Jump to content

Soferi, ni se pregateste ceva...

gugulete

141 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mie mi se rupe. mi se rupe de amenzi/pedepse pt ca nu prea incalc regulile. de aia mi se rupe. multumit?

Nu sunteti perfecti fratilor, ganditi-va ca odata si-odata din neatentie din greseala se poate sa incalcati si voi o regula de circulatie...sa va vad atunci cum veti reactiona cand va fi un pizdos de militian si va spune ferm: "nu discut, amenda 8000 de lei si permisul suspendat un an!" Sunt curios cum veti reactiona intr-o astfel de situatie....

Aa, si sa nu-mi vindeti gogosi cum ca NU ati incalcat niciodata vreo regula de circulatie de cand aveti permis...

paul, cel putin aici in zona, n-am auzit de chestii d'astea.

A patit-o sotia mea la un banal accident de circulatie. In final am castigat in instanta. Si procuratura ne-a dat dreptate, dar din pacate am asteptat decizia instantei si am depasit termenul in care trebuia depusa plangerea la procuratura, asa ca politistul a scapat doar cu o ancheta.

Soferul vinovat era un interlop (acuzat de furt de petrol, trafic de stupefiante si trafic de masini furate).

Miza era aparent mica, interlopul nu avea RCA. Desi initial politistul ne-a dat dreptate, s-a sucit.

Politistul a facut si o chestie, ca sotia sa nu fie tentata sa conteste: Desi accidentul s-a soldat cu pagube materiale, i-a dat doar o amenda si nu i-a suspendat permisul. S-a gandit ca pentru 100 de lei nu se mai complica cu un proces in instanta.

Asta e interlopul, Polifroni Dimu:

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/fabrica-de-bani-cu-canabis-si-petrol-in-ferma-lui-polifroni-video-35790-290274.html

In februarie anul asta a fost rearestat pentru trafic de influenta:

http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/dna-a-trimis-in-judecata-un-director-din-camera-deputatilor-acuzat-de-trafic-de-influenta-294064.html

Si in cazul asta miza era doar lipsa RCA. Daca mai intervine si o amenda de 16.000 de lei si o suspendare de 6 luni, riscul unor abuzuri creste foarte mult. Si in justitia din Romania poti sa pierzi chiar daca ai dreptate.

io cred c-o sa fie tocmai invers. o sa se gandeasca de 2 ori inainte sa-l scoata pe ala nevinovat, pt ca daca ala nevinovat se trezeste cu o amenda de 16.000 de ron, o sa scoata foc pe gura. si o sa castige si-n instanta, asta daca n-o sa aibe un avocat de carton.

asa vad eu lucrurile, nu-i musai sa am dreptate. :)

nu s a mai inchis rahatul asta de topic?

lol,umbrela vamuieste tuica lui similea?

ma, de cand ma chinui eu pentru tuica aia... si vine similea, siret ca de obicei si o obtine... si la cate nereguli sunt in tara asta, putina licoare pot sa ciupesc si eu de la el...

sa revin on...

eu recunosc ca mai incalc reguli... dar nici nu as avea cum... nu beau cat sunt cu masina, nu trec pe rosu...

dar va rog eu sa va ganditi la faza cu pietonii... exista trecerea de la piata sudului metrou(si sunt multe asa)... pe acolo nu ai cum sa treci, doar printre pietoni... si sa stea un garcea dupa trecere, o sa numere din doi in doi... ani bineinteles...

pai reglementati trecerile de pietoni cu tempomat, sa se stranga mai multe oi si abia dupa sa treaca, ca noi inca nu avem educatia asta...

da si mai depasesc coloana pe linia de tramvai... sunt tot timpul grabit, si dimineata toti dorm...

Edited by umbrella

Blue, banuiesc ca stii ca amenzile astea nu sunt pentru ca strazile sa devine mai sigure, ci pentru a se aduna bani la buget.

Ponta le-a trasat sarcini clare ministrilor ca sa adune bani mai multi la buget. Ca bogatia aia de care pomenea in alegeri nu exista decat in mintea lui de copilot.

Asa ca domnii ministri au purces la treaba si au inceput propunerile legislative pentru cresterea taxelor, amenzilor si impozitelor.

Probabil ca si ala de la transporturi o sa propuna o lege prin care cei prinsi in autobuz fara bilet sa plateasca o amenda de 5000 de lei. Minim.

Eu zic ca si pietonii care nu traverseaza pe trecere sau trec pe rosu sa fie amendati tot cu 16.000 de lei. Si 6 luni suspendarea dreptului de a mai merge pe jos.

• Like 3

mai paul, niciodata nu-i bine. acuma cativa ani, cand dadeai exemplu civilizatia din germania, toata lumea spunea ca aia e bazata pe amenzi. ca daca atingi omul la buzunar, se civilizeaza. acuma nu-i bine nici asa. eu stiu, ca si tine, pt ce-s amenzile alea, si n-am spus niciodata ca as fi de acord cu ele, am spus doar ca mi se rupe, si asta datorita faptului ca nu prea incalc regulile, cel putin nu voit. tu ai dreptate, amenzile-s marite pt bani la buget, dar exista si reversul medaliei.
  • Like 1

Blue, importanta in acest caz este notiunea de proportionalitate. Intre amenzi si pericolul social.

O amenda de 16.000 de lei, adica 3500 de euro, este mare chiar si pentru Germania.

Astia uita altceva. Legi avem, dar nu se aplica. Daca fiecare sofer care trece pe rosu ar fi amendat, chiar cu amenda asta mica de acum si ar ramane fara permis macar 30 de zile, treaba s-ar clarifica. Nu ar mai risca nimeni daca ar sti ca invariabil va fi amendat.

Dar asta inseamna ca politia sa-si faca treaba, nu sa stea doar la panda prin copaci.

Ei nevrand sa-si faca treaba si sa fie prezenti in trafic, au gasit solutia paleativa de a mari enorm amenzile. Adica nu suntem in stare sa-i sanctionam pe toti, dar daca prindem unul il sanctionam pe ala pentru toti ceilalti pe care nu i-am prins.

Noi nu de legi ducem lipsa, ci de aplicarea lor.

• Like 5

Am fost la Cazanele Dunarii saptamana trecuta. Ramas dezamagit. Plin de plase peste tot.

Persoana cu care m-am plimbat pe acolo cu barca mi-a zis ca au decimat populatia de peste.

In schimb la Cluj mi-a parut rau ca nu am avut o lanseta la mine. In Somesul Mic se vedeau de sus sute de pastravi, cam la 30cm bucata.

Cum a zis Rus? Sa scoatem afara tampitii din administratia publica...

Pastrarea unui cuantum a amenzii contraventionale apropiat de cel din propunerea de mai sus va avea un efect imbecil, real si invers decat cel scontat: ar fi trebuit sa stie muistii care au "gandit" aceasta propunere (crapa-v-ar capul de retardati si voua si celor care v-au bagat acolo) ca efectul va fi invers decat cel scontat: va prefera plua care va sta in gat in loc de creier, ma, sa plateasca amenda. Se vor contesta toate cacaturile, se vor umple instantele de procese retarde, pe niste costuri enorme pentru sistem, iar singurii castigati in toata povestea asta vor fi niste pulifrici purtatori de roba.

Deh.

Retardul, miezu' din toate, acum si mai vizibil, in Romania.

Cine plm e grasanul ala cu uniforma de pe realitatea? :)

Intuitia-mi fenomenala imi spune ca toata viata a avut probleme de erectie si-a dorit numai sa futa in cur. Pentru ca i-ar fi placut si lui, dar e ...aghenstdalĂŁu.

Si afara ploua :(

Sa lase amenzile asa cum sunt, doar ca sa faca o chestie de genul la a2a amenda intr-un an valoarea amenzii de dubleaza, la a3a se tripleaza (amenda + suspendarea permisului se tripleaza si ea daca e cazul etc). In felul asta se va ajunge sa ii "doara" pe cei care intr-adevar gresesc frecvent ca e o diferenta intre unul care ia 7 amenzi pe an si unul care ia una la 5 ani..
  • Like 2