Jump to content

chiptuninig,bad experiences cine si daca a avut pr

cat

Recommended Posts

Am chip tuning dar nu tacui ca melcul si nu e BMW ci Yaris 1.4D4D :) Mai sunt niste subiecte pe tema asta unde mi-am spus parerea.

Am cam 5.000km de atunci, fara probleme. Mai putin cea de azi la care ma asteptam un pic bazandu-ma pe ce am mai citit despre efectele tuningului. Consumul e cam la fel. Initial am avut senzatia ca a scazut un pic. Acum nu mai observ acea diferenta (ba chiar e ceva mai mare as spune) sau m-am obisnuit sa o calc ceva mai tare :)

Diferenta de putere la mine se simte vizibil. Cand i-am facut revizia de 30k mi s-a pus inapoi softul original (just in case) si am asteptat cu nerabdare sa-l pun la loc :blink:

eu la faza asta cu remaparea am urmatoarea idee.... cum naiba stiu unii "calculatoristi" care lucreaza mana in mana cu ingineri motoristi sa faca soft de motor mai bun decat producatorul/proiectantul acelui motor... aaa da , daca lasa deoparte anumite chestii cu siguranta si BMW poate duce un motor turbodiesel cu 40 de cai mai sus dar risca sa pice piese sau uzura prematura la mai multe piese , nimeni nu poate zice daca un motor chipuit se uzeaza mai tare sau la fel cu unul "original" , cu siguranta fabricantul acelui motor stie cat se poate duce safe cu acel ansamblu motor-turbina.

De aceea cu siguranta daca BMW va creste puterea pe 320d de exemplu va umbla si la altceva decat la soft... de aceea chestia asta cu chipul minune nu ma impresioneaza cu toate ca in prima faza ti se pare ceva spectaculos.

Eu nu zic sa nu va faceti chip la motor dar ganditi-va de 2 ori inainte sa o faceti.

Tuningul adevarat la un motor inseamna axe cu came , biele , arbore cotit , volant , ambreiaj , etc. nu doar sa schimbi niste parametri si gata...ti-ai facut masina superperformanta...

Mai vad pe unii care si-au facut remapare ca merg incet cu ea sa nu se strice turbina , bun si atunci ... de ce sa-i mai faci ceva , o lasi cum e ea , nu cheltui bani pe prostii si gata... si dai la masina cat poti ca atunci macar stii ca nu s-a stricat din vina ta ca te-ai bagat unde nu trebuie.... stiu ca sunt unii care or sa-mi zica ca sunt firme aprobate TUV sau alte standarde si care au traditie in asa ceva etc. ... eu nu cred in asemenea miracole , repet poti sa cresti performantele dar cu ce cost ?!?

tu nu esti asa bine informat.. eu iti spun un singur lucru: nu contest ca chip tunning-ul POATE strica turbina sau creste uzura motorului dar afla ca fabricantul ca sa iti dea garantie tie ca si client isi ia mai intai el o garantie, o marje de eroare sa spunem.. spre exemplu motorul de 150cp de pe 320d a fost conceput pt 170 sau asa dar este lasat in 150.. chip-ul prin varianta denumita generic "safe" ti-l duce la aproape de valoarea de 170+/- mentionez ca aceasta ipoteza nu o stiu de la cineva care se ocupa cu chip tunning ci de la cineva care lucreaza proiectant la o fabrica de masini din germania.

ne poate confirma/infirma aceasta ipoteza un coleg de forum care am inteles ca lucreaza pt bmw in germania..

ieri am mers cu un golf5 al carui proprietar a schimbat la 30 000 km turbina. fara sa aiba chip tuning. s-a constatat topirea paleteleor de la turbina. prima reactie a celor de la VW a fost _"dom'le ti-ai facut tuning si acum dai vina pe masina!" nu era adevarat, masina este stoc - 1.9tdi -90cp.

dupa ce au repetat de cateva ori testele s-au convins si cei de la VW ca nu este chipata si au schimbat turbina pe garantie. deci... pica si fara remapare.

tu nu esti asa bine informat.. eu iti spun un singur lucru: nu contest ca chip tunning-ul POATE strica turbina sau creste uzura motorului dar afla ca fabricantul ca sa iti dea garantie tie ca si client isi ia mai intai el o garantie, o marje de eroare sa spunem.. spre exemplu motorul de 150cp de pe 320d a fost conceput pt 170 sau asa dar este lasat in 150.. chip-ul prin varianta denumita generic "safe" ti-l duce la aproape de valoarea de 170+/- mentionez ca aceasta ipoteza nu o stiu de la cineva care se ocupa cu chip tunning ci de la cineva care lucreaza proiectant la o fabrica de masini din germania.

ne poate confirma/infirma aceasta ipoteza un coleg de forum care am inteles ca lucreaza pt bmw in germania..

149781[/snapback]

Daca zici tu , nu sunt asa bine informat :blink: , daca citesti cu atentie ceea ce am scris ai sa vezi ca amandoi am zis acelasi lucru dar ne-am exprimat diferit , eu vorbeam de 40 de cai , iar tu imi zici de safe remap , nu te contrazic si repet producatorul isi lasa o marja mai mare si minimizeaza riscurile tocmai ca sa nu aiba probleme de garantie sau ulterior , sa se duca vestea ca pe motorul cutare pica turbinele in draci.

Culmea @CATalin, motoarele alea au printre cele mai bune turbine , ma refer la cele de 90 de cai, cele de 105 cai deasemenea , probleme sunt cu cele de 140 ~ 170 de cai.

Eu stiu pe cineva care si-a facut chip tunning la reprezentata la BMW tocmai ca sa nu piarda garantia la masina. Acu' el nu se pricepe si nici nu este curios asa ca nu a putut sa imi dea detalii despre ce i-au facut masinii. Oricum zice ca doar facand operatia la reprezentanta si-a pastrat garantia la masina (530d).

asta am gasit pe TIS. ca sa pun paie peste foc :)

149857[/snapback]

Pai mai clar decat atat nu se poate , cu chestia asta , mai ales daca este si oficiala s-a lamurit toata lumea ... daca nu, ar trebui sa punem traducerea in Ro pentru vorbitorii de limba rusa :) :)

Deci chiptuning la BMW..... NU :blink: asta e , bine macar ca suntem informati.

Edited by d-rive

as vrea ca aici sa scrie doar cei care au avut probleme cu chip tuning-ul sau cunosc din surse f sigure problemele care pot aparea. deocamdata nu am auzit decat vorbe bune despre operatiunea respectiva, dar macar  1% probleme tot trebuie sa fi avut careva...

de mai mult timp as dori sa fac chip tuning la masina, dar am avut o experienta neplacuta acum cativa ani cu un peugeot hdi cu power box.

PS - nu este vorba despre comparatii sau pareri despre power box, cunosc problema. sunt interesat strict de probleme aparute din cauza modificarii softului si daca se poate din experiente proprii. multumesc.

147121[/snapback]

Eu am chiptuning via OBD ,momentan, Fiera,am in jur de 25k km .si inca merge bine....E39/ M57.2001,singurul lucru care ma deranjeaza un pic este fumul...scoate cam mult in sarcina ,dar se si infige...nu in pomi.. :blink:

Am uitat sa specific sunt mai multe tipuri de chiptuning

1,via OBD

2,inlocuirea eprom

3,inca o turbina suplimentara

4,injectie de nitroxid

sunt puse in ordinea costurilor!

Edited by Rasvan

Eu am chiptuning via OBD ,momentan, Fiera,am in jur de 25k km .si inca merge bine....E39/ M57.2001,singurul lucru care ma deranjeaza un pic este fumul...scoate cam mult in sarcina ,dar se si infige...nu in pomi.. :blink:

Am uitat sa specific sunt mai multe tipuri de chiptuning

1,via OBD

2,inlocuirea eprom

3,inca o turbina suplimentara

4,injectie de nitroxid

sunt puse in ordinea costurilor!

151094[/snapback]

In general motoarele pot dezvolta mult mai multa putere dar sunt optimizate in functie de anumite norme internationale de poluare, plus consumul care trebuie sa fie cat mai mic posibil,ratiuni de piata in Europa,nu suntem in State unde consumul nu prea conta....

gasiti pe net motor de Toyota de serie care cu chiptuning a ajuns la 1000 cp. este un mic filmulet din timpul testului!!!

• 2 weeks later...