Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Vanos n42

Recommended Posts

Buna tuturor.

Nu de mult am achizitionat un bmw 318ci cu motor 1995cmc 143 cp...cod motor n42 (n42b20a)

Am o problema la distributie...mecanicul zice ca se misca unitatea de vanos de la loc

care pot fi cauzele? deocamdata am comandat un intinzator de lant si 2 suruburi pentru unitatile vanos...pot rezolva astea problema?

Poate ar fi mai bine sa detaliezi un pic mai mult problema.

In primul rand, ce simptome avea masina inainte sa te duci la service.

In al doilea rand, e vorba de suruburile astea:

http://i1.ytimg.com/vi/j8sZBLYdBMI/hqdefault.jpg

Suruburile respective nu erau stranse?

Simptome erau mai multe: compresie necoraspunzatoare pe cilindrul unu, tremura la relanti si la anumite schimbari de viteze(nu tot timpul)

Au fost efectuate reparatii la motor...compresia rezolvata..la asamblare s-a schimbat patina lant, dar nu si intinzatorul

Unitatile se misca? E posibil sa nu le fi strans suficient, iar daca s-a intamplat asta, automat s-a dat peste cap avansul.

E foarte greu sa pui motorul ala la punct daca nu ai setul de cale dedicat.

E foarte posibil ca mecanicul sa nu fi strans suruburile suficient sau le-a strans prea tare si le-a distrus filetele.

Unitatile se misca? E posibil sa nu le fi strans suficient, iar daca s-a intamplat asta, automat s-a dat peste cap avansul.

E foarte greu sa pui motorul ala la punct daca nu ai setul de cale dedicat.

E foarte posibil ca mecanicul sa nu fi strans suruburile suficient sau le-a strans prea tare si le-a distrus filetele.

A folosit setul de scule speciale pentru blocare...acuma voi vedea dupa ce schimba suruburile si intinzatorul daca face la fel

A folosit setul de scule speciale pentru blocare...acuma voi vedea dupa ce schimba suruburile si intinzatorul daca face la fel

Salut am si eu acelasi motor pe un e46 din 2004 si imi incepuse sa tremure motorul, sa dea sa moara uneori, sa se auda un zanganit metalic si sa nu mai traga cum trebuie. Am schimbat mai intai patinele, intinzatorul si lantul si nu am scapat pana nu am schimbat VANOS-urile( doar cel de pe evacuare era dus dar le-am facut pe ambele). deci daca schimbi distributia, o pui la punct cu calele si face la fel este un VANOS de vina si se poate verifica cu un tester unde sa vad parametrii normali si cei la care lucreaza (la mine cel de pe evacuare lucra la 50% iar cel de admisie pe la 85% - daca se intampla la tine sa fie acesta din urma dus te pot ajuta cu al meu)