Jump to content

Soferi, ni se pregateste ceva...

gugulete

141 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Nu stiu , poate la tine timpul nu inseamna bani si atunci te inteleg...

pai sa-ti zic. it faci un calcul de acasa, cati bani castigi daca ajungi cu 5 minute mai repede la destinatie, si din banii aia scazi o posibila amenda. daca rezultatul e unul cu plus, ce sa zic, risca-te. cat mai poti. :sorcerer:

sa sintetizez , sa intelegeti mai bine ideea.

avem drumuri proaste ---- > incalci regulile de circulatie -----> primesti amenzi ----- > continui sa le incalci ------> cresc amenzile------ > nu ti le mai permiti, lasi masina acasa. asta facem acuma.

nu asa se procedeaza, in viziunea mea.

avem drumuri proaste -----> iesi in pula mea in strada, schimbi edilii, conducatorii, toata clasa politica daca trebuie. si atata o faci, pana vin unii care fac drumuri bune, drumuri care nu te mai obliga sa incalci regulile, sa nu mai ai pe ce da vina cand faci accident. sa nu te mai intereseze cat e amenda pt ca ai trecut pe rosu, pt ca pur si simplu nu o mai faci. dar heeeei, daca nu mai ai pe cine sa dai vina, inseamna ca problema este la noi. si daca noi avem o problema, ar trebui sa depunem un efort s-o rezolvam iar noi, romani fiind, nu vrem asta, nu? :sorcerer:

• Like 2

Cu una electrica te doare la basca prin oras. Cica au autonomie de pana la 40 km.

Cea mai ieftina e vreo 500 de euro, nu platesti impozit, consuma cativa wati sa-i incarci bateria si te poti strecura peste tot.

In orasele aglomerate e aur curat.

Singurul dezavantaj ar fi cuplul cam mic...rolleyes.gif

Esti sigur? http://debarbati.ro/masini/oficial-e-cea-mai-rapida-bicicleta-din-lume-atinge-263-km-h-si-poate-umili-orice-masina-video.html sorcerer.png

Traind in jungla asta m-am obisnuit cu ea, incalc regulile acolo unde stiu ca pot, nu am mai luat o amenda de un an de zile, si si cu aia sunt in proces... Nu asta-i problema... Problema e ca nu avem o centura de doamne ajuta( si aici vorbesc de bucuresti, marea capitala) daca vreau sa il ocolesc fac mai mult decat as trece prin el... Ce primar sa schimbi, cand el promite autostrada suspendata si nu a facut o amarata de centura... Dar lumea-i proasta si uituca...

pai sa-ti zic. it faci un calcul de acasa, cati bani castigi daca ajungi cu 5 minute mai repede la destinatie, si din banii aia scazi o posibila amenda. daca rezultatul e unul cu plus, ce sa zic, risca-te. cat mai poti. :sorcerer:

sa sintetizez , sa intelegeti mai bine ideea.

avem drumuri proaste ---- > incalci regulile de circulatie -----> primesti amenzi ----- > continui sa le incalci ------> cresc amenzile------ > nu ti le mai permiti, lasi masina acasa. asta facem acuma.

nu asa se procedeaza, in viziunea mea.

avem drumuri proaste -----> iesi in pula mea in strada, schimbi edilii, conducatorii, toata clasa politica daca trebuie. si atata o faci, pana vin unii care fac drumuri bune, drumuri care nu te mai obliga sa incalci regulile, sa nu mai ai pe ce da vina cand faci accident. sa nu te mai intereseze cat e amenda pt ca ai trecut pe rosu, pt ca pur si simplu nu o mai faci. dar heeeei, daca nu mai ai pe cine sa dai vina, inseamna ca problema este la noi. si daca noi avem o problema, ar trebui sa depunem un efort s-o rezolvam iar noi, romani fiind, nu vrem asta, nu? :sorcerer:

S-a mai iesit in strada si tot degeaba.Stii cum e ...rascoalele nu rezolva nimic niciodata ci doar trag un semnal de alarma ,asta daca are cine sa asculte.

Eu iti inteleg perfect rationamentul, blue. Dar sa-mi bag pula daca in Bucuresti nu e chiar imposibil sa mergi zi de zi si sa nu incalci de cel putin 3 ori regulile o data la 2 zile !

no offence, dar asa e orasul, asa sunt oamenii, nu stiu ce sa zic. pana si maidanezii musca-n bucuresti. aici te joci cu ei fara probleme.

lasand gluma la o parte, spui exact acelasi lucru la care ma refeream eu. de ce se circula asa in bucuresti, de ce esti obligat sa incalci regulile? din cauza drumurilor? faceti ceva, schimbati-va primarul, guvernul daca trebuie., nu alegeti varianta cea mai simpla, fara batai de cap, pt ca vedeti, daca trece legea asta, o sa aveti batai de cap.

Vorbea cineva mai sus de iesit in strada...luati exemplu http://adevarul.ro/i...6351/index.html. App, la noi cati au iesit?

Ce popor...drag.gif La noi cand s-au anuntat taierile de salarii si pensii n-a iesit nimeni, dar nimeni daca tineti minte, n-au zis de la inceput si de marirea TVA-ului, dar dupa doua saptamani vazand ca romanul duce ca Mayweather au anuntat si cresterea TVA-ului.

Dar si eu sunt roman si duc, altfel as fi emigrat de muuult.sad.gif

Pe bune, vorbesc serios. Cam asta era media. In fine, nu asta era ideea.

Sa viio data pe saptamana sau la luna in Bucuresti e total irelevant, nu apuca sa te atinga la coarda sensibila. Dar, daca stai aici zi de zi, e imposibil sa nu mai bagi o linie de tramvai, o ocolire de refugiu, o fortare de semafor, o ignorare de pieton tampit care sare pe trecere mai ceva ca Usain Bolt etc !

Cineva mai sus avea dreptate cand a spus ca educatia tre' sa vina si de la noi ca si individ; pai uitati fratilor, toti vorbiti de nr mare de masini in buc (si nu numai) si va vaitati ca stati cu orele in trafic si la semafoare si la treceri de pietoni, si n-aveti parcari, traficul e un haos total, etc (ceea ce e trist dar adevarat) dar NIMENI nu incurajeaza mersul pe bicicleta, nimeni n-a spus vreodata "haideti dragi colegi de servici, saptamana asta sa lasam masinile acasa si sa mergem pe biciclete la munca". Macar un experiment de genul asta sa faceti... Intr-adevar situatia nu e roz pe nicaieri, nu avem infrastrucutra necesara unei circulatii optime in romania, dar nici noi nu vrem sa ne ajutam, preferam sa stam cu orele prin intersectii pierzand timp aiurea, cu nervii intinsi la maxim ca intarziem la intalniri sau servici si incepem sa ne injuram sa ne scuipam uneori sa ne mai si impuscam (mai nou se poarta si asta, parca am fi in vestul salbatic), samd. Luati exemplul nordicilor care au dus bicicletele la rang de capodopere...acolo un biciclist are mai multe drepturi decat un sofer, un biciclist este mai respecat decat unul care merge cu masina, si pun pariu ca intr-un oras cum este bucurestiul, la o ora de varf, un biciclist ajunge mai repede la locul de destinatie fata de un conducator auto. Din pacate la noi primeaza comoditatea si lenea (iar aici ma includ si pe mine, ca si eu sunt in aceeasi situatie, din pacate).
  • Like 2

da mmergi tu cataline pe bicicleta pe ploaie si vant...ma cac in ei de nordici, ptr ce plm platesc impozit, acciza si roviniete?! ca sa am in plm macar niste semafoare sincronizate :laugh:

ps: io merg si cu metroul si tramvaiul fara nici un stres.

Edited by max83
  • Downvote 1

cea mai mare problema la semafoare in buc e ca nu au cronometre la vedere . Te trezesti direct in rosu , nu stii cand sa accelerezi , sa incetinesti . Probabil ca nu a reusit vreun smecher sa obtina pret bun la dotarea asta ca sa faca ei o lege , o ordonanta de urgenta si sa se ruleze cateva mil dar sa beneficiem si noi de ceva . :goodjob:

da mmergi tu cataline pe bicicleta pe ploaie si vant...ma cac in ei de nordici, ptr ce plm platesc impozit, acciza si roviniete?! ca sa am in plm macar niste semafoare sincronizate :laugh:

Exact despre ce vorbeamhmm.png;

In primul rand vara poti merge linistit cu bicicleta oriunde vrei (ma refer in oras) si la orice ora vrei iar asta nu inseamna decat mai putin timp pierdut, si fara nervi si asteptari in trafic, ca sa nu mai vorbesc de evitarea eventualelor contraventii pe care ai putea sa le faci atunci cand esti cu masina...dar na, e greu de pedalatdownload.gif.

• Like 1