Jump to content

Inlocuire navi 2 din oem cu cd-player 1din aftermarket

Recommended Posts

Am cumparat player aftermarket, rama adaptoare 1din, mufa patrata + interfata comenzi volan, in ideea schimbarii sunetului de foarte proasta calitate din e46 le meu. Am inceput sa demontez navi din bord si surprise-surprise, nu se potrivesc mufele... :cry: Cred ca am descoperit prea tarziu ca in bord se regasete doar un simplu monitor, ori gresesc eu? Daca este adevarat, ce pot face in acest caz? Trag fire separat de la difuzoare si macelaresc cele doua mufe de la monitor (ceea ce nu prea imi surade) ? Dar pentru interfata de comenzi volan ? Astept un sfat si eventual poate are cineva o schema electrica a firelor din spatele monitorului. Multumesc

Ai nevoie de un cablu adaptor, care merge din fata pana in spate la mufele principale.

Il poti folosi cel pt Dynavin: http://www.ebay.de/itm/Dynavin-E46-E39-5M-Fakra-Extension-Harness-for-Factory-Navigation-/261282179228?pt=Car_Audio_Video&hash=item3cd5a1a89c

Il gasesti si in Romania: http://www.edotec.ro/cablu-5m-bmw-e46-instalare-dynavin.html

• 7 months later...
Salutare.cam aceiasi problema o am si eu,am cumparat o navigatie aftermarket si din cate am inteles am nevoie de acest cablu pentru ca masina are navigatie monocrom.poti scrie te rog cam in ce consta aceste modificari ca sa nu mai fiu nevoit sa cumpar acel cablu? Comenzile pe volan mai functioneaza dupa?

Daca navigatia e dedicata pt masina, comenzile se pastreaza.

Poti cumpara linistit acel cablaj pt ca nu e greu de instalat. Nu trebuie sa dai jos nimic de pe masina, dar sa desfaci torpedoul, pragurile de pe dreapta (cele de plastic din interior) si sezutul banchetei.

Navigatia este es7212A,inca astept sa ajunga.nu sunt in tara si aici din cate vad este 110 euro acel cablu.inca nu stiu bine despre ce este vorba pentru ca stiam ca este plug and play navigatia.logic ar trebui sa se poata modifica acel cablu,firele oricum ajung in portbagaj,de acolo ma gandesc ca trebuie anulat amplificatorul si facute legaturile directe,cel putin la boxe.....restul nu am idee.sunt curios daca a mai facut cineva aceasta operatie

Navigatia este es7212A,inca astept sa ajunga.nu sunt in tara si aici din cate vad este 110 euro acel cablu.inca nu stiu bine despre ce este vorba pentru ca stiam ca este plug and play navigatia.logic ar trebui sa se poata modifica acel cablu,firele oricum ajung in portbagaj,de acolo ma gandesc ca trebuie anulat amplificatorul si facute legaturile directe,cel putin la boxe.....restul nu am idee.sunt curios daca a mai facut cineva aceasta operatie

Sunt doua tipuri de navigatii monocrom: cu modulul de sunet integrat si cu modulul de sunet in portbagaj!

Verifica la unitatea din bord ce model este. Ce an de fabricatie este masina?

Daca navigatia lui are modul de sunet integrat, s-a scos. Atunci nu ii mai trebuie cablu, daca are sunet separat (adica daca are 2 mufe mici in spate) atunci trebuie cablajul acela.

Am avut noroc,navigatia are modul sunet incorporat,masina e din luna 10 2003 model facelift