Jump to content

Trepidatii in volan E46 2004

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Cam de o saptamana, intampin o mica problema cu masina.

Precum ati citit si in titlul, volanul imi trepideaza cum trec de 100-110km/h.

Stiu ca o sa ziceti sa merg sa echilibrez jantele sa schimb cauciucurile etc., astea sunt facute deja. De mentionat ca echilibrarea rotilor s-a facut de 4 ori de la ZERO, in 2 centre diferite, 2 masini de echilibrat diferite. Nu stiu cata relevanta are dar caucicurile au 1 luna vechime, Continental SportContact 2.

Cei de la service mi-au zis ca este o janta stramba, nu stiu daca sa-i cred pe cuvant sau nu. S-au uitat pe sub ea la bucsi, bielete, pivoti, n-au gasit nimic, Au schimbat rotile intre ele, cele de pe fata le-au pus pe spate, s-a mai diminuat din vibratie dar tot e acolo cum trec de 100km/h.

De mentionat este ca am dat cu una din ele intr-o bordura mai barbateste acum ceva vreme, dar nu am simtit nimic in volan de atunci si pana acum 1-2 saptmani.

Ar putea fi o problema ascunsa pe care ei n-au vazut-o sau sa cumpar alta janta si sa fac o proba?

Baietii astia de pe aici nu se baga la indreptat am impresia, mi-au zis care e stramba doar. O sa le dau maine un telefon sa vad daca se ocupa de asa ceva.

La franare nu trage nici macar intr-o parte deci nu sunt discurile,

Trepidatia persista doar in volan, nu in toata masina.

Deci in concluzie janta buclucasa ar trebui schimbata si am scapat de problema?

Nu inteleg totusi un lucru. De ce mai simt vibratia in volan(mai putin ca-nainte), daca roata a fost mutata pe spate?

Edited by bl00r

Sa zic sincer, nici nu se simte pana in 90 ceva in volan. Daca nu simti vibratia din cauza ca ai mana amortita sa zicem :), trebuie doar sa te uiti la volan si se vede.

Am uitat sa mentionez ca jantele sunt originale pe 16" Style 45.

Dupa un drum de 1000 de km, am observat ca trepidatia respectiva sa transmita si in anumite parti alea habitaclului, exemplu: Scaun pasager, parasolar. Probabil si scaunul meu se misca un pic dar nu-mi dau seama decat daca tin mana pe picior sa vad ca se misca singura de parca as avea Parkinson.

Sa fie oare de la articulatiile cardanului cum a zis Gully?

Saptamana asta cel mai probabil o sa o duc la un nene care ar fi doctor in BMW-uri prin zona. Revin cu amananunte spre weekend. Sper sa nu fie nimic prea grav :)

1. vezi sa nu ai un etrier blocat( verifici prin ridicarea masinii pe cric si invartirea rotii)...

2.cauciucuri strambe( sunt ori descentrate ori ovalizate)adica de aruncat...

astea-s cel mai usor de verificat, incepe cu ele... pe astia din vulcanizari ii doare-n cur de aceste probleme, ti le echilibreaza, iti pune plumbii, le da zero, te usureaza de bani si masina tot trepideaza...

• 2 weeks later...

Am primit confirmarea ieri. O janta e stramba, nu rau, dar e stramba. Am comandat-o deja, e pe drum.

M-am dus la un nene priceput si m-a scapat de vibratii din volan la viteza acum am niste trepidatii mici cand franez. Probabil discurile de data asta...:), le-am comandat si p-alea sa fiu sigur. In rest masinuta merge fara cusur.

Am observat ceva ciudat din punctul meu de vedere. Mesterul la care am fost repara numai BMW-uri, cand am ajuns pe langa casa lui, am crezut ca am ajuns la vreun parc auto, avea "doar" 22 de masini care asteptau sau au fost reparate. Sa zic ca mai mult de jumate erau e46,e90 si diverse modele(E63,E85,e53). Nici un E39, absolut nici unul n-am vazut in afara de cel de pe rampa care venise pentru revizie doar.

Dupa care omu' mi-a povestit ca are cam 6 E39 care le foloseste ca masini care le imprumta clientilor pentru ca sunt prea bune ca sa se strice ceva grav la ele, in special cele pe benzina. Mi-a arata omu' un E39 din 2001 cu 458.000 la bord la care n-a schimbat decat display-ul pentru kilometraj.

Multumesc tuturor pentru informatii si sugestii!

• 2 weeks later...

Am si eu o trepidatie la un E39 din 2002. Indreptat Jante de 2 ori (Autosoft si inca unii), schimbat discuri (Originale..dupa ce am pus ATE si le-am dat jos). Verificat mai tot ce se putea verificat...si tot am o trepidatie in volan la franare..la viteza mica (40-50 km/h). Orice sugestie ar fi super apreciata!

PS: AM schimbat la un moment dat, amortizoare+anvelope+discuri/placute etc pentru o trepidatie suepr puternica...dar care era data de blocarea pistonasului de frana..care se bloca. Dar pana sa gasesc pe cineva care sa descopere asta..m-au ars 29 de prosti :(

Multumesc mult,

bucse bascula :thumbsup:

• 4 months later...
Nu stiu ce sa ma mai fac si eu. Am scos masina ieri prima data de cand a dat zapada asta si a fost un chin total. Am dat de asfalt bun si i`am dat iar putina talpa iar la 100 asa incepe sa vibreze ca naiba,nici nu poti sa tii mana cum trebuie pe volan. Ma exaspereaza,chiar nu am nicio idee. Am fost la vulcanizare,am echilibrat toate rotile si ala mi`a zis ca nu au nimic rotile. Si vibreaza in ultimul hal. Cineva mi-a zis ca e posibil sa fie unghiul de fuga,dar volanul nu sta stramb atunci cand merg in linie dreapta.. Jantele sunt normale,nu vreun model anume,pe 16. Placutele spate sunt duse din ce am inteles,le schimb cu prima ocazie in care se mai indreapta vremea pentru ca nu voi mai circula cu ea. Sa fie oare de la ele? Poate are cineva vreo idee pentru ca devine absolut stresant sa imi trepideze de fiecare data cand ajung pe la 100 :hmm:

aceeasi problema si la mine , cum ating 100/h imi vibreaza volanul de nu imi vine sa cred.pana sa dea frigul asta mare nu am avut probleme.tind s cred ca de blocheaza etrierii fata....asa am patit cand am schimbat discurile in prima zi pana s-au mai uzat

ai gumele deformate de la frig poate, verifica la vulcanizare daca sunt echilibratesau au galme ceva mai grav....

Edited by BOASKA

Ma gandeam ca poate au fost pe seria 5 e39 si atunci iti trebuiau inele de centrare. Ale mele de iarna sunt asa si fara inele vibrau foarte tare.

Verifica discurile de frana, cauciucurile de galme, jantele sa nu fie strambe, bucsele de la brate si apoi restul bucselor :D

Edited by Kenbobo

• 1 year later...

Salut.

Am si eu o problema cu masina,imi vibreaza volanul dar nu tot timpul (O zi face,o zi nu mai face,are toane) incepe sa vibreze pe la 80-90 si cam pana maxim 110 km/h.

Aceasta problema am avuto cu cauciucurile de vara cu jante de aluminiu pe 16 iar acum am schimbat cauciucurile,am pus de iarna cu jante de tabla pe 15 si tot asa face,dar parca vibratiile sunt mai slabe. Oare sa fie vibratii mai slabe din cauza latimi cauciucurilor?,cele de vara sunt 205/55/16 iar cele de iarna sunt 195/65/15,rotiile sunt echilibrate,cele de vara le-am echilibrat de 2 ori si tot degeaba.

Stiu ca nu s-a mai scris demult pe aici dar chear nu stiu ce sa-i fac.

Vezi daca nu iti sunt ovalizate cele de vara. Si cu echilibratul, ai grija, toata lumea echilibreaza, insa nu toata lumea are aparatul calibrat.

Am verificat si nu se vad ovalizate,verificarea am facuto in felul urmator: am ridicat masina pe cric si am imvartit de roata,nu aveau nici o deformare(ovalizare). Aceeasi problema si la cele de iarna.

De echilibrat am fost in 2 locuri diferite si tot la fel face si nu tot timpul.

Daca era de la cauciucuri (sau echilibrat) ar fi trebuit sa faca tot timpul,nu?

Edited by Alexandru30