Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema "motoras" caseta de directie

Recommended Posts

Va salut! Am cautat problema mea pe forum dar nu am gasit-o, asa ca poate imi puteti da o mana de ajutor. Am un 320 benzina coupe din 2008. Am ajuns in service dupa ce mi s-a aprins martorul galben de directie si nu imi mai functiona servo. Mi-au spus ca problema e un motoras de la caseta de directie. Am inteles ca nu poate fi cumparat doar motorasul, ci doar cu tot cu castea de directie. Pretul e undeva la 7000 lei.

Din ce am inteles variantele ar fi sa caut o caseta la dezmembrari sau sa comand caseta de afara unde ar fi mai ieftina. Pe de alta parte un mecanic mi-a zis ca e posibil ca un motoras de la o alta masina sa nu functioneze fiind cumva "setat" pentru acea masina.

1. Ati mai auzit de aceasta problema? Care ar fi cea mai buna rezolvare raport pret/eficienta?

2. Unde as putea sa gasesc casete de directie la dezmembrari (un contact daca se poate)?

3. Unde poate fi comandata o caseta noua mai ieftina?

Sincer, eu nu prea am auzit de "motoras la caseta", probabil o fi la modelele cu directie activa, sau la modelele mai noi. Eu stiam ca este un motoras care actioneaza servo-directia, iar asta este actionat de cureaua de serviciu...probabil despre asta e vorba.

O problema similara a avut un prieten doar ca la alta marca. La un Fiat Panda cu mod City. In mers, aleator i se bloca volanul, de cele mai multe ori in intersectii.

Tot asa i s-a spus, ca trebuie sa schimbe toata caseta inclusiv acel motoras.

A gasit un electronist auto bun si i-a reparat partea de electronica a motorasului (aceea era defecta) si de atunci nu mai are probleme.

Edited by Kenbobo

@Catalin BMW Nu, casetele astea mai noi sunt electro-hidraulice, acel motoras fiind atasat de caseta...si nu se poate comanda separat.

@tudor_bjj Daca iti dai silinta un pic, gasesti pe forum tot ce vrei (sectiunea comercial).

Edited by Alex Nastase

@Catalin BMW Nu, casetele astea mai noi sunt electro-hidraulice, acel motoras fiind atasat de caseta...si nu se poate comanda separat.

@tudor_bjj Daca iti dai silinta un pic, gasesti pe forum tot ce vrei (sectiunea comercial).

Ok Alex, chiar n-am stiut de asta, ms de infothumbsup.png.

In afara de acest motoras, sa inteleg ca mai este si cel la care m-am referit eu, ala de servo?

Ok Alex, chiar n-am stiut de asta, ms de infothumbsup.png.

In afara de acest motoras, sa inteleg ca mai este si cel la care m-am referit eu, ala de servo?

Edit: Pare-se ca nu are. Sunt si electrice si hidraulice.

Edited by Alex Nastase