Jump to content

probleme senzori de parcare

masinar

Recommended Posts

am dat jos plasticul ala cu senzorii am tras de fiecare mufa in parte si am observat ca la unu iesea foarte usor.am bagat mufa bine, am asezat suportu pe carlig am bagat in marsarier si am pus contactu. si cum a spus un coleg mai sus, am ascultat fiecare senzor.

cand am pus contactu si era bagata in marsarier a inceput sa functioneze normal, adica tiuia in functie de distanta care o mai ai pana sa lovesti obiectul de care te apropii cu spatele.

acum problema este ca in momentul in care dau cu spatele, senzorii imi detecteaza carligul (este o distanta de vreo 150mm de la bila carligului si pana in abra)si tiuie pana o scoti din marsarier sau opresti motorul.nu mai este ca la inceput cand tiuia 2-3 secunde si se oprea.

Omul a spus clar aici (initial problema era ca senzorii nu functionau corect datorita unui conector...) apoi cand senzorii DETECTEAZA TOT ce este in apropierea lor (CA ASTA LE E SI SCOPUL) sau TOT ce se apropie de ei (sau este apropiat de ei ca obstacol) adica pana si frunzele unui boschet(!) (daca sistemul functioneaza bine) ii/il fac(e) sa piuie MAI RAR si apoi DIN CE IN CE MAI DES in functie de cat te apropii de obstacol.

Acum, daca deja in campul lui de detectie (care este RADIAL adica CIRCULAR..) se afla bila carligului sau conectorul electric EVIDENT ca va tiui in continuu (de indata ce bagi in marsarier) ca si cum ai/ar fi pe cale sa lovesti/ai lovit ceva...

Sunt curios cum s-a rezolvat cu, carligul aftermarket.. ca vreau sa imi pun sie eu intr-un viitor :popcorn:

A, la E90, la mine nu face nici un zgomot (cand schimbatorul il bag in marsarier) decat din momentul in care MA APROPII CONSTANT (de orice gen) de obstacol, incepe rar si din ce in ce mai des in frecventa/bipuri.. pana in momentul in care sunt cam la o palma lungime cu bara cand va tiui in continuu. Asa e standardul la E90/E91.

Edited by bimmer90f30