Jump to content

HELP: Care sunt conditiile pentru acordare leasing

oSerX

Recommended Posts

M'am decis sa iau un seria 1... puteti sa'mi spuneti exact care sunt conditiile pentru acordare leasing la Automobile Bavaria ?? De fapt as cam vrea sa comand masina la Filaret .... dar sa stiu in mare care sunt "conditiile" necesare...

Va multumesc....

EDIT: Revin cu niste info: firma pe care vreau sa iau leasing e infiintata in oct-2006, rulaj de aproximativ 600mil din nov - pana acum ( cre ca spre 700 ), profit ~150-200mil. Avansul vreau sa'l aduc eu ( ~10000E ), si firma sa plateasca ratele.... e posibil ???

Edited by oSerX

deci d'abia prin iulie + .... hmm ..... hmmmm ...... :)

edit: pai nu se depune bilantul la sfarsit de 2006 ???? pe care cred ca tocmai l'a depus mama.... :blink:

si pe nov-dec am avut rulaj cam 300+mil si profit cam 70-80mil...

si daca stau si ma gandesc am peste 450mil rulaj pe anu asta...

Edited by oSerX

deci d'abia prin iulie + .... hmm ..... hmmmm ...... :)

edit: pai nu se depune bilantul la sfarsit de 2006 ???? pe care cred ca tocmai l'a depus mama.... :blink:

si pe nov-dec am avut rulaj cam 300+mil si profit cam 70-80mil...

si daca stau si ma gandesc am peste 450mil rulaj pe anu asta...

195333[/snapback]

Se poate si mai repede. Depinde, ca intotdeauna de proverbul: "Omu' sfinteste locu' " (ma refer la omul de la leasing). Daca te gireaza cu bilete la ordin o firma cu vechime se poate. Intreaba chestia asta punctual la leasing si o sa vezi ce-ti raspunde. Eu am avut exact situatia asta la Tiriac Leasing si s-a rezolvat... :)

am vb la automobile bavaria si mi'au spus ca e ok daca aleg o perioada de 6-7 ani ???? nu inteleg de ce asa mult... ca nu vreau sa mor cu ratele de gat.... dar ma rog ... daca asa se rezolva e ok....

in principiu mi'a zis ca e ok.... cel de la bavaria leasing..... astept acum actele pe mail si sa mi'o configurez....

acum la ei am vb.... ce societate recomanzi tu ??

195494[/snapback]

Din cate stiu, ei lucreaza si cu HVB Leasing (ma rog, Unicredit), Tiriac Leasing. Vezi ca, daca pui un avans mai mare poti lua prin unicredit o dobanda de 6,95%, care este super... Tocmai am luat o masina in leasing si crede-ma nu am gasit dobanda mai buna la nimeni.

Confirm, incearca prin HVB pt ca au ceva conditii speciale pt Automobile Bavaria. Eu de-abia astept sa le-o trag cat de curand. N-au vrut avans 50%? Nicio problema, o sa le dau 15%  :blink:

195507[/snapback]

Da' cum naiba mai agricultorule nu au vrut cu 50% avans? Cine? Tiriacu'?

Ma mir, ca pe mine m-au servit intotdeauna supermishto. Am 3 leasinguri pe firme la ei si n-am avut probleme. Una din ele era chiar fara vechime si mi-au facut cu faza cu BO pe care am postat-o mai sus.

in fine ... eu astept mailul de la tipu asta de la AB, ma apuc de dosar saptamana asta... sa vedem ...

booghy ??? la ce te referi tu cu vechime ???? eu am cam 5 luni acum ..... dar am rulaj si contracte si profit slava domnului ... ca m'as incadra si la seria 3 ... dar deocamdata nu ma consider suficient de puternic financiar sa suport un seria 3...

Edited by oSerX

Da' cum naiba mai agricultorule nu au vrut cu 50% avans? Cine? Tiriacu'?

Ma mir, ca pe mine m-au servit intotdeauna supermishto. Am 3 leasinguri pe firme la ei si n-am avut probleme. Una din ele era chiar fara vechime si mi-au facut cu faza cu BO pe care am postat-o mai sus.

195511[/snapback]

N-am stat la povesti cu ei. Le-am spus ce le dau si ce vreau. Banii aia (50%) oricum trebuia sa ii cheltuiesc, daca ei nu au vrut sa ii ia, treaba lor, i-au luat altii. De la mine au un calduros PA! Daca ma milogeam si veneam cu ceva garantii, poate ca imi dadeau pana la urma. E o aberatie totala sa iti spuna ca ei isi asuma riscuri cand tu platesti jumatate din valoarea bunului la inceput.

in fine ... eu astept mailul de la tipu asta de la AB, ma apuc de dosar saptamana asta... sa vedem ...

booghy ??? la ce te referi tu cu vechime ???? eu am cam 5 luni acum ..... dar am rulaj si contracte si profit slava domnului ... ca m'as incadra si la seria 3 ... dar deocamdata nu ma consider suficient de puternic financiar sa suport un seria 3...

195513[/snapback]

Daca ai bilant, profit si avans mare, nu ar trebui sa fie probleme.

N-am stat la povesti cu ei. Le-am spus ce le dau si ce vreau. Banii aia (50%) oricum trebuia sa ii cheltuiesc, daca ei nu au vrut sa ii ia, treaba lor, i-au luat altii. De la mine au un calduros PA! Daca ma milogeam si veneam cu ceva garantii, poate ca imi dadeau pana la urma. E o aberatie totala sa iti spuna ca ei isi asuma riscuri cand tu platesti jumatate din valoarea bunului la inceput.

195516[/snapback]

Corect! Io te-am intrebat pentru ca-l stiu pe sefu' de la Tiriac si cred ca l-ar interesa sa stie ce angajati de 2 lei are care-i gonesc clientii FARA RISCURI :blink:

195516[/snapback]

mare dreptate ai ..... acum pe bune ei deja cu 50% au garantie mare rau de tot ... poate asta e pretul cu care se achizitioneaza masina de la BMW germania... si o rata de 400-450E nu e chiar un capat de drum.... dar asta e.... sper sa ma inteleg cu ei ....

Corect! Io te-am intrebat pentru ca-l stiu pe sefu' de la Tiriac si cred ca l-ar interesa sa stie ce angajati de 2 lei are care-i gonesc clientii FARA RISCURI :blink:

195520[/snapback]

Nu era vorba de Tiriac. :)

Oricum, m-am potolit deocamdata cu masina. O sa tin CLK-ul o vreme, asa ca nu le mai calc pragul in curand. Data viitoare cand trec eu pe acolo, o sa se roage ei de mine, nu eu de ei.

Nu era vorba de Tiriac. :blink:

Oricum, m-am potolit deocamdata cu masina. O sa tin CLK-ul o vreme, asa ca nu le mai calc pragul in curand. Data viitoare cand trec eu pe acolo, o sa se roage ei de mine, nu eu de ei.

195522[/snapback]

OK!

Treaba cu cafeaua lansata de Alpina ramane valabila... :)

EDIT: Ca o dam impreuna ca-i pe banii institutiei .... :)

Edited by booghy76

Din cate stiu, ei lucreaza si cu HVB Leasing (ma rog, Unicredit), Tiriac Leasing. Vezi ca, daca pui un avans mai mare poti lua prin unicredit o dobanda de 6,95%, care este super... Tocmai am luat o masina in leasing si crede-ma nu am gasit dobanda mai buna la nimeni.

195497[/snapback]

In prezent pe piata bancara si nonbancara se castiga 40% din dobanda si 60% din comisioane, deci daca iei in calcul doar dobanda este egal cu zero.

Ca sa poti face o analiza corecta a ofertei cere si un draft de contract de leasing, si o sa ai surpriza sa constati ca or sa apara niste "mici" comisioane cum ar fi: comision de credit, comision de gestiune, diferenta de curs valutar, taxa de administrare contract, cheltuieli cu inmatricularea, etc. care difera de la o societate de leasing la alta si pe care daca le pui pe hartie o sa constati ca dobanda este 12-15% pe an.

Asta cu dobanda de 6.95% este praf in ochi (sunt prea putini care stiu sa calculeze o dobanda la sold).

In prezent pe piata bancara si nonbancara se castiga 40% din dobanda si 60% din comisioane, deci daca iei in calcul doar dobanda este egal cu zero.

Ca sa poti face o analiza corecta a ofertei cere si un draft de contract de leasing, si o sa ai surpriza sa constati ca or sa apara niste "mici" comisioane cum ar fi: comision de credit, comision de gestiune, diferenta de curs valutar, taxa de administrare contract, cheltuieli cu inmatricularea, etc. care difera de la o societate de leasing la alta si pe care daca le pui pe hartie o sa constati ca dobanda este 12-15% pe an.

Asta cu dobanda de 6.95% este praf in ochi (sunt prea putini care stiu sa calculeze o dobanda la sold).

195538[/snapback]

Stai linistit. Nu-s nascut alaltaieri. Dobanda de 6,95% era numai pentru comparatie cu altii. La toti sunt celelalte comisioane si costuri. Oricum dobanda la sold nu depaseste 8%. :blink:

Stai linistit. Nu-s nascut alaltaieri. Dobanda de 6,95% era numai pentru comparatie cu altii. La toti sunt celelalte comisioane si costuri. Oricum dobanda la sold nu depaseste 8%.  :blink:

195540[/snapback]

Pai nu ai ce sa compari pana nu cunosti toate costurile, degeaba unu spune ca are dobanda 5% daca cu toate comisioanele ascunse ajungi sa platesti o rata mai mare decat la altu' care afiseaza o dobanda de 9% si are comisioane mai mici.