Jump to content

Cruise control pt E87

Recommended Posts

Salutare!

Apelez iar la ajutorul celor de aici pasionati ,poate imi puteti da un sfat.POVESTEA E LUNGA SI INTORTOCHEATA :(

Mi s-a pus pata sa imi montez Dynamic Cruise Control pe Bmw-ul meu E87.

VIN -ul este JR92631 pt cine are acces la date.Modelul este 116i/2004/motor N45b16A/cutie manuala 5+1/hatchback/fabricata in 09-2004/fara senzori de ploaie,de lumina,volan incalzit,comenzi pe volan,etc....e cheala la capitolul asta.

Masina nu a avut din fabrica CC,am vrut acum retrofit.

Am cautat la dezmembrari si am gasit pe cineva f de incredere si amabil care avea multe modele.Ce se potrivea la mine fizic erau 2 bucati,de 3ar break E91(breakul are stergator spate ca si hatch-ul).Ambele erau de LCI ,una din 2010 si cealalta din 2008.

Am incercat intai cu piesa din 2010.Am luat legatura cu Vali(de aici,de pe bmwclub) care a fost f amabil si mi-a montat-o urmand codarea.Actiunea s-a petrecut ieri.Eh,aici a aparut buba,dupa montaj,volanul nu se calibra,angle steering calibration problem cred ca era eroarea,nu stiu prea bine sa explic in detaliu.

Cert e ca dupa 1h de incercari,nu am reusit,in ciuda faptului ca fizic era identic cu ce era nevoie si culmea,toate comenzile mergeau(flash,stergatoare,temporizator stergatoare,spray,semnale,etc).

Am mers la vanzator si am luat piesa tot de E91LCi dar din 2008 de data asta.Iar mers la Vali,iar montat,iar aceeasi problema.Am tras concluzia semi-permanenta aseara(de fapt,joi seara ca sa ne intelegem :) ) ca imi trebuie piesa de non-facelift.

Azi dimineata nu aveam stare si m-am interesat de niste coduri de piesa.

La o reprezentanta mi s-a zis ca dupa VIN-ul meu nu se poate pune vreun retrofit.Dar la alte E87-uri din 2004 s-ar putea pune.Persoana a fost amabila si mi-a zis codul de la alta masina tot din 2004 care are CC si l-am cautat pe net.

Piesa care cica se fabrica acum e

61 319 123 042

Urmatoarele coduri de piesa sunt in ordine descrescatoare cronologica,ca piese care au fost inlocuite in timp una pe alta cu versiunea mai noua(discontinued)

61 319 110 890

merge pe E87 , E87LCI + E91 non LCI

Inainte de asta au fost

61 319 121 894

merge peE87 non-lci>dec 2004 si E91 non LCI

61 316 983 583

merge pe E87 non-lci>dec 2004 si E91 non LCI

61 316 965 295

merge pe E87 non-lci>dec 2004 si E91 non LCI

61 316 962 679

merge doar E87 non-lci>dec 2004

61 316 962 452

nu am info pe ce masini merge

61 316 958 300

nu am info pe ce masini merge

61 316 956 105

Eh,bun,deci masina mea e din 09-2004 iar piesele de mai sus ar merge pe E87 dar din dec 2004.Deci e rau!

Am inceput sa caut masini pe autovit din 2004,E87 cu cruise controll.Am gasit 2 anunturi cu masini din 10-2004(deci inainte de acel ipotetic 12-2004) care aveau.

Un vanzator chiar a fost de treaba,cred,si mi-a zis ca el cand si-a luat masina a cautat-o neaparat cu CC dar cele din anii aia care aveau CC erau toate cu,cutie de viteze manuala(sau automata) cu 6+1 trepte si ca nu a vazut 5+1 si CC.

Iar mi-a picat fata,mai ales dupa ce aflasem de la reprezentanta X ca nu exista optiunea de retrofit dar alte masini din 2004 ar avea CC.In momentul ala se prefigura clar ideea ca nu conta anul sau luna ci ca modelele cu 5+1 nu fusesera concepute sa fie cu CC iar cele cu 6+1 trepte da.

Insa nu m-am lasat batut si cam cautat pe mobile.de masini din 2004 cu CC si 5+1 trepte.

Si cum se vede in link-ul de mai jos la ultima poza:

http://www.mobile.de.../182543479.html

e din 09-2004(adica ca a mea) si are CC si tot 5+1 trepte.

Am mai gasit si una din 06-2005 cu CC si 5+1 trepte

http://img707.imageshack.us/img707/1097/nq7u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Am dat mail si la celelalte 2 reprezentante.Au citit vreo 6 oameni mailul (in care am cerut macar sa stiu daca se poate monta sau nu,daca exista posibilitatea) si nici un raspuns.Unul din oamenii aia e domnul Stemate care am inteles ca e patronul de la MHS.

Cred ca si la Cobalcescu-dealer Dacia am primit mai multa atentie la o solicitare pe mail pt un Logan amarat.E de toate rusinea.

In fine,in concluzie,acum nici macar nu stiu daca se poate monta(si sa mearga codarea bineinteles) si daca exista vreo piesa compatibila pt masina mea.De E87 ,face lift sau non-facelift,E91 facelift sau NFL,din anul si luna X,daca trebuia sau nu musai sa am masina cu 6+1 trepte,samd.

Ceva idei,pareri,solutii?

Multumesc anticipat!

Edited by AdrianHH