Jump to content

BMW e36

if93aln

Recommended Posts

Salut, in primul rand numele meu este Alin si as vrea sa devin posesor de BMW. Banutii sunt la locul lor, mai trebuie doar sa ma duc sa-mi ridic permisul de la nenea care mi l-a retinut :angry:

Am citit multe vreme fel si fel de pareri despre BMW-ul pe care as dori si mi-l iau, anume E36 316 1.6i. Am inteles ca nu pot sa ma astept de la masina la cine stie ce performante si nici la cine stie ce consumuri, in fond are doar 75kw si un consum de 9 - 10 in oras si 6 - 6,5% afara. Per total as fi multumit cu un consum mediu de 7%. Am cercetat piata si am pus ochii pe cateva modele, cel mai mult mi-ar place un coupe rosu cu jante de aliaj cu buza (stiti voi, din acelea iesite putin afara cu profilul mic al cauciucului).

Totul este ok pana aici, ceea ce nu stiu este faza cu pozitia de condus. Sincer nu am reusit sa ma urc prea des intr-un BMW e36 pentru ca nu am avut cunostinte cu asemenea masina. So, ce pozitie de condus o sa am in bmw? O sa vad botul masinii? Voi ce pozitie de condus aveti? Acum cat de mari/mici sunteti voi la inaltime nu stiu, dar eu am ~1.80 cm

A da si ultima mea intrebare ar fi, ce trebuie sa am in vedere cand cumpar un BMW (nu de la samsari bineinteles), ce probleme pot aparea pe parcurs cu aceasta masinuta?

P.S imi cer scuze, daca am postat unde nu trebuia :D

Edited by if93aln

Incapi fara grija in e36.

Problema este urmatoarea: consumul care crezi ca l-ai avea, e de vis, basm.

Pune 11-12 in oras si 7-8 in afara, si o medie de 8-8.5%, si esti foarte aproape de realitate. Mai bine cauta un 318i, consumul e tot ala.

Cum zice si colegul, incapi fara griji, doar nu s-au facut coupe-urile astea pt pitici/

Pyu vrea sa te speri, doreste sa isi vanda e36le(normal ca glumesc).

Pt masina din semnatura pot sa iti spun ca in ext consumul este intre 6.5-7.8, iar in oras 9.8-11(iarna 12). Consumul mediu fiind intre 8.2-9.5

Salut si bine ai venit! Raport consum/performante 316i sta prost la capitolul asta. Sa nu te astepti la cine stie ce performante. E o masina normala, pentru mers normal, ne e de facut cerculete, burnouturi sau alte chestii. Eu pe a mea o am de un an si sunt foarte multumit de ea, o masina decenta fara pretentii prea mari. Orienteaza-te spre un model mai nou, '96-'97 si cu mai multe dotari. Acesta a fost si criteriul meu cand am luat-o. In rest, sa ai mare grija la rugina. Cat despre consum, subscriu la cele spuse de colegul Dan. Bafta cu achizitionarea masinii si sa ne-o prezinti si noua cand o cumperi! :thumbsup:

Uite aici doua modele frumoase: http://www.autovit.ro/bmw-316-C29891549.html ; http://www.autovit.ro/bmw-316-C29101288.html

Edited by Alin KIR

Salut si bine ai venit! Raport consum/performante 316i sta prost la capitolul asta. Sa nu te astepti la cine stie ce performante. E o masina normala, pentru mers normal, ne e de facut cerculete, burnouturi sau alte chestii. Eu pe a mea o am de un an si sunt foarte multumit de ea, o masina decenta fara pretentii prea mari. Orienteaza-te spre un model mai nou, '96-'97 si cu mai multe dotari. Acesta a fost si criteriul meu cand am luat-o. In rest, sa ai mare grija la rugina. Cat despre consum, subscriu la cele spuse de colegul Dan. Bafta cu achizitionarea masinii si sa ne-o prezinti si noua cand o cumperi! :thumbsup:

Uite aici doua modele frumoase: http://www.autovit.ro/bmw-316-C29891549.html ; http://www.autovit.ro/bmw-316-C29101288.html

Exact spre asta ma orientez si eu, o masina ceva mai full din toate punctele de vedere. Mai ales aer conditionat sau clima. Nu m-as arunca la facut cerculete... bine poate iarna pe zapada asa de maxim 1l - 2l de benzina :laugh: "domne, vreau si eu un drift de 10 le'" :laugh: Ideea e ca vreau motorizarea asta pentru ca am sub 30 de ani si ma rupe asigurarea si impozitul ptr motoarele mai mari.

cu 316 cel mult nishte spirale labartate, nici vorba de cercuri.

Spirale M.I.S.A , hai ca nu as fi primu' :laugh:

Cam de ce buget dispui?

variaza, 2000 - 2500 maxim. Vroiam sa-mi iau un Golf 4 Disel dar... am cam renuntat la idee pentru ca eu vreau modelul de G4 Variant 1.9 tdi (90) cp si la banii astia nu gasesc si decat sa plec in Germania si sa ma intorc de acolo cu degetu in fund si fara masina, ma orientez spre ceva mai realist. in plus de aia 500 - 600 de euro care ii dau pe G4, pot sa bag benzina si sa ma plimb pana ma plictisesc!

Cum zice si colegul, incapi fara griji, doar nu s-au facut coupe-urile astea pt pitici/

Pyu vrea sa te speri, doreste sa isi vanda e36le(normal ca glumesc).

Pt masina din semnatura pot sa iti spun ca in ext consumul este intre 6.5-7.8, iar in oras 9.8-11(iarna 12). Consumul mediu fiind intre 8.2-9.5

Si cam ce autonomie ai? Oras/Drum lung?

Cu un plin in regim mixt am facut intre 600-700km, acum depinde de multi factori.

La inceputul lunii iulie am avut cateva drumuri ma lungi si am bagat vreo 1000km intr-o saptamana, iar autonomia doar pe extern a fost de 827km cu 58litri.

Edited by Dan_316i

Cu un plin in regim mixt am facut intre 600-700km, acum depinde de multi factori.

La inceputul lunii iulie am avut cateva drumuri ma lungi si am bagat vreo 1000km intr-o saptamana, iar autonomia doar pe extern a fost de 827km cu 58litri.

Foarte acceptabil, deci ai avut un consum de aproximativ 7% :D Pentru mine care stau in Bucuresti cred ca ma duc pana la mare si ma intorc inapoi cu un plin :D si imi mai ramane si benzina de 10 le' sa ma duc sa imi iau tigari la bucata si o pereche de ochelari d-aia de aviator mancati-as! :laugh: (era o gluma pe seama cocalarilor ce fac de ras marca asta)

Danut mi-a placut masinuta ta, nu pot sa zic ca o sa fac si eu la fel cu a mea, poate niste jante, poate un AC, poate poate :) dar per-total vreau o masina de zi cu zi, frumoasa, fiabila si care sa ma faca sa zambesc, din cand in cand!

Ma incanta total ideea de BMW e36 316i, poate ca nu e o alegere facuta cu capul, poate ca o sa bag in benzina, consumabile si intretinere + upgrade-uri mai multi bani decat imi pot imi permite.. dar pana la urma.. de ce nu? Sanatate multa ! Si ai grija de pisicuta! (app, trebuia sa pastrezi inelele de la grila cromate, pe negru sunt putin cam invizibile)

@Dan, am vazut ca ai consum instant, dar calculator cu consum mediu nu ai?

Danut mi-a placut masinuta ta, nu pot sa zic ca o sa fac si eu la fel cu a mea, poate niste jante, poate un AC, poate poate :) dar per-total vreau o masina de zi cu zi, frumoasa, fiabila si care sa ma faca sa zambesc, din cand in cand!

Ma incanta total ideea de BMW e36 316i, poate ca nu e o alegere facuta cu capul, poate ca o sa bag in benzina, consumabile si intretinere + upgrade-uri mai multi bani decat imi pot imi permite.. dar pana la urma.. de ce nu? Sanatate multa ! Si ai grija de pisicuta! (app, trebuia sa pastrezi inelele de la grila cromate, pe negru sunt putin cam invizibile)

@Dan, am vazut ca ai consum instant, dar calculator cu consum mediu nu ai?

Este o masina veche care o sa manace constant bani pe intretinere, asta in cazul in care o vrei fiabila, daca o iei sa te invarti prin oras cu ea, nu cere prea multe investitii.

Si cum vine asta cu bagatu banilor in ea mai mult decat iti poti permite? pai ori iti permiti ori nu :).

Este o masina veche care o sa manace constant bani pe intretinere, asta in cazul in care o vrei fiabila, daca o iei sa te invarti prin oras cu ea, nu cere prea multe investitii.

Si cum vine asta cu bagatu banilor in ea mai mult decat iti poti permite? pai ori iti permiti ori nu :).

Imi permit dar sunt chitros :laugh:

Nu am stat sa fac un calcul exact, dar suma ajunge cu siguranta la 5000euro(masina, taxa, jante, anvelope, retusuri, retrofituri, consumabile...). Masina o am de aproape 5 ani.

si eu tot pe acolo ma invart dupa 4 ani, a costat 2500 si am mai mancat inca atat, insa ma mandresc ca am o masina care tehnic nu-mi da nici o emotie. n-as schimba-o cu nici un e46 sau e39 la aceeasi bani, pt ca sunt toate neingrijite.

Vorbești serios?:o

De ce nu as vorbi serios ?

si eu tot pe acolo ma invart dupa 4 ani, a costat 2500 si am mai mancat inca atat, insa ma mandresc ca am o masina care tehnic nu-mi da nici o emotie. n-as schimba-o cu nici un e46 sau e39 la aceeasi bani, pt ca sunt toate neingrijite.

Saptamana trecuta am fost la VW sibiu sa ma interesez de un polo, cand am iesit afara pentru drive test era cat pe ce sa schimbam rolurile. Tipul de acolo nu mai putea de uimere in ce stare arata masina, cat de intretinuta e ... noroc ca e rosie altfel mi-o deochia.

Multumesc de apreciere, cred totusi ca cei cu diesel scot si mai putin la consumul mediu :D

Si ca sa nu fiu suspectat de mers la consum precizez ca am un stil mai sportiv in limita posibilitatilor masinii. In cei 827km am avut 2 trasee mai lungi un drum de hunedoara la dus, eu, trafic aglomerat si depasiri la greu plus ocolirea orastiei facuta toata la 160-180 la ora, la intoarcere un prieten posesor de diesel care a mers 100-120; un drum de rasnov 3 adulti si un copil portbagaj full nu cred ca am depasit 130, iar la intoarcere doar 2 persoane si putin alergata.

Edited by Dan_316i

Multumesc de apreciere, cred totusi ca cei cu diesel scot si mai putin la consumul mediu :D

Si ca sa nu fiu suspectat de mers la consum precizez ca am un stil mai sportiv in limita posibilitatilor masinii. In cei 827km am avut 2 trasee mai lungi un drum de hunedoara la dus, eu, trafic aglomerat si depasiri la greu plus ocolirea orastiei facuta toata la 160-180 la ora, la intoarcere un prieten posesor de diesel care a mers 100-120; un drum de rasnov 3 adulti si un copil portbagaj full nu cred ca am depasit 130, iar la intoarcere doar 2 persoane si putin alergata.

Aha, deci se poate ! :D Banuiesc ca pe la un 110km/h constant ai o autonomie de peste 900km. Care e faza cu aerul conditionat Dane? Ca vad ca nici tu nu ai. Cum te descurci vara in masina? Am inteles ca daca ai trapa te doare la jumi-juma :D