizoarele Bilstein B4 M tech erau 370 lei cu livrare in 3 sapt sau 470 lei cu livrare intr-o sapt, sau doar era gresit pretul initial?

Edited by Kenbobo

Nu, prețul unui telescop fațĂŁ BILSTEIN B4 pentru care am plĂŁtit factura era de 370 RON.

A doua zi grozadan mi-a zis cĂŁ din pĂŁcate la distribuitorul de la care el le lua, astfel ĂŽncât prețul sĂŁ fie 370 RON, nu mai are dar poate lua de la alt distribuitor cu un preț mai mare așa dacĂŁ doream ca piesele sĂŁ fie livrate ĂŽn 1 sĂŁptĂŁmânĂŁ trebuia sĂŁ plĂŁtesc ĂŽn plus ĂŽncĂŁ cca 200 RON. Am preferat sĂŁ aștept mai ales cĂŁ acum eram ocupat și cu fiul meu.

P.S. A fost acceptat la FSEGA la informaticĂŁ-economicĂŁ la Cluj astfel ĂŽncât vineri trebuie sĂŁ mĂŁ duc din nou la Cluj și deci nu aveam intervalul de timp necesar pentru schimbarea suspensiei.

am primit piesele comandate de la grozadan, și am ĂŽnceput sĂŁ le montez dar am constatat cĂŁ protecția de cauciuc (burduf) de la un telescop fațĂŁ era prea largĂŁ nu rĂŁmânea pe limitatorul de pe axul telescopului. ĂntrebĂŁrile mele ar fi urmĂŁtoarele:

1. pot sĂŁ rĂŁmânĂŁ aceleași limitatoare chiar dacĂŁ sunt telescoape B4 m-tech?

2. acum dacĂŁ spun o prostie sĂŁ fiu iertat burduful incriminat de mine este pe stânga și dreapta sau este aceleași pentru ambele telescoape (stânga, dreapta).

Vorbesti de protectiile vechi? Nu ai cumparat altele noi?

Daca da, e posibil sa se fi uzat prea tare si nu mai stau pe tija telescopului.

Nici mie cele de pe spate nu mai stateau sus la locul lor. Buretele ala din varf(sau ce o fi) era uzat si largit. Rezolvarea: protectii pt amortizoare Bilstein. Cand zic Bilstein nu ma refer la faptul ca protectiile ar fi speciale pt Bilstein, ci sunt protectii normale doar ca sunt fabricate de Bilstein.

Pune cateva poze sa vedem rezultatul.

Ai apucat sa te plimbi cu masina? CUm se simte? Esti multumit?

Azi mi-au sosit reperele, pe la ora 11. BineĂŽnțeles cĂŁ vreau sĂŁ le schimb eu și nu altcineva. Am demontat arcurile de pe telescoapele care le aveam ĂŽn garaj, nu pe mașinĂŁ (aveam un ansamblu arc+telescop fațĂŁ de rezervĂŁ), și când sĂŁ le montez arcurile noi pe telescoape am constatat cĂŁ limitatoarele ambele erau ok stĂŁteau fix pe tija telescopului, dar un burduf ieșea prea ușor de pe piesa aceea, care ĂŽntradevĂŁr, pare de burete (dar mai dur un fel de polistiren extrudat). Deci momentan aici m-am oprit cĂŁ doar nu l-oi monta dacĂŁ nu sunt convins cĂŁ toate piesele sunt ok.

Mai am o ĂŽntrebare: ĂŽntre flanșĂŁ și talerul pe care se sprijinĂŁ arcul, ĂŽn partea de sus trebuie sĂŁ fie o șaibĂŁ mare, de cca. 3.5cm diametru?

Poți sĂŁ mĂŁ ajuți ĂŽn problema dacĂŁ nu trebuie alte limitatoare pentru telescoapele astea.