Jump to content

oscilatie relanti de la benzina cifra octanica mare?

Recommended Posts

sal baieti , am o intrebare ptr voi poate stiti ceva de chestia asta .

am tot folosit alto 98 de la rompetrol si masina o tinea intr un relanti de ala nebun cand la 400 cand 1100 indiferent de vreme sau consumatori .

acum 3 zile intamplator am pus de la petrom 95 de care numai lucruri naspa am auzit , ca si de lukoil de care m am tot ferit , insa fiind in zona am pus de vreo 100 ron si minune de 3 zile merge tipla:))

oare sa fie benzina aia cu cifra octanica mare sursa oscilatiilor?(vibra tot motorul caroseria).

poate ati auzit de chestia asta?

am valva pcv schimbata cand foloseam alto 98 si curatat icv ala si tot oscila ca nebuna.

e46 318i e masina.

mersi

La fel am patit si eu sau a fost o pura intamplare. Am bagat de la lukoil de 150 ron, masina mai avand doar 4-5 litri in rezervor, iar oscilatiile de ralanti au disparut. Apoi am bagat iar de la rompetrol, cum bag de obicei iar oscilatiile au reaparut. La mine oscilatiile sunt in primele 10-15 minute de mers de obicei. Foarte ciudat...

PS: Poate trebuie sa schimb benzinaria, daca si voua vi s-a intamplat aceleasi lucru.

Edited by dolc3_sell

Interesant, niciodata nu m-am gandit la asta, de cateva luni am mici oscilatii la ralanti, cu motorul rece sau cald, si uneori cand apas frana turatia scade la 500-400 rpm si incepe sa tremure, dupa care isi revine. Tocmai ieri am facut plinul EfixS 98 de la Rompetrol, dar data viitoare am sa incerc altceva. Ce ziceti, merge sa bag OMV 100 MaxxMotion, in cazul in care mie imi scrie pe buson cifra octanica intre 95 si 98? Edited by Nicoara Alex

Interesant, niciodata nu m-am gandit la asta, de cateva luni am mici oscilatii la ralanti, cu motorul rece sau cald, si uneori cand apas frana turatia scade la 500-400 rpm si incepe sa tremure, dupa care isi revine. Tocmai ieri am facut plinul EfixS 98 de la Rompetrol, dar data viitoare am sa incerc altceva. Ce ziceti, merge sa bag OMV 100 MaxxMotion, in cazul in care mie imi scrie pe buson cifra octanica intre 95 si 98?

eu zic sa nu..:) de la rompetrol efix 98 am folosit si uneori omv100 dar cel mai mult efix de care am citit mai nou ca e full de aditivi, care nu stiu cat bine fac motorului in timp .

tot pe un forum bmw un tip cu un x5 , zicea ca din cauza benzinei cu cifra octanica mare si a bulit sondele lambda.

"uneori cand apas frana turatia scade la 500-400 rpm si incepe sa tremure" exact acelasi lucru am patit si eu .

Edited by e466666

eu zic sa nu..:) de la rompetrol efix 98 am folosit si uneori omv100 dar cel mai mult efix de care am citit mai nou ca e full de aditivi, care nu stiu cat bine fac motorului in timp .

tot pe un forum bmw un tip cu un x5 , zicea ca din cauza benzinei cu cifra octanica mare si a bulit sondele lambda.

"uneori cand apas frana turatia scade la 500-400 rpm si incepe sa tremure" exact acelasi lucru am patit si eu .

Deci recomandarea e sa revin la efix 95 sau sa schimb pompa?? Sau brand-ul? Folosesc efix s 98 din decembrie, si parca cu fiecare luna, motorul merge mai putin rotund, desi initial mi s-a parut ca merge mai bine, probabil doar efectul placebo.

Edited by Nicoara Alex

cel mai probabil aici ai citit, gilu din sibiu, avea rompetrolul la 20m de casa si baga doar alto101

Mol eventual , nu am avut probleme cu asta .

Cred ca depinde de oras, la sibiu sunt jalnici, cel putin astia de pe sos alba iulia. Recomand Lukoil de la intrarea in oras dinspre Valcea.

Nu are cum sa fie de la cifra octanica mare. De la benzina proasta da se poate.

cand foloseam benzina cu cifra octanica mare ardeam iarba sub masina :)pe unde parcam , acum cu 95 nu se incalzeste asa puternic toata evacuarea.

iti dai seama ce temperaturi sant pe acolo si cred ca in timp poate afecta .