Jump to content

Cumpar un bmw 320 Benzinar

cristiice

Recommended Posts

Salut benzinarilor de la bmw,

In trecut am fost mai incepator, dar am invatat de la voi .

Ma tot uit de cateva luni la seria 3 ( 2000-2002) , neaparat benzinar.

Din ce-am invatat, stiu ca -mi trebuiesc minim 140-150CP, deoarece masina e grea.

Un bmw 320 e acceptabil, 316 sau 318 au motoare mult mai mici (112-120 CP),ceea ce duce la consum mai mare si performante slabe( un motor fortat).

Un astfel de bmw as cumpara:

http://www.autovit.ro/bmw-320-C30336044.html

Bugetul meu - deoarece e o masina veche, n-as da mai mult de 4000 euro cu tot cu inmatriculare.

Mai sus aveti un exemplu, un bmw din Bucuresti , inmatriculat , 3400.euro ( 150cp, an 2002).

1.)Ce spuneti, se merita sa-mi iau in general un BMW benzinar an 2000-2002 , motor maxim 2.0 ?

2.)As vrea sa stiu neaparat cat ma ajunge o asigurare RCA? Am 27 ani ( fara evenimente in trafic) .

Multi spun ca e 500 ron , altii spun 1500 RON, care e diferenta? Adica cei de la EuroINS ( ieftini) imi asigura jumatate de masina si cei de la Allianz toata masina?

http://img02-otomoto.sogastatic.pl/C30336044_4.jpg

Edited by cristiice

Eu am avut E46 320i din '98 si as recomanda oricui si masina, si motorizarea. Suspensia fata e usor problematica, tocmai din cauza greutatii pe puntea fata. Daca pui brate si bucse de brat de calitate si nu incarci suspensia cu roti grele, n-o sa ai probleme. Motorul se descurca cel putin onorabil, e foarte fiabil, dar nu e cel mai potrivit pentru oras, pentru ca intra in cuplu la ture relativ mari, deci plecarile de pe loc sunt ori lente, ori brutale. Din toata gama de E46, 325i e cel pe care ti l-as recomanda, dar urmatorul in serie ar fi 320i.

Deci, dupa anul 2000 s-a pus motorul de 2.2 (320i/Ci M54B22 2000–2007 2171 170 PS (125 kW; 168 bhp)

Daca vrei capacitate sub 2000, tre sa mergi sub anul 2000. Perfomanele sunt ok, dar totusi nu e ultima tehnologie. Masina ce ai pus-o tu are motorul schimbat.

RCA-ul e mare la oricare, la B0 e minim 1000 ron/an.

Edited by P.I.M.P.

Sa inteleg ca nu se merita achizitionat un bmw 320 benzinar (2000-2002)?

Astept pareri. Si as fi curios cat e o asigurare.

Asigurarea este in jur de 1000 ron pe an, dar trebuie sa mai ai niste bani in plus pentru ca masina nu o sa mearga doar cu asigurarea. :D

Daca sa ziceam ai gasi o masina care sa nu iti ceara nici un ban in plus in afara de Revizie si Taxe trebuie sa iei in calcul toate astea:

Impozit 170 de Lei

RCA 1000 Lei pt ca o sa fie la prima inmatriculare pleci din clasa B0 (nu conteaza daca ai avut sau nu accidente e vb de un RCA nou) singura diferenta inre RCA-uri indiferent la cine alegi sa il faci e pretul.

Rovinieta 120 Lei

Revizie cred ca undeva la 400 la mea e 500 e Diesel.

Total: 1690

Edited by Butzy

E46 are motor de 2l si 150 CP pe NFL.

E46 320i FL are de fapt motor de 2.2L si e de 170 cp.

Ai putea incerca 318i Facelift care are 143 cp si un consum decent, dar trebuie verificat bine motorul pentru problemele specifice ale simeringurilor supapelor, separator ulei, valvetronic.

La bugetul de 4000 de euro gasesti E46 FL 318i 143 CP 1995 CMC inmatriculata pe RO, doar ca trebuie sa ai noroc sa gasesti una buna, dar cu rabdare, se gaseste si in tara.

Spor la cautat vezi poate gasesti ceva pe forum, una care sa o stie baietii ca a fost intrtinuta corespunzator.

Edited by Butzy