Jump to content

Montaj AMPLIFICATOR e46

Recommended Posts

Salutare.... in speranta nu mai exista un topic asemanator pentru ca am cautat...si eu unul nu am gasit...si nu in ultimul rand pentru ca ma intereseaza direct problema...am creat cu bunavointa modelatorilor acestui site acest totpic...

DECI sa vedem cum stau lucrurile...

IPOTEZA

1. bucata BMW e46.

2. sistem de sonorizare standard.

3. navi 16:9 , cu modul de ipod instalat.

CERINTE

1. vreau sa imi montez un amlificator.

2. sistemul actual al masinii adica HU'ul accepta asa ceva ???

3. daca da varog sa imi spuneti daca mai sunt necesare modificari sau doar este o chestie de plug and play...

pentru moment cam atat...restul mai dezbatem pe parcurs...

aaaa era sa uit de venit or sa vina si difuzoarele...

sal ... te ajut eu cat ai spune ...... BMW ! :blink:

dar am nevoie de cateva informatii :

1. dami niste detalii despre amp ... un link dc se poate ar fi cel mai bine ;

2. ce amplifici cu el ?! subwoofer sau difuri ;

3. neavand cunostintze "vaste" in ale BMW urilor ... mai am o intrebare .. bateria este in portbagaj ?! :)

mi-am instalat eu pe un 320D 2003 cu hu 16:9 10 incinte, un amplif si un sub, mi-au tras semnaul din boxele din spate pt ca hu nu are iesire de sub, sau nu au gasit ei . . . asta inseamna ca in mom in care maresc volumul imi mareste si la sub si la difuoare, pe undeva pe la jumatatea cursei basul din difuri incpe sa se auda urat, ceea ce inseamna ca trebuie sa maresti volumul bassului din amplif in asa fel incat la vol maxim difurile sa se auda ok si la medii, inalte si bass, astfel vei folosi difurile numai pt medii si inalte iar bass in cea mai mare parte doar din sub.

daca gasesti alta solutie let me know :blink:

sal ... te ajut eu cat ai spune ...... BMW ! :blink:

dar am nevoie de cateva informatii :

1. dami niste detalii despre amp ... un link dc se poate ar fi cel mai bine ;

2. ce amplifici cu el ?! subwoofer sau difuri ;

3. neavand cunostintze "vaste" in ale BMW urilor ... mai am o intrebare .. bateria este in portbagaj ?! :)

192595[/snapback]

SAL... despre amplificator io sa iti dau inf...in cateva zile.. e amplificat cu el amplific difuzoarele ...pecare o sa le iau...iar despre barterie..nu stiu ce sa iti spun...probabil...este in porbagaj...

OARE UNDE O FI.... APROPO LA TINE UNDE ESTE.. CA EU NU O GASESC...

mi-am instalat eu pe un 320D 2003 cu hu 16:9 10 incinte, un amplif si un sub, mi-au tras semnaul din boxele din spate pt ca hu nu are iesire de sub, sau nu au gasit ei . . . asta inseamna ca in mom in care  maresc volumul imi mareste si la sub si la difuoare, pe undeva pe la jumatatea cursei basul din difuri incpe sa se auda urat, ceea ce inseamna ca trebuie sa maresti volumul bassului din amplif in asa fel incat la vol maxim difurile sa se auda ok si la medii, inalte si bass, astfel vei folosi difurile numai pt medii si inalte iar bass in cea mai mare parte doar din sub.

daca gasesti alta solutie let me know :blink:

192644[/snapback]

Multam... o sa te tin la curent

alte idei..???alte informatii...???

playerele voastre nu au PREOUT ... in cazul asta se folosesc adaptoare HIGH LOW !

dc amplifici difuri nu ai nevoie de cablu de alimentare f gros ... iti ajunge unul de 10mm2 !

adaptorul HIGH LOW il pui cat mai app de player ... in el vor intra firele a II dintre iesiri ... practic pe cele pe care ai sa le inlocuiesti cu amplificatele ... din adaptor in amp si din amp in difurile amplificate !

pe partea de alimentare + de la baterie ... - de la baterie ... remote de la player sau de la antena din portbagaj ...

cam atat cred ... dc mai este ceva .. iti rasp cu placere !

playerele voastre nu au PREOUT ... in cazul asta se folosesc adaptoare HIGH LOW !

dc amplifici difuri nu ai nevoie de cablu de alimentare f gros ... iti ajunge unul de 10mm2 !

adaptorul HIGH LOW il pui cat mai app de player ... in el vor intra firele a II dintre iesiri ... practic pe cele pe care ai sa le inlocuiesti cu amplificatele ... din adaptor in amp si din amp in difurile amplificate !

pe partea de alimentare + de la baterie ... - de la baterie ... remote de la player sau de la antena din portbagaj ...

cam atat cred ... dc mai este ceva .. iti rasp cu placere !

192660[/snapback]

bunnnn

deci imi trebuie un adaptor.. trebuie sa fie special ptr bmw sau sunt unuversale...

ceva mai concret... un model ceva

???

ok...

deci...sa vedem.. am achizitionat...adaptorul ala.. acum.. trebuie sa achizitionez.. un amplificator.

ce vreau eu sa intreb....adaptorul asta este pentru un amplificator.. acum ...amplificatorul il iau pe 2 sau 4 cai.. eu as vrea sa il pun pe tote difuzoarele masinii fata spate.... iar la bifuzoare ...m-am gandirt la niste alpine...

sau sa cumpar tot-ul de la sony... si amplif si difuzoarele... aste pt niste pareri......

uff ... aceeasi chestie .. de ce va indreptati spre componente ieftine ... pe care scire producatorul o putere RMS f umflata ... ai BMW .. crezi ca o astfel de masina marita difuzoare facute de o firma care se pricepe sa faca baterii !? ( mai face si TV si DVD uri dar nu se pricepe la muzica )

oricum vad ca vrei sa amplifici ... ce difurzoare de la sony iti iei tu care sa necesite amplificare !? :blink:

zimi un buget te rog.. separat per componenta sau pe X la un loc ... si zimi ce preferintze ai de la noul tau sistem audio ... si ce preferintze de muzica ai ... ceasculti .. su promit ca iti voi face o oferta buna in cel mai scurt timp !

numa bine !

PS sper sa nu te fi suparat ... dar sony is atat de proaste .. un fel de domotec ... f putin peste SAL ... crezi ca se merita pt un BMW ?!

uff ... aceeasi chestie .. de ce va indreptati spre componente ieftine ... pe care scire producatorul o putere RMS f umflata ... ai BMW .. crezi ca o astfel de masina marita difuzoare facute de o firma care se pricepe sa faca baterii !? ( mai face si TV si DVD uri dar nu se pricepe la muzica )

oricum vad ca vrei sa amplifici ... ce difurzoare de la sony iti iei tu care sa necesite amplificare !?  :blink:

zimi un buget te rog.. separat per componenta sau pe X la un loc ... si zimi ce preferintze ai de la noul tau sistem audio ... si ce preferintze de muzica ai ... ceasculti .. su promit ca iti voi face o oferta buna in cel mai scurt timp !

numa bine !

PS sper sa nu te fi suparat ... dar sony is atat de proaste .. un fel de domotec ... f putin peste SAL ... crezi ca se merita pt un BMW ?!

196565[/snapback]

OK.. bine.. uite ce vreau eu .. un amplificator...pentru 4 dibuzoare... 2 spate 2 fata... eu unul nu prea ma pricep la aparatura....deci si ca asteptari de mla noul sistem....nu vreau .neaparat putere bruta...sa se auda ceva peste sistemul initial...al masinii..care spun eu ca se aude binisor...deci ceva mai tare.. si un bas poate mai curat....adica fara distorsionari...

iar bugerul....pentru difuzoare si amplificator sa fie undeva pe la 350 400 euro...

daca imi dai ceva oferte .. spunemi modelul exact pls.. eu nu stau in ro.. eu stau in madrid.. si tot ce am cumparat pana acum am cumparat din tara.. pana si adaptorul asta pentru amplificator tot de acolo l-am luat.. sper sa gasesc si aici ..componentele pe care o sa mi le dai...PS nu vreau nimic in porbagaj....

SI inca ceva.. ce ma sfatuiesti .. sa maresc incintele...difuzoarelor cel putin pe spate...???

Ca HU am casul original cu navi 16.9 la care am conectat un ipod .

...multam mult...

400 euri este o sima bunicica pt 4 difuri si un amp pe 4 canale !

acum ... eu am auzit mai multe sisteme ... si amdiferite pareri despre ele !

depinde f mult ceti place si tie ... as merge pe mac ... sau pioneer sau JBL !

iti fac totusi un sistem .. dc nuti place schimbam cu altul !

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoa...o/JBL/GTO_75.4/

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...BL/Power/P650C/ fata

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...BL/Power/P8652/ spate

asta ar fi un singur exemplu .. dc as sti exact ce preferintze ai .. as putea sati fac ceva si mai app fdorintzelor tale !

numa bine !

salut,

eu am pus infinity pe masina.

initial am schimbat difuzoarele si am pus infinity fiecare cu tweeter (toate 4) si o statie cu 4 canale. nu eram multumit si am facut upgarde: am mai pus o statie cu 2 canale (amandoua amplificatoarele Infinity Reference Series), cross-over pt fiecare difuzor (2 in usile fata si 2 in portbagaj). subwoofer kappa box tot de la ei. s-au tras fire de la HU in spate la amplicatoare, bateria e in spate in dr rotii de rezerva, de la amplificatoare: de la unul la toate difuz prin cross-over-e si de la celalalt am mers la subwoofer.

am pus inainte de toate pt alimentarea de la baterie un condensator pt tensiune (cu care am avut niste experiente neplacute in vama la HG ca nu stiau ce e).

toate astea in total la vremea lor adik vre-o 2 ani au fost cam 50-60mil cu tot cu montaj, mufe, cabluri, adaptori...

acum e alta viata desi nu recomand subwooferul kappa pt ca e proiectat pt masini monovolum si nu face chiar asa mare zgomot. difuzorul din el e bun dar cred ca mergea mai bine cu tun decat cu cutia cu care a venit (era si o problema de spatiu ca si asa nu mai intra decat o geanta mai mare si 3 pungi)

conteaza f mult si HU. pe masina dinainte am avut MP3 player pioneer (care acum vad ca nu mai este la ei pe site si stiam de atunci de cand l-am vandut ca nu se mai fabrica) si cu toate cele de mai sus pe ea si era fff bine. acum la asta la care am navi nu mai e aceeasi calitate la sunet si oricum se vede ca nu poti sa ajustezi tu sunetul cum vrei asa cum faceai din MP3.

...Multam mult de informatiile date....deci ... sa vedem...

eu unul ...spun ca ce am acum pe masina sa aude binisor....

..pentru un sunet mai bum...sunt sigur ca desi voi lua un amplif ..cat de bun ar fi el...nu voi obtine o modificare substantiala a sunetului daca voi pastra acelasi tip de difuzoare..si anume ma refer la marimea lor.....deci trebuie sa modific incintele .cel putin pe spate....numai ca s-ar putea sa am o probleme in a face asta ..pentru ca am cortina electrica pe spate... iar ca dif pe spate vroiam ceva rotunde nu ovale...

o sa revin mai traziu si cu o poza cu modulul... pe vcate il am.. savad daca am inteles corect cum se monteaza...

Gata uite si poza....

deci .. cum se face montajul... ???

pe cele 4 fire se conecteaza difuzoarele....doar 2 ... separe ca doar 2 pot amplifica...iar iesirile RCA le conectez la amplificator...iar din amplificator dau semnal in difuzoare....

dupa cum am vazut este pentru 2 canale.. L R... acum ce intrebare am eu.. pot amplifica. 4 difuzoare cu acest modul.. adica ma gandesc ca as putea sa dau semnal in statie din cele 2 difuuri si apoi sa ies din statie pe 4 canale... da asta ar insemna ca iesire initiala a difuzoarelor pe fata sa o anulez....

oricum eu am avut pe o dacie 2 difuzoare ..maricele pe spate si eram multumit de ele.. asa ca ma gandesc ca as putea sa raman la varianta cu 2 aplificate si 2 fara amplif...,,,

Eu sunt multumit de sunetul de acum.. numai ca vreau ceva mai mult......si sa schimb HU-ul nu imi mai convine acummmm daca ma hotaram de la inceput o faceam.. acum am bagat in modulul ptr ipod 9 mil de la AB pe ipod am dat 200 E

....la banii astia mai puneam 4 sute si imi lual un DIN insa acum este putin tarziu..poate dupa ce o sa ma mai linistesc un pic....pentru ca vreau neaparat sa schimb si ROTITELE poate o sa schimb si HU-ul.. vreau DIN-ul de la alpine. cu Touchscreen si navigatie dar este 2 mii si nu am acum bani...

multam oricum.. cred ca o sa raman la schimbatul incintelor pe spate si a difuurilor....

post-3835-1172143313_thumb.jpg

cred ca sa pot amplifica toate 4 difuzoarele. oricum nu cred ca mai are rost sa mai modifici HU. arata bine navi 16:9 si acum tre sa te resemnezi la partea cu sunetul.

daca vreodata te mai gandesti la upgrade ti-am zis care e pasul: subwoofer si cred ca automat un alt amplificator si bomba aia cu ceas pt tensiune.

tu ai caseta in spatele ecranului? eu asa am si am magazie in spate dar stiu pe cineva care are direct CD si are instalatia originala pe masina si se auzea considerabil mai bine la el decat la mine pana sa schimb astea.

nu trebuie sa iei difuzoare mai mari. orice alte difuz de aceeasi marime ca cele pe care le ai din fabrica, daca sunt de calitate, fac o treaba mult mai buna. eu cand le-am desfacut m-am minunat cat de "obosite" erau si cat de firav aratau. nu cred oricum ca ai cum sa pui diametru mai mare pe fata pt ca nu o sa mai poti monta fata usii la loc. difuzoarele mai puternice sunt mult mai adanci decat cele pe care le ai si au si alt sistem de prindere si o sa trebuiasca sa iei niste rame de plastic (no name del a oricare magazin cu muzica) sa le poti pune in usi.

particular325i te contrazic ! difurile chiar pot ... problema este HU ... dc teau impresionat negativ difurile tale .. ins ca nu ai vazut niciodata difuri de golf sau de passat ... :blink:

schimba difurile .. si lasa acelasi player .. si fac un pariu ca o sa ai doar volum mult mai mare ... dar claritatea o sa fie aceeasi .. sau chiar si mai putin !

pt a amplifica 4 difuri ai nevoie de II adaptoare ... pt a pastra FADER ul ...

dc vrei sa pui 4 difuri si un subwoofer .. ai nevoie de :

3 preout uri

ori 6 finale de unde poti pune III adaptoare !

asta ca sa faci treaba klumea !

dc mai ai intrebari .. sau nelamuriri ... :)

particular325i te contrazic ! difurile chiar pot ... problema este HU ... dc teau impresionat negativ difurile tale .. ins ca nu ai vazut niciodata difuri de golf sau de passat ...  :blink:

schimba difurile .. si lasa acelasi player .. si fac un pariu ca o sa ai doar volum mult mai mare ... dar claritatea o sa fie aceeasi .. sau chiar si mai putin !

pt a amplifica 4 difuri ai nevoie de II adaptoare ... pt a pastra FADER ul ...

dc vrei sa pui 4 difuri si un subwoofer .. ai nevoie de :

3 preout uri

ori 6 finale de unde poti pune III adaptoare !

asta ca sa faci treaba klumea !

dc mai ai intrebari .. sau nelamuriri ...  :)

197885[/snapback]

ok..deci pentru a pastra faderul...front rear am nevoie de 2 adaptoare......daca las unul o sa anulez iasirea initiala fata a casului...iar controol volul o sa ii dau din amplificator...

acum te rog sa imi spui cum se leaga adaptorul....

eu as avea o ideie dar nu sunt sigur...

deci pe cablurile bifuurilor din spate leg adaptorul iar din RCA-urile lui ma conectez la amplificator...la INPUT L R si apoi de acolo .. daca am un amplif pe 4 cai plec la cele 4 difuzoare...????

este corect asa....???