Jump to content

inlocuire pivoti brat fata

Recommended Posts

a inlocuit cineva la e 46 320d FL pivotii de la bratele fata. am vazut ca se gasesc si separat, dar ma intereseaza daca se pot schimba dupa bratele originale. masina este din 2002.

Salut!Da,eu am inlocuit acei pivoti mari de pe bratele fata.Se scoate vechiul pivot cu ajutorul unei prese hidraulice,apoi se introduce in locul celui vechi noul pivot.Acea protectie care este pe partea posterioara pivotului(ca o gaoaca din tabla)o tai la flex caci altfel nu intra noul pivot.Eu am schimbat anul trecut pivotii care erau pe brat,cu pivoti MEYLE HD pentru drumuri grele.Masina se comporta bine.Bafta

deci se poate, e bine de stiut si te scapa de o cheltuiala cu alte brate

Da!Te scapa de o cheltuiala,dar dupa ce schimbi pivotii originali cu cei de producator nu cred ca mai pot fi inlocuiti dupa uzura lor cu alt rand de pivoti,pe pivoti sunt niste rizuri,iar acele rizuri nu poti sa le mai potrivesti identic cu cele ramase in brat,si in acel fel bratul se va largi si va exista riscul ca pivotul sa se smulga din brat.Dar acum pentru ca faci pentru prima data aceasta miscare pivotul se v-a potrivi destul de bine(pivotul pe care il dai jos de pe brat si este OEM nu are acele rizuri).Cei de la meyle produc brate care din fabricatie sunt prevazute cu posibilitatea inlocuirii pivotilor,asa ca inlocuirea pivotului uzat nu ar trebui sa puna in pericol siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic.Bafta!

Edited by botosanibmw

Salut!Da,eu am inlocuit acei pivoti mari de pe bratele fata.Se scoate vechiul pivot cu ajutorul unei prese hidraulice,apoi se introduce in locul celui vechi noul pivot.Acea protectie care este pe partea posterioara pivotului(ca o gaoaca din tabla)o tai la flex caci altfel nu intra noul pivot.Eu am schimbat anul trecut pivotii care erau pe brat,cu pivoti MEYLE HD pentru drumuri grele.Masina se comporta bine.Bafta

bratele Meyle HD leam gasit cu 500 ron bucata fara bucsi. mi se pare cam mult avand in vedere k sunt doi pivoti.

Pivotii intra la fix pe brat sau mai trebe marita gaura la strung ??? Pe de alta parte ma gandesc ca tot batand in ei sa nu cumva sa se crape bratu.

De scos iai scos cu o presa hidraulica, dar de bagat pe cei noi cum ai procedat???

Scuze ca pun atatea intrebari dar nu vreau sa fac vreo nefacuta. Ms mult

Nu e o idee buna sa pui pivoti de genul asta.

Daca articulatia era prevazuta cu posibilitatea scoaterii pivotilor era altceva, dar in situatia asta nu prea e bine.

E si o chestie care tine de siguranta. O masina devine mult mai putin controlabila in situatii de urgenta cand ai jocuri in articulatie si directie.

bratele Meyle HD leam gasit cu 500 ron bucata fara bucsi. mi se pare cam mult avand in vedere k sunt doi pivoti.

Pivotii intra la fix pe brat sau mai trebe marita gaura la strung ??? Pe de alta parte ma gandesc ca tot batand in ei sa nu cumva sa se crape bratu.

De scos iai scos cu o presa hidraulica, dar de bagat pe cei noi cum ai procedat???

logic ca tb incastrati tot cu o presa, problema este cat o sa tina acolo, aluminiul se olareste repede si o sa iasa pivotul cu totul, presupun ca se poate face ceva dar ma abtin, nou si gata cel mai bine

s-a discutat problema indelung pe forum.

e un baiat pe aici care ii inlocuieste de multa vrme, Doru98 si nu a avut nicio problema, eu am de la el 2 bascule schimbate de aproape doi ani si nu bat, pe cand cele cumparate.....

nu sare pivotul dar ar fi bine ca operatiunea sa o faca unu care a mai facut.

Eu am cumparat pivoti de la Myele cu pretul de 96 lei bucata(anul trecut).Iar de bagat la loc pivotii au fost bagati cu ajutorul presei hidraulice.Mergi la un meserias care are presa hidraulica si nu o sa ai probleme.Trebuieste avut grija la montare sa fie pozitionati cat mai corect pe gaura,sa nu fie introdusi stramb.Bafta!

Edited by botosanibmw