Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E46 nu trage

Recommended Posts

Masina este un BMW 320d din 2001 facelifr 150cp, iar problema este ca nu trage bine... :)

Erori aparute:

4507 Exhaust Gas Recirculation - Posative Deviation or Air Mass too Low

4530 Boost Pressure Actuator – Regulation Pressure too Low

Eu banuiesc ca problema este ori de la vaccum, ori electrovalvele egr si presiune turbo, ori turbina. In mers, masina scoate ceva fum cand o accelerez brusc in general dupa 2500rpm.

Tija turbinei nu culiseaza cat trebuie, pe loc cand o turez la maxim abia culiseaza cam 1cm, daca ii scot furtunasul de la vaccum si trag din el asa culiseaza pana la maxim, undeva la 3-4cm. EGRul nu deschide deloc, probabil are vaccum prea slab, am incercat sa il deschid manual cand l am dat jos si deschide de tot dar destul de greu se apasa pe el.

Am scos mufa la debitmetru, nici o diferenta, chiar merge mai prost. Am scos mufa si la senzorul acela de aer dintre intercooler si egr, am uitat cum se numeste - cel situat pe conducta de aer, dar nici o imbunatatire.

Atasat sunt cateva printscreenuri pentru valorile INPA desired si curent. Banuiesc ca valorile de la desired (dorite) sunt cele pe care ecu le doreste teoretic ca masina sa mearga in parametrii, iar cele de la curent sunt cele ce exista in realitate, acestea pot varia in functie de anumite probleme aparute. Valoarea dorita pentru desired charge air pressure este mult mai mare in general decat valoarea reala, deci banuiesc ca problema este ca aerul ajuns in motor este mai putin decat trebuie. Din acest motiv sunt si acele semne de exclamare.

In ultimile 3 luni s-au schimbat la aceast BMW urmatoarele: 2 injectoare (nici nu se pune problema de injectie, este brici), electrovalva presiune turbo (luata din dezmembrari, probabil am avut ghinionul sa fie defecta), pompa de inalta, toate filtrele sunt recent schimbate, tot motorul cu exceptia accesoriilor de pe el, toate furtunasele de vaccum sunt noi...

O parere? Cu exceptia faptului sa-i dau foc :)

post-26272-0-51446800-1377969860_thumb.png

post-26272-0-92953000-1377970071_thumb.png

post-26272-0-47217600-1377970088_thumb.png

post-26272-0-46220000-1377970097_thumb.png

post-26272-0-43413000-1377970111_thumb.png

Senzorul dintre intercooler si EGR masoara temperatura aerului, se defecteaza mai rar spre deloc.

Inlocuieste toate, dar toate (!!!) furtunasele de vacuum cu unele de calitate, originale sau siliconice. Probabil pierzi vacuum pe undeva.

Verifica sa nu pierzi presiune turbo pe undeva: tubulatura, intercooler, imbinari, galerie admisie.

Hint: peste tot pe unde vezi urme de ulei pe tubulatura, intercooler sau imbinarile dintre ele, sunt fisuri pe unde pierzi si presiune.

In ultima instanta: curata senzorul de presiune de pe galerie cu un solvent: benzina, diluant.

Edited by djtaotao

referitor la senzorul de presiune de pe galeria de admisie ca sa verifici functionarea sa scoate-i mufa iar daca merge la fel e clar ca e dus, mai precis cand e dus, motorul functioneaza ca unul simplu aspirat, nu mai simti sa functioneze turbina deloc.

eu as lua tot sistemul de alimentare cu motorina la verificat, respectiv conductele de combustibil sa nu fie obturate/strivite, filtrul de motorina sa fie schimbat, ulterior daca furtunasele de vacum sunt schimbate trebuie verificate sa fie introduse corespunzator in electrovalve, (scrie pe ea care unde intra) sa nu fie spart rezerorul de vacum dinaintea turbinei, pomp de vacum sa lucreze crespunazator, iar daca toate sunt ok, atunci as incerca si cu alt debitmetru sa vad cum lucreaza..