Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Schimbare motor

Recommended Posts

Salutare..vreau sa fac o schimbare masinii mele insa nu stiu sigur daca este alegerea cea mai buna.as dorii sfaturi,pareri si ajutor din partea voastra.

Am un e46 din 99' motor 318i ( 1.9 benzinar ) si a murit.sa dus biela de piston.vibrochen...etc.in principu' tre sa il schimb.

Vreau sa pun un 2.0 , 6 cilindrii...am gasit la cnv..care a zis ca imi da tot ce imi trebuie sa fac schimbarea asta,adc:motor,calculator cu cheie,cutie,cardan si grup.Stiu ca va trebuii sa fac evacuare , dar o fac.

Altceva ce trebuie sa am in vedere...am auzit ca nu ar merge pompa de benzina..ca nu sar potrivi planetarele in grupul asta.ca nu ncape motorul pe suportii astia.

Va rog ajutati-ma cum puteti.

Multumiri Anticipate!!!

motorul incape, dar cred ca e mai mare daraua... trebuie schimbat si sistemul de franare din cate stiu... motorul de 1,9 are patru cilindrii, tu vrei sa pui cu 6 cilindrii... trebuie omologat...

se trezesc bietii care se pricep mai bine si te lamuresc...

Cu omologarea nu e prolema ca nici daca puneam altul in 4 cilindrii nu vroiam sa il omologhez..deci nici pe asta in 6 nu il voi omologa :)

trebuie sa ti cont ca si pe la AC trebuie sa schimbi conductele pt ca nu prea mai vin la locul lor , si pe la servo-directie , conducte de combustibil , cred ca si pompa de alimentare trebuie schimbata , pe la frane pe spate din cate stiu eu vin discuri ventilate , deci in concluzie nu este imposibil dar este mult de munca si tot odata multi bani de investit .

parerea mea este ca mai bine pui motorul ala de 2.0 litri in 4 pistoane de 143 cp ( cred ca nu ai foarte multe de schimbat/modificat !! )

Edited by wtww

trebuie sa ti cont ca si pe la AC trebuie sa schimbi conductele pt ca nu prea mai vin la locul lor , si pe la servo-directie , conducte de combustibil , cred ca si pompa de alimentare trebuie schimbata , pe la frane pe spate din cate stiu eu vin discuri ventilate , deci in concluzie nu este imposibil dar este mult de munca si tot odata multi bani de investit .

parerea mea este ca mai bine pui motorul ala de 2.0 litri in 4 pistoane de 143 cp ( cred ca nu ai foarte multe de schimbat/modificat !! )

Stiu cativa prieteni care au motor e 2.2 dublu vanos si nu au discuri ventilate pe spate...eu nu prea vreau ala de 2.0 litri de 143 de cai pentru ca este vorba de ala valvetronic nu?sau nu stiu eu altul...ala valvetronic nu ma incanta deloc.

Grupul de 318i este acelasi cu grupul de 320i, raport 3.38, nu trebuie sa schimbi nici grupul si nici planetarele si la cardan nu sunt 100% sigur daca trebuie schimbat. Cutia este aceeasi, deci nu prea cred ca trebuie schimbat.

Cand cumperi motorul automat o sa ti-l dea cu tot cu suporti. Poti sa folosesti si tampoanele tale de motor, dar ar fii bine sa pui de 6 cilindrii, sunt mai tari si oricum SH sunt ieftine, cam 100 LEI ambele.

Cu evacuarea nu cred ca este problema, poti la fel sa cumperi una SH cap/coada.

Grupul de 318i este acelasi cu grupul de 320i, raport 3.38, nu trebuie sa schimbi nici grupul si nici planetarele si la cardan nu sunt 100% sigur daca trebuie schimbat. Cutia este aceeasi, deci nu prea cred ca trebuie schimbat.

Cand cumperi motorul automat o sa ti-l dea cu tot cu suporti. Poti sa folosesti si tampoanele tale de motor, dar ar fii bine sa pui de 6 cilindrii, sunt mai tari si oricum SH sunt ieftine, cam 100 LEI ambele.

Cu evacuarea nu cred ca este problema, poti la fel sa cumperi una SH cap/coada.

Da de asta am aflat ca sar potrivi..dar m.am interesat mai mult si trebuie schimbat si debitmetru de aer.compresor de aer conditionat.trebuie si electromotor..bateria de filtru .pompa de benzina obligat..si mai bine renunt.o sa cumpar tot in 1.9 4 cilindrii cinstit.ms oricum :)