Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema faruri si multiple erori in bord E46 320d 99'

Recommended Posts

Buna seara! Scriu aceste randuri im speranta gasirii unei rezolvari la o problema pe care o am de ceva timp la masina tatalui meu, un BMW e46 320d din 1999. Masina are faruri cu xenon si spalatoare din fabrica, iar problema pe care o am consta in faptul ca tensiunea din instalatie fluctueaza (are caderi intre 13,5 si 14,1) iar xenonul se inchide si se deschide de multe ori exact ca si atunci cand ai da flash-uri in continu. De asemeni pe bord imi apar mereu diferite erori de becuri arse, cum ii vine ei. Am pus-o pe tester dar nu-mi spune nimic concret...nu e un cod de eroare ci apare doar ca are becuri arse. In legatura cu xenonul. Am fost la numerosi electricieni insa la fiecare totul a inceput cu o diagnoza si...atat. :(

Astazi am incercat sa schimb modului de lumini (cel din stanga de unde se aprinde lumina)cu cel de la mine de la masina tot un 320d si tot din 1999 dar fara nici un rezultat.

Un alt lucru pe care l-am testat a fost acela de a trage un fir direct de pe borna + de la motor pana la plusul de pe becul xenon pe partea dreapta si mare mi-a fost minunea sa observ ca nu mai "clipeste" absolut deloc in comparatie cu cel de pe stanga care se oprea si se stingea la fel.

Tin sa mentionez ca atat alternatorul cat si bateria sunt noi montate pe masina. Plus ca am verificat si incarcarea si este ok.

Nu-mi ramne decat sa mai incerc o data sa schimb computerul de lumini? Mai este oare altul in afara de cel de unde se aprind farurile?

Se poate ca firul de plus care intra in computerul de lumini sa fie ciupit sau sa nu faca contact bine si din cauza asta sa nu intre curent calumea in computer?

Ii rog pe cei care stiu sau au mai avut aceasta problema sa-mi dea niste sfaturi sau indrumari pt a rezolva problema asta jenanta.

Orice parere conteaza...sunt satul sa umblu prin service-uri (inclusiv BMW)si sa mi sa spuna ca e masina prea veche.

Multumesc anticipat oricarui pasionat al marcii BMW de pe acest forum care are placerea de citi si a-mi comunica cate ceva din experienta lor in legatura cu aceasta problema.

Hmm...nu stiu daca are treaba doar cu droserele....ideea e ca imi apar erori de becuri arse si pe semnalizari si in spate...peste tot plus ca fileaza lumina si de la pozitii, iar computerul de lumini l-am luat de la o masina care nu avea xenon din fabrica (singura diferenta vizibila este ca una are o rotita de reglare a farurilor in plus)

O sa incerc sa iau un LCM tot pt xenon sa fac proba...:(

Edited by arthur_nikool

• 6 months later...