Jump to content

BMW xDrive Tour

Mishoo

Recommended Posts

www.bmw.ro

pe mine m-au sunat azi si am fost selectat ptr Test-Drive.

Altcineva?

:)

P.S. Duminica la 11 m-am programat

192450[/snapback]

Mi-ai adus aminte. :blink: M-au sunat si pe mine, da' nu pot: ziua lu' buna-mea, face 80 anisori, masa in familie.... :)

Alpina in aceeasi situatie de ....... ca si mine. Macar ne consolam reciproc. Sper sa te simti bine si sa le rupi gura X5 urilor si pentru noi.

Hai te las ca iar imi amintesc si-mi vine sa mor :)

Azi am fost la Poiana Brasov ca sa fac drivetest cu masini BMW 4x4 xDrive, adica cu X3 facelift 3.0d (nu 3.0 SD!!!), 525XI, 530 XD (sedan si brek), 330Xd.

Noul X5 era expus in domul BMW, dar era doar pt poze si pipait. Nu a fost prezent la drivetest...

Masinile erau cu nr de Germania, iar marea majoritate a staff-ului erau germani, englezi + ceva romani de umplutura.

Organizarea a lasat de dorit; parca era sampling de pate de ficat...

Impresii despre masini:

Noul X5 - foarte mare !!!! (Atat lungime, cat si latime)

Interior ce lasa de dorit (deja m-am obisnuit la BMW), spartan si fara nimic deosebit, in afara de acel joystick pe post de schimbator de viteze.

Scaunele sport, cu extensie mi s-au parut de prost gust, pt ca s-au zgarcit la 20 cm de piele si se vede un plastic urat cand extinzi partea orizontala.

Scaunele fata erau ff. confortabile, dar cele din spate mi s-au parut tari, lipsite de confort...

530XD sedan - pana la alte noutati va fi viitoarea mea masina (de preferinta 535d).

Masina este spatioasa, motorul imi era cunoscut de pe X3, dar tinuta de drum este o poezie. Pe langa el X3 pare a fi o barca !!!!

"Testul" s-a realizat pe 2-3 Km spre Rasnov, cu niste serpentine destul de simple si adesea cu vizibilitate...

Traficul a fost minim.

Cum sunt un "meserias", am incercat sa vad ce poate masina...

Colegii din spate mi-au spus ca instructorul era alb ca varul, iar dupa ce am depasit in tromba un X3 (tot la drivetest) prin statia radio s-a auzit ceva de genul: "xxxxx xxxxx funf serie nein, nicht xxxxxxxxx !!!!!"

Lucian a ucis masina pe zapada si pietris. O sa apara pozele mai tarziu...

I love 530 XD...

330 xd sedan - o mica carcasa pe un motor de racheta...

Este ff. rapida, dar personal o gasesc instabila. Derapeaza usor fiind foarte usoara, iar spatiul interior lasa mult de dorit.

La coborare, am iesit din locul soferului si am fost pocnit din spate de usa pasagerului stg spate...

Prea inghesuita !

Instructorul de pe 330 Xd a spus 3 propozitii:

- ar fi bine sa inceTINESTI !!!!!

- CURBA !!!

- multumesc ca m-ai adus in viata...

Seria 5 mi s-a parut cel mai bun compromis spatiu/greutate/manevrabilitate/etc

Din pacate nu a fost nici o serie 7 (nu au XD).. ca sa le compar pe toate in aceeasi zi !

X3 3.0d - au chinuit masini pe rampe de jucarie, le-au dus la limita ca sa ne convinga ca sunt niste offroadere.

Nu au reusit sa ma convinga..

Nu intri cu masina de 50-70k euro sa o rupi pe coclauri + ca e super sa mai ai si pachet sport si sa iti lasi spoilerele si vopseaua lor pe acolo...

A fost un drivetest pentru publicul larg, nicidecum pentru entuziasti/profesionisti.

Marea majoritate a testerilor mergeau cu 50 Km/h... croaziera, de aceea groaza instructorilor cand am condus eu.

La acea viteza nu este o mare diferenta intre BMW si Renault.

Sincer nu mi-a placut ca tipii cu care faceai drivetest (ma refer la romani) nu pareau a fi afiliati la BMW sau sa aiba cunostiinte intemeiate despre masinile respective.

Erau acolo ca sa se asigure ca nu fugi cu masina :blink:

Iata si cateva poze.

post-1027-1171879245_thumb.jpg

post-1027-1171879258_thumb.jpg

post-1027-1171879263_thumb.jpg

post-1027-1171879269_thumb.jpg

post-1027-1171879284_thumb.jpg

post-1027-1171879291_thumb.jpg

post-1027-1171879298_thumb.jpg

Edited by Courage

Barfa beton de la un dealer BMW

Se pare ca duminica, un client a cerut o demonstratie live a capacitatilor X3 si cei de la BMW au muscat momeala..

Bineinteles ca a ramas rapid pe burta ...

Au incercat sa-l traga cu X5-ul de service mobile, dar si acesta a patinat...

Pana la urma un Discovery 3 mai vechi l-a scos pe BMW din... noroi :blink:

Se pare ca presa a facut multe.. poze :)

Mi se pare corect :blink:

Cei de la BMW sustin sus si tare ca X-Drive este cel mai performant sistem de tractiune integrala... cel putin al deschiderea Automobile Bavaria din Baneasa asa era. N-am vrut sa zic nimic atunci, poate tine pentru un complet necunoscator, dar nu e nici pe departe asa. Sunt alte sisteme mult mai performante, asta e clar.

Sa nu intram in polemica "care sistem 4x4 este cel mai tare"...

parerea mea (cunoscator de 4x4 de la Subaru, Volvo si BMW), este ca x-drive este cel mai bun in dinamica..., nicidecum ca offroader.

x-drive nu va bate niciodata un Landcruiser, Patrol , asa cum nici respectivele nu se vor compara pe sosea cu un BMW ...

Am fost la Poiana la xDrive. Mishoo a fost baiat bun si a pus si o poza cu mine (a 3-a langa serie 3 coupe), chiar daca nu ma cunoaste :). De, m-am nimerit pe-acolo, cu invitatie bineinteles !!! Impresii : a fost super, si organizarea si testele. Mai ales xRamp. xRoad putea fi mai lung si mai dificil dar, asta e... Am pus si poze :blink:

post-4564-1171993830_thumb.jpg

post-4564-1171993890_thumb.jpg

post-4564-1171993927_thumb.jpg

post-4564-1171993949_thumb.jpg

post-4564-1171993980_thumb.jpg

post-4564-1171994000_thumb.jpg

post-4564-1171994018_thumb.jpg

post-4564-1171994041_thumb.jpg

post-4564-1171994074_thumb.jpg

post-4564-1171994092_thumb.jpg

post-4564-1171994132_thumb.jpg

Am fost la Poiana la xDrive. Mishoo a fost baiat bun si a pus si o poza cu mine (a 3-a langa serie 3 coupe), chiar daca nu ma cunoaste :). De, m-am nimerit pe-acolo, cu invitatie bineinteles !!! Impresii : a fost super, si organizarea si testele. Mai ales xRamp. xRoad putea fi mai lung si mai dificil dar, asta e... Am pus si poze  :)

196288[/snapback]

Ce faine poze .......facute in 15.01.2005 :blink: :) :) :) :D :D