Jump to content

Tip LED bord

Hellsbells

Recommended Posts

PLCC-2

Mersi fain, l-am comandat deja sper sa fie ok specificatiile:

* Colour: Red

* Peak Wavelength: 625nm

* Luminous Intensity: 500mcd

* Forward Current: 50mA

* Forward Voltage: 2V

* Viewing Angle: 120Ă°

* Length: 3.5mm

* Width: 2.7mm

* Height: 1.9mm

* Operating Temperature Range: -30Ă°C to +80Ă°C

Depinde de producator.

Daca e OSRAM, da.

Daca sunt chinezesti ordinare, 500mcd alea sunt de fapt vreo 250. Si daca ii obtine abia la 50mA... nici atat. In cluster nu primeste mai mult de 15-20mA.

N-ai gasit pe la vreun magazin de electronice la voi in TM? Stiam ca sunt destule de profil.

• Like 1

Depinde de producator.

Daca e OSRAM, da.

Daca sunt chinezesti ordinare, 500mcd alea sunt de fapt vreo 250. Si daca ii obtine abia la 50mA... nici atat. In cluster nu primeste mai mult de 15-20mA.

N-ai gasit pe la vreun magazin de electronice la voi in TM? Stiam ca sunt destule de profil.

Le-am gasit pe ebay in UK, sincer nici nu am cautat prin Timisoara, sper sa fie ok :-??

http://www.ebay.com/itm/290948387656

Edited by Nicoara Alex

L-am lipit astazi si e mai luminos decat restul led-urilor, probabil celelalte sunt imbatranite :).

cel mai probabil ai luat un LED care nicidecum nu are aceeasi parametrii ca si ceilalti! Aici ma refer la Curent nominal, Flux luminos si mai mult ca sigur alt brand, desi la capitolul asta(ca se vede mai puternic) nu-i asa important!La LED-uri nu se prea aplica fenomenul de imbatranire, mai ales daca merg la curenti redusi cum sunt cei din clustere si daca au racire adecvata! Pot sa functioneze peste 50 000h! Acum vreo 6 ani, la un seminar OSRAM, acestia se laudau ca functioneaza 100 000h, ceea ce era cam umflata cifra, dar asa cum am zis mai sus, daca-i asiguri parametrii optimi, de ce nu!

Edited by RaYn3

L-am relipit azi, deoarece la socuri "flicker"-a si am adaugat niste marker negru pe el, acum are aceeasi intensitate ca si celelalte, ma rog, 95% nu se vede diferenta, doar eu o vad fiindca stiu ca e acolo :). Stie cineva cum se poate calibra acele de la ceasuri? Mai exact, ce am gasit pe net nu mi-a fost de folos, iar azi m-am chinuit vreo 3 ore sa il calibrez cat de cat, stie cineva? Edited by Nicoara Alex

Am rezolvat, m-am chinuit umpic dar e ok acum :). Multumesc pentru sfaturi. Singura mica problema care ar fi e ca acul de la kilometraj are putin de joc, si cand fac testul de cluster tremura putin, nu stiu daca asa a fost si inainte sau asa e dupa ce am umblat la el. Edited by Nicoara Alex