Jump to content

seria 5 - F10 Filtru particule ( Maintenance free )

catalin_s

Recommended Posts

oricum a de rahat acest filtru de particule la e60.

daca ai noroc se regenereaza iar daca nu, atunci doamne ajuta........

Sa te duci la biserica cu "doamne doamne" sa il rogi sa iti repare releul bujii ars, sau termostatele defecte daca e cu "doamne ajuta", daca nu e cu d'astea d'ale bisericii atunci le schimbi si ai grija de masina, si ea are grija de tine.

Sunt nenumarate cazurile de masini sub 100mii km sau chiar 50mii km cu DPF infundat, asa ca sa nu exageram.

• Downvote 1

Eu l-am curatat acum doua saptamani la un service in Carei. Costul total 750 ron iar durata lucrarii 48 ore. adica de la lasarea masinii in service pana la curatare.Masina are 225.000 dar aveam bujiilke 2 si 4 arse. Cei de la service mi-au spus ca asta a fost cauza infundarii dpf-ului. Masina mea E60 LCI 520da.

Inainte de curatare nu aveam putere, masina se tura pana la maxim 2300 rpm si cadea in nas. Cam naspa sa stai in curu loganului cu "bemeveu" si sa nu poti intra in depasire. Bine ca a trecut.

confirm am curatat la 450 de lei catalozatorul si filtrul de particule.Cred ca merita sa cureti ambele si iti iei de o grija mai ales ca este in aceeasi bani, intradevar am dat ceva in plus la manopera, dar oricum aveam in toba niste pietre aruncade de copilul meu si zonzonea ca un clopote de craciun. :rolleyes:

Masina sa manifesta prin aceea ca mi se regenera cam odata sau la doua saptamini, deci foarte des, scotea fum negru, si tragea rau.

Adica eu stiam ca daca se aude a toba din aia sport, ieseam cu ia in afara orasului si mergem cam 20-30 km in a 3, intre 2700- 3000 de ture, dupa care isi revenea.

Dar nu puteam face asta la infinit, timpul pierdut si banii de motorina.

Eroare in bord nu aveam si parca dadea un pic in nas cind se regenera, Dupa care isi revendea perfect. De turat se tura si pina in 4500 de ture fara probleme, numai ca se tura greu zici ca avea 100 de cai si nu 177 ( daca ii mai are si pe acestea ).

E90 - 2010 , N47 ,DPF are durata de viata setata in soft la 250.000 km . Va spun asta pt ca l-am resetat eu dupa curatare. E posibil ca si alte modele mai noi sa aiba aceeasi durata de viata - spre deosebire de cei 200.000 km de care stim toti . Edited by seaman

• 5 years later...

Unde recomandati curatarea DPF?

Chimica

sau

Termica si apoi spalare?

Recomandarea mea este sa mergi pe curatarea termica si sa fugi de spalare. Spalarea aia si mai mult ti-l colmateaza. Este in Covaci un tip cu service, Robi, care are un cuptor special in care arde DPF-urile si le si sufla in acelasi timp, pret de o zi intreaga. Tot procesul e similar cu cel de pe masina, doar ca se folosesc temp de arderi ceva mai mari, iar jetul de aer cu care le sufla dupa, este de asemenea mai mare decat ce face masina. Iti pot da nr-ul lui de tel daca te intereseaza si cred ca-ti poate da el mai multe detalii. Nu am facut operatia asta la el, mi-a povestit mecanicul meu care-i nasul lui Robi. Ambii au lucrat in trecut pt multi ani la Banat Car.

• 3 weeks later...
De ani de zile se stie ca cei de la Odorheiul secuiesc sunt cei mai buni in domeniul curatarii DPF. E foarte simplu: dat jos de pe masina si trimis la ei prin curier. Oamenii sunt extrem de seriosi si iti spun daca se mai merita curatarea sau nu (poate sa aibe interiorul topit). Tot ei comercializeaza si DPF-uri noi. Au contracte cu majoritatea reprezentantelor auto.