Jump to content

Sfat achizitie motor 2.8

Recommended Posts

Salut!

Am citit pe forum si pe internet problemele moturului din Nikasil M52B28 produs pana in '98.

Am gasit sa cumpar motorul complet(m52b28)vanos , cutie ZF, cardan, grup si planetarele aferente motorului cu aprox 1200lei.

Masina donatoare a rulat aprox o luna in RO, dupa care a fost radiata (provenienta germania cu 200.000 km rulati).

Motorul e dat jos si sta de aprox 6 luni, un prienten mi-a recomandat sa il cumpar ca e ok motorul, a mers cu masina cand avea acte.

V-as ruga sa-mi spuneti daca merita achizitia si daca cineva a avut intr-adevar probleme cu acest tip de motor.

Mentionez ca ambele masini sunt E36.

Va multumesc!

Edited by 318is Berlina

Masina mea are bloc nikasil. A facut majoratul in iunie anul asta.

Despre nikasil poti sa citesti destul pe forum. Probleme au avut masinile care au rulat in UK, America de Sud si cam toate tarile in care benzina avea cifra octanica mica. Oricum, problema e ingropata demult din punctul meu de vedere.

Leakdown test daca totusi doresti sa-l verifici.

Masina mea are bloc nikasil. A facut majoratul in iunie anul asta.

Despre nikasil poti sa citesti destul pe forum. Probleme au avut masinile care au rulat in UK, America de Sud si cam toate tarile in care benzina avea cifra octanica mica. Oricum, problema e ingropata demult din punctul meu de vedere.

Leakdown test daca totusi doresti sa-l verifici.

Multumesc mult!

Sunt importante sfaturile deoarece sunt foarte indecis.

O sa ii fac test de compresie.

Mi se pare foarte bun pretul.

Toata stima!

daca motorul mai merge inseamna ca ori cineva in trecut i-a schimbat blocul motor or pur si simplu nu a fost afectat. sansele sa fie afectat in viitor de problema asta dupa 15 ani mi se par nule

pe de alta parte mi se pare exagerat pretul, eu mai bine mi-as aduce un e36 din germania de pe care sa pot da jos motorul

• Like 1
  • Downvote 1

daca motorul mai merge inseamna ca ori cineva in trecut i-a schimbat blocul motor or pur si simplu nu a fost afectat. sansele sa fie afectat in viitor de problema asta dupa 15 ani mi se par nule

pe de alta parte mi se pare exagerat pretul, eu mai bine mi-as aduce un e36 din germania de pe care sa pot da jos motorul

E mult 1200 LEI = 270EUR?

Intreb pentru ca nu am vazut mai ieftine.

Multumesc!

Merita un 2.8. Pretul nu stiu, cam pe acolo cer toti. Nu cred ca gasesti mai ieftin. Eventual sa ti-l aduci tu.

Nu stiu exact care sunt pasii de tuning, dar din cate imi aduc aminte, o admisie de m50, un chip tuning safe si inca nu stiu ce, si deja performantele sunt f bune. Cred ca peste ar fi doar M3 e36.

un motor de 2,8 in mintile lui se vinde pe 750 de euro complet si tu stai sa te mai gandesti daca sa-l iei sau nu pe 12 milioane?????? in contextul in care iti da si cutie zf (100 euro), grup (50 euro)si planetare (50 euro)?????

sunteti chiar tari...

Edited by zeky

un motor de 2,8 in mintile lui se vinde pe 750 de euro complet si tu stai sa te mai gandesti daca sa-l iei sau nu pe 12 milioane?????? in contextul in care iti da si cutie zf (100 euro), grup (50 euro)si planetare (50 euro)?????

sunteti chiar tari...

atata face un 2.8 in germania, degeaba se vinde la 750, la banii aia iti aduci o masina intreaga

E mult 1200 LEI = 270EUR?

Intreb pentru ca nu am vazut mai ieftine.

Multumesc!

nu m-am referit la pretul de romania, am spus ca eu daca as vrea sa fac un upgrade mi-as aduce toata masina

@318is Berlina.Daca nu il cumperi tu trimite-mi PM te rog cu nr de tel al propietarului .Sunt interesat.Bafta.

In principiu da!

Tipul care mi l-a recomandat zice ca daca nu il iau eu sa il ajut sa il ia el, dar nu se stie niciodata.

Salutari!

Edited by 318is Berlina