Jump to content

De ce doar uneori tine jos frana de mana la E60?

C_o_s_m_i_n

Recommended Posts

Vad ca s-a mai deschis discutia intr-un topic, dar nu vreau sa poluez acolo.

Cand am luat masina, frana de mana tinea sus rau. Am reglat cat am putut din reglabilul de la saboti, dar mai mult nu ca frecau deja pe liber.

Acum merge cam 6-7 click-uri. Dar tot mi se pare mult.

Insa cel mai ciudat... sunt momente cand tine chiar jos. Maxim 3 click-uri si ingheata tot. Ca la VAG-uri, unde au frana de mana pe placutele franei de serviciu si e altceva.

Nu inteleg de ce??

Sabotii banuiesc ca sunt cei originali. Sa conteze asta? Dar de ce in 10% din cazuri tine foarte jos? N-am vazut sa aiba vreo legatura cu pedala apasata in momentul cand trag frana de mana. Ar face la fel intotdeauna cand e apasata.

Pareri?

Asta cu 10% e adevarata. Si la mine se comporta asa, chiar ma mir cum tine asa bine si atat de jos cateodata. In rest trag o gramada de ea si din cand in cand mai aud si cate o trosneala ca si cum s-ar rupe maneta cand ajunge la max :)

Greu de spus, sabotii aia naiba sa-i ia, au un sistem destul de complex si de multe ori poate fi riscant sa umbli acolo...au patit-o multi si n-au reusit sa le mai puna cap la cap cand au schimbat sabotii.

Poate ne scoate din ceata Similea.

Edited by Andrei_VUV

Acum , pentru cei carora le tine prea sus , au efect intarziat sau nu tin deloc , ca sa faceti o treaba completa e nevoie de inlocuirea tuturor pieselor din link !

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=NF31&mospid=48502&btnr=34_1964&hg=34&fg=40

Si ca frana de mana sa reactioneze rapid , va recomand sa va cumparati niste saboti de calitate... altfel , chiar daca va face contact cu interiorul discului... nu vor avea un coeficient de frecare indeajuns de mare ca sa blocheze rotile ! In cazul lui cosmin , pot fii sabotii de proasta calitate, sau cablul franei de mana si a pierdut din rigiditate si are momente !

PS : aici e schema la cum arata montate [ asta pentru cei care isi fac curaj sa faca singuri operatiunea de inlocuire ]

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NR71&mospid=48802&btnr=34_1341&hg=34&fg=40

Edited by DEVIL's Style
sters quote-ul
  • Like 2

Ca scartaie nu ma deranjeaza. E frana de mana. La fiecare masina scartaie intr-un fel sau altul. Pana la urma e frecare intre diferitele parghii din ansamblu.

Insa niciodata nu m-am impacat cu faptul ca tine sus. Iar daca uneori tine jos cum ar trebui sa tina, m-am intrebat DE CE.

Cablul in sine mi-e greu (aproape imposibil) sa cred ca are fire rupte. La o analiza sumara parea ca nou. Iar daca ar fi rupte firele prin el, nu cred ca ar mai prinde bine vreodata.

Cred ca totusi problema se reduce la saboti. Daca sunt cei din fabrica, e posibil sa fie cam uzati.

Daca poti sa-i schimbi sa-mi dai un semn.;)Sunt arcurile alea nenorocite si e cam greu sa-i potrivesti acolo. E chin.

De asta s-au inventat service urile VUV... acolo unde nu esti sigur , NU TE BAGI.... stiu ca majoritatea care schimba 2 suruburi , au impresia ca stiu sa schimbe tot la o masina... mai cunosc cazuri... in care cumparau piese bune si le montau prost sau reglau !

Cosmine: te avertizez de pe acum ... eu am schimbat vreo 3 seturi de saboti pana am nimerit unul bun.. iar ATE au dat chix :)

Simplu : tine 'de jos' cand ai pedala de frana apasata, sau esti in panta,cand ai oprit cu pedala de frana apasata

tine ' sus ' in toate celelalte cazuri.

Vazand toate acestea, nu m-am sinchisit sa umlbu sa strang mai tare cablul . Discurile la mine mai au multi km pana la schimb.

Asa am constatat si testat la mine, ca aceleasi intrebari mi le puneam.:getlost:

Edited by dorinacke