Jump to content

Scartait roata spate

Rocca

Recommended Posts

Noroc baieti, sunt proaspat posesor al unei pisici care din pacate a stat pe dreapta aproximativ un an.. Pentru ca stiu ca o masina statuta are nevoie de o perioada de rulaj pentru a-si da drumul cum trebuie nu ma ingrijorez prea tare, totusi, dupa ce am tras frana de mana si am lasat-o inapoi, roata stanga spate a inceput sa scoata un sunet metalic de frecare(un scartait).. in aproximativ 30-40km parcursi si-a revenit si a rulat fara zgomot.. Acum, un amic a tras din nou frana de mana si am aceeasi problema. Intrebarea ar fi, ce sa ung pe acolo pentru ca evident, ceva ramane blocat si nu revine la locul lui?..

Noroc baieti, sunt proaspat posesor al unei pisici care din pacate a stat pe dreapta aproximativ un an.. Pentru ca stiu ca o masina statuta are nevoie de o perioada de rulaj pentru a-si da drumul cum trebuie nu ma ingrijorez prea tare, totusi, dupa ce am tras frana de mana si am lasat-o inapoi, roata stanga spate a inceput sa scoata un sunet metalic de frecare(un scartait).. in aproximativ 30-40km parcursi si-a revenit si a rulat fara zgomot.. Acum, un amic a tras din nou frana de mana si am aceeasi problema. Intrebarea ar fi, ce sa ung pe acolo pentru ca evident, ceva ramane blocat si nu revine la locul lui?..

Salutare....

Si eu am patit la fel, cand trageam frana de mana se auzea zgomot (scartait/frecare)+ca nu tinea frana decat putin. Sabotii uzati+sistem de prindere sfaramat (arculetele alea de tin sabotii erau facute bucati iar sabotul de sus era sarit si el din pozitie) la o roata, cealalta evident slabita si aia. Te sfatuiesc sa desfaci roata si discul de frana sa vezi exact ce e acolo, poate mai poti salva ceva din piese care oricum nu sunt foarte scumpe, insa mi s-a parut destul de periculos sa merg asa. Banuiesc ca se poate bloca roata daca se misca sabotii din pozitie si sincer nu vreau sa se intample nimanui la rulaj cu o anumita viteza.

Intreb si eu pe cei care stiu, deoarece am intrebat la 2 magazine pana acum si nu au, unde se gaseste tabla aia care protejeaza discul si pe care se tin sabotii?? Are cineva un part number?...eventual un link? sunt curios si de pret, deoarece le vreau schimbate pe spate.

• 5 months later...

salut, de cateva zile a inceput sa se auda un scartait (un fluierat mai bine zis) la roata stanga spate....stiu ca se mai auzea din cand in cand, atunci cand trageam frana de mana, si era frig...

dar acum, pot sa spun sincer ca nu am mai tras frana de mult timp. a inceput un fluierat, pe la vreo 30-40km/h....deci repet , nu am mai tras frana de mana deloc, sunetul a aparut odata din senin....chestia este ca nu se aude mereu, decat la rece, cand merg putin, aprox 1km nu se mai aude, apoi daca stationez din nou(fara sa trag frana de mana) si apoi plec din nou,,,iar se aude....este foarte enervant.....

specific ca am discuri pe spate nu stiu daca am si tamburi.....masina este un 318is coupe.......(cablul de frana este cam slabit)