Jump to content

consumul de ulei la motoarele 24V

luci77lll

Recommended Posts

Eu am cumparat masina acum o luna si jumatate, am facut in jur de 2000 de km cu ea, plus inca aproximativ 1200 cat avea de la schimbul de ulei ar fi in jur de 3200 km. Saptamana trecuta am verificat nivelul uleiului si era la maxim. Deci as putea spune ca nu consuma deloc. Are 152k km si putin la bord.

Conform opiniei unui reputat mecanic de aici de pe forum :blink:, toate motoarele cu bloc de aluminiu (cred ca aici intra M52, M54 si mai sus - s-ar putea si M50, dar nu stiu sigur daca are bloc de ALU) mananca ulei. Generatiile anterioare nu aveau aceasta problema.

aveti probleme cu consumul de ulei la motoarele 24v cu vanos? se cam plange lumea de asta dar nu prea vreau sa recunoasca ca motoarele de bmw consuma ulei.

194645[/snapback]

motor M50, din 1991, 260.000 km. imi ia in jur de 500 ml/1000km. presupun ca totul se raporteazĂŁ si la regimul in care tii masina, la cata forja ii dai...

Si la mine consuma...ciudat este faptul ca pana in 4000-5000 km nivelul nu scade absolut deloc.Ulterior cam pe la 7000 trebuie sa completez cu 500ml - 700ml .

Tind sa cred ca asta se datoreaza faptului ca uleiul nu este atat de bun pe cat se spune(ma indoiesc cateodata de autenticitatea produsului) iar dupa acei 4000-5000 in care nu consuma isi mai pierde din proprietati.Ca urmare nu cred ca mai stau pana la 10.000 si am sa fac schimbul la 8000km

Anyway eu unul nu imi fa griji :blink:

Edited by bmb192002

problema este la motoarele 24v ca se uzeaza semeringurile de supape, drept urmare fiind multe semeringuri ,cantitatea de ulei care se consuma este mai mare. pana in 4000-5000 de kilometrii uleiul are o vascozitate destul de buna, dupa care isi mai pierde din proprietati si se pierde mai mult pe langa semeringurile de supape .

Si la mine consuma...ciudat este faptul ca pana in 4000-5000 km nivelul nu scade absolut deloc.Ulterior cam pe la 7000 trebuie sa completez cu 500ml - 700ml .

Tind sa cred ca asta se datoreaza faptului ca uleiul nu este atat de bun pe cat se spune(ma indoiesc cateodata de autenticitatea produsului) iar dupa acei 4000-5000 in care nu consuma isi mai pierde din proprietati.Ca urmare nu cred ca mai stau pana la 10.000 si am sa fac schimbul la 8000km

Anyway eu unul nu imi fa griji :)

194872[/snapback]

Eu am 15.000 de km cu ultimul schimb de ulei si merge ok. In bord din 5 beculete verzi de la indicator sunt stinse doar 2.. deci teoretic mai pot merge vreo 15.000 cel putin... :blink:

e perfect normal sa consume ulei .. eu am e 60 are 53000 km masina .. teoretic e inca in garantie motorul .. are sub 2 ani .. deci un motor as spune "tipla" si la 5800 km am adaugat aproape 600 ml ulei 0w40 .. FOARTE NORMAL..

ca sa isi mentina performantele extraordinare motoarele BMW sunt facute sa consume ulei .. chiar din fabrica ..pelicula de ulei urca f mult in cilindru si o parte se arde dar ungerea este incredibila acolo unde intradevar ai nevoie :blink:

de aceea eu unul cred ca sunt dependent de motoarele bmw (benzina)

e perfect normal sa consume ulei .. eu am e 60 are 53000 km masina .. teoretic e inca in garantie motorul ..  are sub 2 ani .. deci un motor as spune "tipla" si la 5800 km am adaugat aproape 600 ml ulei 0w40  .. FOARTE NORMAL..

ca sa isi mentina performantele extraordinare  motoarele BMW sunt facute sa consume ulei .. chiar din fabrica ..pelicula de ulei urca f mult in cilindru si o parte se arde dar ungerea este incredibila acolo unde intradevar ai nevoie  :blink:

de aceea eu unul cred ca sunt dependent de motoarele bmw (benzina)

195037[/snapback]

Cred ca se va gasi careva pe aici caruia nu ii consuma "deloc" si care sa iti zica ca ceva nu e bine :)

Apreciez sinceritatea :)

eu am 525d ..nu stiu cite supape are ... :) are 125.000 si ami ia ..dupa parerea mea ..ochiometric...cam 500 ..600 ml la 10.000

appropo de " o sa se gaseasca cineva care sa spuna ca nu i consuma deloc" .... sint multi.... :blink: ....

ORICE MASINA CONSUMA ULEI ..... CU CIT MOTORUL ESTE MAI MARE CU ATIT CANTITATEA DE ULEI CONSUMATA ESTE MAI MARE ... e logic... spun asta pt ca unii intra in panica ....fara sa o ia' logic :)

no offense

bafta tuturor!

Eu am 15.000 de km cu ultimul schimb de ulei si merge ok. In bord din 5 beculete verzi de la indicator sunt stinse doar 2.. deci teoretic mai pot merge vreo 15.000 cel putin... :blink:

194963[/snapback]

cred ca te risti cam mult. nu am auzit pana acum sa mergi 30 mii cu un schimb :)

cred ca te risti cam mult. nu am auzit pana acum sa mergi 30 mii cu un schimb :)

196217[/snapback]

Pai deja am completat 2 litri... pana la 30 inca 2... deci tot e alt ulei pana la 30.000... :blink:

Glumesc... mai merg pana la salariu in felul asta si in curand ii fac schimbul de consumabile oricum.

cred ca te risti cam mult. nu am auzit pana acum sa mergi 30 mii cu un schimb :blink:

196217[/snapback]

E ulei life time...adica la schimb nu mai ai ce sa scoti afara...doar completezi cu o noua cantitate de ulei...pana la semn...prietenii stiu de ce...maine ma duc sa vad si eu cat mi-a consumat in 5.000km...sa ma laud si eu...

Sper sa nu fiu in situatia sa ma duc la AB si sa cer o joja mai lunga pe motiv ca asta veche nu-mi ajunge la ulei :)

Edited by iulian518i

E ulei life time...adica la schimb nu mai ai ce sa scoti afara...doar completezi cu o noua cantitate de ulei...pana la semn...prietenii stiu de ce...maine ma duc sa vad si eu cat mi-a consumat in 5.000km...sa ma laud si eu...

Sper sa nu fiu in situatia sa ma duc la AB si sa cer o joja mai lunga pe motiv ca asta veche nu-mi ajunge la ulei :)

196415[/snapback]

:blink: bine ca nu te duci sa vinzi masina si sa-ti iei un Fiat...

PS: Scuze de off-topic... rad intr-una de juma de ora... nu ma mai pot opri...

Sper sa nu fiu in situatia sa ma duc la AB si sa cer o joja mai lunga pe motiv ca asta veche nu-mi ajunge la ulei :blink:

196415[/snapback]

marfa!

e normal sa consume ulei mai ales la cele cu 6 cilindrii...dar totusi mi-e nu mi consuma :blink:

cateva sute de grame la 10k,sau poate chiar mai mult depinde cum te dai la ea.

dar sa nu fie 1L la 1500km ca aia chiar e bataie de joc :),

repet parerea mea de novice