Jump to content

Ce parere aveti de impozitul forfetar propus din 2014?

paul

Ce parere aveti despre noul impozit forfetar?  

49 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Hai ca m-am uitat la poze. Pare ca are maxim 6x10=60mp.

Asta inseamna 600 de lei pe luna. Ai scapat usor, suma e mica.

75 mp.

Da, privind doar impozitul luat in modul nu este mult.

Dar daca te gandesti ca pentru a avea un service autorizat trebuie sa le umflii buzunarele multora si in mod constant, preferi sa ramai in ilegalitate, deci in economia subterana.

Cu alte cuvinte, e ca la treaba cu masinile inmatriculate pe BG. Multe guri vor sa manance, multe portofele trebuie umplute, multe obrazuri groase trebuie mangaiate. Asa ca e mai usor sa ii eviti complet.

Din pacate, asta arata ca in mod legal nu ai cum sa sustii o afacere mica si s-o ridici la un nivel decent. Sunt prea multi care trebuie sa-ti taie bon, sa-ti ia vama, sa-si ia dreptul. Ca de, salariul e mic, trebuie sa ne descurcam si noi.

Adica statul nu este in stare sa faca niste conditii prietenoase pentru micii intreprinzatori ci prefera ca acestia sa ramana in ilegalitate. Si asta pentru ca e greu sa gandesti o lege cand nu ai fost niciodata in situatia celor pentru care legea este facuta.

Edited by Service Premium
  • Like 1
  • Downvote 1

Cred ca aveti orbul gainilor, unii ! Luati-va de bala, eu doar l-am parafrazat !

Sa explic:

e pacat, asa cum zice si Sly, sa bagi bani intr-o afacere si peste noapte sa se schimbe regulile si sa dai faliment. Este trist si nu castiga nimeni din asa ceva.

Nu sunt insa de acord cu neplata taxelor pe motiv ca ar fi mari, aberante sau ca vei da faliment.

Pai fie te lupti inainte de a se introduce cacatul de taxa pentru a nu se mai introduce, fie incerci sa supravietuiesti sau cauti alte metode de a castiga bani insa nu neplata taxelor.

Bala e baiat bun cu toata lumea

E din Timisoara

Nu te pot contrazice :sorcerer:

• Like 1

Atunci inseamna 750 de lei pe luna. Este rezonabil, nu cred ca ai de ce sa te plangi.

Naturlich. Nu ma plang in general oricum.

Sigur ca privind lucrurile cu macar un picior pe planeta asta, ai de platit salarii, utilitati, chirie, spagi (fiind aproape imposibil sa fii in totalitate in regula cand vin cei de la RAR) + taxe.

Practic se intampla exact ceea ce se doreste. Service-urile foarte mari vor prospera. Service-urile mici si mijlocii vor disparea din peisaj, asa cum se tot intampla de vreo cativa ani.

E si lobby-ul bun pentru cineva. Altfel nu-mi explic cum tot cresc taxele astea pentru service-uri.

Edited by Service Premium
  • Like 1
  • Downvote 1

la magazinele de piese cum sta treaba ?! ca n-am stat sa citesc..sa inteleg ca o sa platesc mai putin ?! :)

ca am ceva de genu' 5m patrati... in prezent platesc forfetarul trimestrial cam 15-20de milioane ,functie de vanzare(3%)

Edited by Krebs

E si lobby-ul bun pentru cineva. Altfel nu-mi explic cum tot cresc taxele astea pentru service-uri.

Ciupanezu, cum adica cresc taxele? Pai 750 de lei este ridicol de putin pentru un service, sa fim seriosi.

Daca s-ar lucra cu acte integral, la un service mic, de cartier, ar fi de platit impozit pe profit undeva pe la 1000-1200 lei lunar.

Daca mai ai si un rulaj de piese de vreo 200 milioane pe luna, probabil ar fi de platit lunar si vreo 10 milioane TVA.

la magazinele de piese cum sta treaba ?! ca n-am stat sa citesc..sa inteleg ca o sa platesc mai putin ?! :)

ca am ceva de genu' 5m patrati... in prezent platesc forfetarul trimestrial cam 15-20de milioane ,functie de vanzare(3%)

La magazine nu se schimba nimic. Ce platesti tu este impozitul pe venit, nu forfetar!

Cica vor sa reduca impozitul pe venit de la 3% la 1.5%.

La magazine nu se schimba nimic. Ce platesti tu este impozitul pe venit, nu forfetar!

Cica vor sa reduca impozitul pe venit de la 3% la 1.5%.

pai eu sunt la 3% din vanzare pt ca nu am depasit 65.000de euro anul trecut , altfel aveam 16% din profit :)..

deci ,daca nu se modifica nimic o sa sar pragul anul asta, caci 3% din vanzarea propriu zisa inseamna ceva daca ai adaos mic :)

Edited by Krebs

Din pacate, asta arata ca in mod legal nu ai cum sa sustii o afacere mica si s-o ridici la un nivel decent. Sunt prea multi care trebuie sa-ti taie bon, sa-ti ia vama, sa-si ia dreptul. Ca de, salariul e mic, trebuie sa ne descurcam si noi.

Iti dau un singur(nu este singurul) exemplu' ce este vanzator autorizat,

Claudiubwr da din proprie initiativa(asa cum e normal de altfel) factura/bon pentru piesele pe care le vinde si totusi are preturi foarte competitive.

Deci se poate.

In locul tau as merge pe burta si n-as mai brava daca ma stiu cu musca pe caciula.

Edited by siulian
  • Like 2