Jump to content

e46 1.6i issue

Recommended Posts

citeam undeva ca daca deconectezi bateria pentru 1 ora si nu e nimic defect la masina se stinge check engine....stii ceva de asta?

224057[/snapback]

hmmmm..pai in principiu nu avem nimic de pierdut sau de stricat daca incercam ...dar sincer nu prea cred ...

e noapte ..ma faci sa scot minusul .. :blink:

Edited by myxage

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

citeam undeva ca daca deconectezi bateria pentru 1 ora si nu e nimic defect la masina se stinge check engine....stii ceva de asta?

224057[/snapback]

de ce nu incerci sa ne zici si noua :blink:.. eu am ars-o aiurea 2 ore la filaret azi pt un martor ..

Edited by B.M.W.

• 3 months later...

Dupa ce inlocuiesti senzorul ala trebuie resetat ceva prin soft?

L-am schimbat si acum s-a modificat doar modul in care oscileaza turatia: mai hotarat...mai brusc...si cu vibratii mai puternice...

Tind sa cred ca e si pe la debitmetru ceva...Tester!

Eu am fost la tester, si au iesit : debitmetrul, sonda lambda si senzorul de la axa cu came. Dar se auzea si valva PCV rasufland, si am fost sfatuit sa iau mai intai valva si furtunul aferent. (valva 132 ron si furtunul 75 ron la AB otopeni).

Dupa ce am schimbat valva si furtunul, am alti cai la bicicleta si debitmetrul si sonda lambda sunt in parametri normali.

Valva PCV de pe masina era cea originala, de acu 8 ani, deci 8 ani de acu incolo sunt asigurat! :blink:

Senzorul la axa cu came tot e defect, dar asta e invatare de minte sa mai cumpar chestii folosite!

Drept urmare, tot am oscilatii la relanti, dar doar atat....

Apropos, am fost la mecanicul la care merge si Ciupanezu si omul e de treaba...nu am estimat bine cat costa toate piesele pe care le-am mai schimbat, dar mi le-a montat si m-a amanat cu plata, asa ca e de incredere!

Eu am fost la tester, si au iesit : debitmetrul, sonda lambda si senzorul de la axa cu came. Dar se auzea si valva PCV rasufland, si am fost sfatuit sa iau mai intai valva si furtunul aferent. (valva 132 ron si furtunul 75 ron la AB otopeni).

Dupa ce am schimbat valva si furtunul, am alti cai la bicicleta si debitmetrul si sonda lambda sunt in parametri normali.

Valva PCV de pe masina era cea originala, de acu  8 ani, deci 8 ani de acu incolo sunt asigurat! :)

Senzorul la axa cu came tot e defect, dar asta e invatare de minte sa mai cumpar chestii folosite!

Drept urmare, tot am oscilatii la relanti, dar doar atat....

Apropos, am fost la mecanicul la care merge si Ciupanezu si omul e de treaba...nu am estimat bine cat costa toate piesele pe care le-am mai schimbat, dar mi le-a montat si m-a amanat cu plata, asa ca e de incredere!

271920[/snapback]

senzorul era defect ? :blink:

• 3 months later...

Da, era defect, pentru ca tot dadea eroare si dupa ce l-am schimbat. Am luat unul nou de la AB Baneasa (aveau pe stoc la 325 ron) Influenteaza si consumul, pentru ca s-a mai lipit gaura din rezervor. Nu mai oscileaza la fel; mult mai rar, si coboara doar pana la 600 si apoi revine la 7-800....deci nu e 100% vindecata... Am facut doar 20-30 Km si astia numai prin trafic si grabit de cand l-am pus, asa ca poate trebuie sa se acomodeze...

Oricum,am facut si schimbul de ulei si revizia de iarna, si poate contribuie si astea, dar dupa ce am schimbat senzorul trage mai bine masina.