Jump to content

bateria sub bancheta?

gyno09

Recommended Posts

am un 525 E34 din 90 si as vrea sa mut bateria sub bancheta, m-am uitat pe acolo si am vazut niste cabluri ca cele de la baterie dar nu stiu sigur daca pot sa o mut fara prea multe modificari. a mai facut cineva treaba asta? mersi mult. :blink:

193389[/snapback]

am facut eu saptamana trecuta :)

Ai 2 variante :)

1. Cumperi un cablu gors si il prelungesti pe ala de + pana in spate ; la - il iei pe ala vechi :) si il pui in spate

2. cauti un BMW la dezmembrat care sa fi avut bateria in spate si ii iei cablurile ( mult mai practic ) , dar asa o sa ai mai mult de lucru :) . Trebuie dat jos scaunu de la pasager jos ( are un surub in forma de stea dar stai calm .. se desface cu o tubulara de 13 :)) ... dai mocheta intr-o parte si incepi sa montezi cablul pe langa prag , pe urma ai sa te chinui sa-l bagi pe sub aeroterma ( am am dat-o jos ca am schimbat o ) . Pe urma trebuie sa il legi la electromotror ( ai un dop de cauciuc care trebuie scos ca sa duci cablu la electromotor ) , bun.... identifici surubu unde ajunge cablu vechi ( se desface cu o tubulara de 13 ) , desfaci surubu si montezi noul cablu (daca il iei dupa o masina de la dezmembrat are si urechiusa care intra pe surub) , mai ai de montat cateva cabluri( le identifici cxare plecau de la baterie inainte si le dai curent de la noul cablu , la fel cablurile respective le contine si cablul luat de kla dezmembrari ) si voila , ai bateria in spate :D , daca ai vrte o nelamurire nu ezita sa intrebi

Bafta

Dar de ce vrei sa muti bateria sub bancheta? Ce avantaje ai putea avea? Solutia asta a folosit-o BMW la variantele de motorizare care "inghesuiau" compartimentul motor (de ex. V8-urile)...

Spatiu ala de sub bancheta poate fi folosit la alte alea, de ex un woofer (d'ala de se pune la E60 sub scaune), un car pc home made, o statie, un condensator, etc. :blink:Âş astfel lasi portbagajul liber.

Dar de ce vrei sa muti bateria sub bancheta? Ce avantaje ai putea avea? Solutia asta a folosit-o BMW la variantele de motorizare care "inghesuiau" compartimentul motor (de ex. V8-urile)...

Spatiu ala de sub bancheta poate fi folosit la alte alea, de ex un woofer (d'ala de se pune la E60 sub scaune), un car pc home made, o statie, un condensator, etc. :)Âş astfel lasi portbagajul liber.

193427[/snapback]

la asta nu m-am gandit ca pot folosi la altceva spatiul acela , m-am gandit ca e bine iarna pt baterie, nu o sa am probleme din cauza frigului., oricum ma lamurit vadim braia care e treaba cu mutare., asa ca ramane la locu ei si cautam un WOOFER ! :blink: :) :)

Din 1992 525-urile E34 au bateria sub bancheta. Si motivul nu e ca ar fi fost inghesuita la motor (nu ca as sti care e motivul...). Imi place acolo sub bancheta unde e pusa :blink:

Ok, my bad!

Dar daca E34-ul meu de 18 ani nu a facut scandal pana acum cu privire la incalzirea bateriei, o las acolo unde e. Eventual ii pun o husa (cum sunt cele de pe masinile moderne cu bacteria in compartiment motor)

Si de repartitia maselor, am eu grija cu woofer-ul, statia, si ce mai bag in zona aia. :blink:

10x pt. info.

Ok, my bad!

Dar daca E34-ul meu de 18 ani nu a facut scandal pana acum cu privire la incalzirea bateriei, o las acolo unde e. Eventual ii pun o husa (cum sunt cele de pe masinile moderne cu bacteria in compartiment motor)

Si de repartitia maselor, am eu grija cu woofer-ul, statia, si ce mai bag in zona aia. :)

10x pt. info.

193549[/snapback]

pe mine unu ma enerva rau de tot acolo la motor :) acum arata mai estetic :blink:

L.E. mai va trebuie un flex ca sa taiati vechiul suport :)

Ok, my bad!

Si de repartitia maselor, am eu grija cu woofer-ul, statia, si ce mai bag in zona aia. :blink:

10x pt. info.

193549[/snapback]

sunt hotarat sa nu o mai mut mai ales acum dupa ideia cu woofer-ul chiar ma gandeam ca de acolo din portbagaj nu se va auzi bine., sub bancheta cred ca e super ok. :)

eu am CAM aceeasi intentie...sa mai pun o baterie sub bancheta si am vazut un cablu gros ce vine de la baterie ,f asemanator cu ala de la electromotor.

Stie cineva la ce foloseste?k vreau sa-l pun la a doua baterie

194407[/snapback]

ala vine de la baterie , dar este pt alimentarea modulelor din spate :blink:

Nu stiu dak e chiar asa,cablul asta e negru si destul d gros,pt module sunt altele rosii mai subtiri.Dak se mai incalzeste,imi fac timp si le identific p toate.:blink:

194713[/snapback]

daca te uiti , vine unu negru care intra intr-o cutiuta cu o rezistenta , si se continua cu unu rosu :)

Vezi daca ai plus 12volti pe el tot timpul...adica si daca ai usile incuiate si cu cheia scoasa din contact..poti sa verifici chiar de la acel surub cu siguranta...e posibil ca masina sa fi fost preechipata sa i se monteze bateria acolo...dar fabricantul sa opteze pentru spatiul motorului

@vadim_braia....Te referi la cutiuta care e pe fata dinspre picioarele pasagerului din spate? pe peretele vertical al banchetei? Eu am bateria sub bancheta si am o alta cutiuta, (in afara de cea specificata mai sus) sub bancheta, cu o panglica de platbanda, prinsa intre doua suruburi, platbanda pe care am catalogat-o ca fiind o siguranta de putere.. :blink:

@ando...Vezi unde-ti pleaca acele cabluri...si ce cauta ele pe acolo, pe sub bancheta....ca e anormal sa ai 12volti de putere pe acolo....singurul mare consumator care are un cablu mai gros ar fi pompa de benzina...si, era sa uit, modulul de inchidere centralizata si cel de geamuri electrice :) care e pozitionat sub bancheta dn spate, dar in partea stanga :)

Vezi daca ai plus 12volti pe el tot timpul...adica si daca ai usile incuiate si cu cheia scoasa din contact..poti sa verifici chiar de la acel surub cu siguranta...e posibil ca masina sa fi fost preechipata sa i se monteze bateria acolo...dar fabricantul sa opteze pentru spatiul motorului

@vadim_braia....Te referi la cutiuta care e pe fata dinspre picioarele pasagerului din spate? pe peretele vertical al banchetei? Eu am bateria sub bancheta si am o alta cutiuta, (in afara de cea specificata mai sus) sub bancheta, cu o panglica  de platbanda, prinsa intre doua suruburi, platbanda pe care am catalogat-o ca fiind o siguranta de putere.. :blink:

@ando...Vezi unde-ti pleaca acele cabluri...si ce cauta ele pe acolo, pe sub bancheta....ca e anormal sa ai 12volti de putere pe acolo....singurul mare consumator care are un cablu mai gros ar fi pompa de benzina...si, era sa uit, modulul de inchidere centralizata si cel de geamuri electrice :) care e pozitionat sub bancheta dn spate, dar in partea stanga :)

194788[/snapback]

la masinile care au bateria in spate din fabrica nu stiu cum este , dar la astea care o au la motor , pleaca un fir negru in spate , care intra intr-o cutiuta si se continua cu unu rosu care ajunge la module :) cablu pt bateria care vine in spate este de 2 ori mai gros decat cel care vine la bateriile care sunt la motor :)

Am facut cateva poze.

Sub carpeta am gasit si suportul acumalatorului.

Nu stiu dak firul ala negru e destul d eficient pt o eventuala mutare,dar pt ink o baterie e perfect (am nevoie pt un sistem audio pretentios).

P. S.:firul galben cu siguranta a fost pus ulterior pt un amp.

post-3424-1171816976_thumb.jpg

post-3424-1171817146_thumb.jpg

post-3424-1171817252_thumb.jpg

post-3424-1171817350_thumb.jpg

Am facut cateva poze.

Sub carpeta am gasit si suportul acumalatorului.

Nu stiu dak firul ala negru e destul d eficient pt o eventuala mutare,dar pt ink o baterie e perfect (am nevoie pt un sistem audio pretentios).

P. S.:firul galben cu siguranta a fost pus ulterior pt un amp.

195063[/snapback]

dap ala negru vine de la motor si ala rece pleaca la modulele din spate :blink: