Jump to content

senzor parcare e38

Recommended Posts

salut.dupa cum bine stiti am un bmw e38 tds din 97.cand l-am cumparat mergeau senzorii de parcare atat pe fata cat si pe spate dar dupa ceva timp cei de pe fata au refuzat sa mai mearga.mentionez ca nu am facut nimic care sa deranjeze senzorii dar refuza sa mearga.poate stiti voi cum se verifica sau cum as putea sa vad daca mufele sunt la locul lor.(trebuie sa dau bara jos neaparat?).mai am o eruare la senzorul de la antigel-din cand in cand imi apare check coolant level.am verificat antigelul si totul e ok.voi ce parere aveti?multumesc anticipat

astazi am avut ceva timp liber si m-am mai uitat un pic la senzori mai exact i-am verificat pe toti in parte si am observat ca toti functioneaza.tin sa prtecizez ca senzorii sunt cu 2 pini rotunzi pe mufa.din cate am mai observat sunetul de atentionare pe care il produc nu se aude in difuzoare ci cred ca au un difuzor separat(unul pe fata si altul pe spate)pentru ca sunetul din spate se aude undeva in luneta si ma gandeam ca poate nu senzorii sunt de vina ci difuzorul care reda sunetul de avertizare.stiu sigur ca toti functioneaza deoarece i-am inlocuit pe fiecare in bara de pe spate si toti functioneaza.daca ati citit cu atentie mai sus-era precizat ca ei nu au incetat dintr-o data sa functioneze ci au inceput sa nu mai mearga,apoi au mai mers iarasi nu au mai vrut sa functioneze pana ce in final nu mai merg deloc cei de pe fata la care de altel e si problema.multumesc mult

gata s-a rezolvat problema.de vina pare sa fie difuzorul ala mic de sub torpedoul dis stanga care mai e folosit si in cazul avariilor care apar in bord respectiv semnalul sonor care indica ca ceva nu este in regula.respectivul difuzor este situat chiar la varful picioarelor si se poate ajunge foarte usor la el.are 3 mufe si in mod inexplicabil a cedat la mine.(cica sunt cele mai rezistente piese ale masinii care nu prea cedeaza).eu personal am inlocuit difuzorul dar a iesit imediat fum din amplificatorul incorporat...la inceput s-a ars difuzorul-lam inlocuit apoi a cedat amplificatorul integrat-probabil o fi cedat un tranzistor sau ceva ......in fine important e ca am gasit vinovatul.va multumesc tuturor celor care ati citit despre problema mea.

Ma bucur ca ai scapat doar cu difuzorul ala.Da din pacate asa era la e38 Se auzea intr-un singur difuzor nu ca acum la modelele mai noi in fiecare boxa corespunzatoare pozitiei stanga-dreapta- spate fata.

Ca sa verifici senzorul de parcare nu trebuie sa te chinui sa inlocuiesti. activezi senzorii si apropii mina de fiecare senzor in parte.Vei simti o mica pulsatie (vibratie) este greu de explicat ce anume dar o sa-ti dai seama sigur.daca acea vibratie exista senzorul este bun iar daca este mut atunci este crapat sau conexiunea cu instalatia are probleme.

• Like 1