Jump to content

fum negru la bmw 530 d e60

Recommended Posts

buna ziua . sunt nou pe forum si de curand am achizitionat un bmw 530 d din 2004. masina se comporta f bine dar in sarcina am observat un nor de fum gros negru. vreau sa precizez ca la relantiu nu scoate gram de fum .numai cand accelerez peste 2000 ture .odata cu schimbarea vitezelor fumul dispare . am furtunul de la intercooler putin fisurat si infasurat cu banda adeziva. am comandat un furtun nou . asta sa fie oare problema sau altceva ? mersi anticipat

Probabil iti consuma ulei, e dus motorul

Similea, doar nu ai uitat ca la cursul de motoare pe care l-ai absolvit ti s-a explicat cat se poate de clar ca fumul negru este cauzat de o ardere incompleta? :unsure:

Si ca atunci cand motorul consuma ulei fumul are culoarea albastra?

• Like 1

Similea, doar nu ai uitat ca la cursul de motoare pe care l-ai absolvit ti s-a explicat cat se poate de clar ca fumul negru este cauzat de o ardere incompleta? :unsure:

Si ca atunci cand motorul consuma ulei fumul are culoarea albastra?

Hehe... Când a fĂŁcut Similea scoala de maiștrii nu erau asa rĂŁspândite motoarele diesel. S-au schimbat multe de atunci. El a rĂŁmas la suflatul ĂŽn jicloare. Ăn opinia lui, este printre ultimii mecanici ieșiți de pe bĂŁncile scolii.

Hehe... Când a făcut Similea scoala de maiștrii nu erau asa răspândite motoarele diesel. S-au schimbat multe de atunci. El a rămas la suflatul în jicloare. În opinia lui, este printre ultimii mecanici ieșiți de pe băncile scolii.

Ups. Uitasem ca rares a participat si el la acel curs de la academia de motoare. Rares stie si ce e acela un jiclor. Jiclor, nu jigler.

PS: Vezi ca Similea a absolvit si academia de vorbe, si o sa fie tare nefericit de treaba cu maistrii :)

• Like 1

va multumesc mult pt sfaturi . am schimbat furtunul de la intercooler , uleiul ,filtru ulei si diesel , am curatat egr dar surpriza

fumul negru tot iese cand accelerez

am mai vb vorbit cu niste mecanici si mi au recomandat sa o scot pe autobanda si sa merg mai turata in forta cum s ar spune sa se curete de uleiul ars ramas

am sa mai revin cu amanunte. inca o data va multumesc mult

Fum negru inseamna amestec incorect (aer/motorima), ardere incompleta a motorinei. Eu asa stiu, nu ulei.

la tester ce zice ?

Ai facut ceva remapare pt crestere putere ?

• Like 1
  • Downvote 1

Fum negru inseamna amestec incorect (aer/motorima), ardere incompleta a motorinei. Eu asa stiu, nu ulei.

la tester ce zice ?

Ai facut ceva remapare pt crestere putere ?

Am vrut sa dau cu + si am nimerit pe langa. Ipad sucks din p asta dv.

Normal ca e de la alimentare (amestec incorect aer/combustibil). Nu e mort motorul si papa tone de ulei.

Fumul de la ulei are alta culoare.

• 3 weeks later...
sal . am revenit din nou in legatura cu fumul negru de la bmw . am observat ca motorul tremura putin la relanti si cred parerea mea ca ar fii de la un injector .alt simtom este cand opresc masina parca trepideaza putin ...scutura .. !!! mentionez inca o data ca fumul apare doar cand accelerez brusc masina si niciodata in mers constant si linistit. alte pareri ? multumesc anticipat

sal . am revenit din nou in legatura cu fumul negru de la bmw . am observat ca motorul tremura putin la relanti si cred parerea mea ca ar fii de la un injector .alt simtom este cand opresc masina parca trepideaza putin ...scutura .. !!! mentionez inca o data ca fumul apare doar cand accelerez brusc masina si niciodata in mers constant si linistit. alte pareri ? multumesc anticipat

Tremuratul poate sa fie si din tampoanele de la motor...filtrul epuratorul l-ai schimbat? eu dupa ce l-am schimbat numai da pic de fum, inainte imi deadea putin fum negru.

sal branevl sincer nu am schimbat filtrul epurator. crezi ca ar fii un motiv ? ce rol are acel filtru epurator !! mersii

sal . imi poate spune cineva unde se afla filtrul epurator la bmw 530 d din 2004 ? ce rol are acest filtru ? mersi

Este piesa nr. 11 si 15 din link: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC71&mospid=47753&btnr=11_3935&hg=11&fg=15

11 este carcasa si 15 filtrul

Edited by Unknovvn

Este un motiv sa iti dea fum, dar nu stiu daca asta iti rezolva de tot problema, este un filtru de separa vaporii de ulei( nu stiu exact), se schimba la 50k, multi nu il schimba si se mira de ce le pica turbina.

Piesa 11 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC71&mospid=47753&btnr=11_3935&hg=11&fg=15 , e cam 2 mil si ceva original.

Acum am vazut ca a scris @Unknovvn inaintea mea.

Edited by branevl

sal branevl sincer nu am schimbat filtrul epurator. crezi ca ar fii un motiv ? ce rol are acel filtru epurator !! mersii

sal . imi poate spune cineva unde se afla filtrul epurator la bmw 530 d din 2004 ? ce rol are acest filtru ? mersi

desfaci carcasa si vezi ce model ai. daca e din plastic , model decantor nu se schimba, daca e din pasla si e imbacsit schimba-l!