Jump to content

Prima masina e36

Beb64

Recommended Posts

Buna , am luat carnetul de cateva luni si dupa o perioada in care am acumulat putina experienta vreau sa imi cumpar propria masina . Dupa mai multe cautari in functie de bani de care dispun am ajuns si la modelul e36 316 coupe . Ma intereseaza sa vad parerile si altora care au acest model , in primul rand daca merita ca prima masina , care sunt problemele des intalnite la acest tip de motorizare , consumul se face dupa talpa , dar as vrea sa am o idee de consum , costuri de intretinere si probabil mai sunt lucruri pe care le-am omis si va rog sa le mentionati daca stiti .

Am cautat si nu am mai gasit un topic asemanator de aceasta am facut unul nou

Astept sfaturile si pareriile voastre !

Sunt multe topicuri pe tema asta ,trebuie sa cauti mai bine .In oras consuma in jur de 9-10% in functie de aglomeratie.Eu zic ca se merita ca prima masina (daca astea sunt posibilitatile financiare).Ca si costuri .... eu detin un e36 320i cumparat in 2008 si am bagat in el doar pe consumabile in jurul a 400-500e an .Depinde foarte mult de starea masini ,poti sa ai norocul sa gasesti una ok,sau ghinionul sa cumperi o cazatura care sigur iti va aduce pe termen scurt- mediu o gaura la finante, doar ca sa o aduci pe linia de plutire.Bafta la cautat .....o sa ai nevoie avand in vedere piata auto de la noi . :) Edited by calinbmw2000

Ma intereseaza sa vad parerile si altora care au acest model , in primul rand daca merita ca prima masina , care sunt problemele des intalnite la acest tip de motorizare , consumul se face dupa talpa , dar as vrea sa am o idee de consum , costuri de intretinere si probabil mai sunt lucruri pe care le-am omis si va rog sa le mentionati daca stiti .

Parerea unui posesor de e36 316i coupe

Ca si prima masina eu zic ca se merita(conteaza mult starea masinii).

Probleme motor ?! hm, nu pot sa zic ca sunt ceva probleme grave si specifice(daca ceva nu merge bine la motor, toata lumea da vina pe debitmetru, GRESIT!!!) Eu pot sa afirma ca din pct meu de vedere este un motor foarte fiabil.

Consumul il face talpa, dar nici nu poti sa speri la ceva iesit din tipar. Mie spre exemplu imi consuma undeva la 10.5-11 in oras(Sibiu), in afara am avut si consum de 6.5 la mers frumos pana in 110 si fara accelerari bruste, dar si consum de 7.8 ceva mai alergata gen 130-160 chiar 180 pe anumite portiuni.

O revizie de filtre si ulei nu depaseste 300lei, bucse punte spate 35 lei bucata, o bujie vreo 18lei... In 2010(din cate tin minte) mi-am reconditionat caseta de directie 600lei, bielete directie 125lei buc lemforder, bucsi brate fata 70lei setul, bielete antiruliu iarasi ceva infim.

Restul depinde si de fluturii care ii ai tu in cap si ce vrei sa faci cu masina.

Mda ar mai fi ceva, masca fata cea cu narile este 100-150lei depinde cum o gasesti. Eu am schimbat-o de vreo 3 ori, neatentia bat-o vina.

Ca si confort

... si tinuta de drum un e36 este peste un astra g, golf mk4 si logan.

Salut! Masina in sine e ok, chiar si pentru un incepator. Iarna o sa fie mai greu, insa echipata corespunzator nu cred ca ar trebui sa iti faci griji. Eu o am pe a mea de un an si probleme prea mari nu am avut, a mai picat una, alta (masina are peste 15 ani, e normal), insa probleme grave nu am avut. M43-ul este un motor fiabil. Acum depinde si in ce stare e masina cand o cumperi. Consumul se situeaza intre 10-11, depinde si in ce oras locuiesti, iar extraurban in jur de 7-7,5 in conditii de mers regulamentare.

Grija mare la rugina, cand cumperi masina verific-o bine. Bafta!

Edited by Alin KIR

Compactul este mai scurt, coupe-ul mai lung.

La compact ai bord e30 style, la coupe este bordul specific e36.

Usa la compact are "rama" la geam, la coupe usa este cu geam "liber".

La nevoie in compact bagi o masina de spalat/un frigider in coupe nici sa nu concepi.

Compactul are punte spate "imprumutata" de la modelul e30, coupe-ul o are specifica seriei e36.

• Like 2

Prefer masina nu renault twingo . As mai avea o intrebare care e un pret corect pentru un e36 , ma refer sa aiba totul in regula la partea tehnica si estetica , deoarece pe site-urile cu anunturi auto preturile difera foarte mult si nu stiu care sunt umflate doar sa scoate profit sau care sunt reale si masina chair merita acei bani !

esti totusi incepator , de-asta ti-am recomandat twingo. Probabil nu ai mai mult de 20 de ani, si chiar daca are doar 105 cai, poate fi destul de periculoasa, mai ales daca ai in gand sa o cumperi pentru FUN.

E36 in mintile ei, adic ain regula pe partea tehnica si estetica este pasare rara. Nu se gasesc la vanzare, cine are asa ceva are pentru ca a investit in ea, si nu merita sa o mai vanda. Asa am facut si eu, am luat o masina din germania foarte in regula si pentru a fi in regula pe partea tehnica am investit in jur de 600 euro pe an, practic de 4 ani amplatit-o inca odata. Si nu am de gand sa o vand, chiar daca imi mai iau alta mai nou.

cred ca sub 2500euro inmatriculata nu gasesti in stare buna. depinde insa si ce standarde ai tu legat de starea ei.

Edited by mihai vigariu
  • Like 1

Am 18 ani mai exact , de aceea am intrebat de prima masina e36 deoarece am auzit ca nu e indicat o asa masina pentru incepator . Sunt dispus sa dau pana in 2000-2500 . Sunt costient ca e o masina veche si nu o pot gasii impecabila , dar nici forjata , puse piese pe ea doar sa mearga pana la service si acolo sa aud ca am luat teapa

Senzatie majora ...

Daca nu ti-ai cumparat, te sfatuiesc sa eviti motorul de 1.6 pe bmw...am avut si stiu ce zic (parerea mea). Cauta un 1.8i sau 1.8tds sau 2.0i (nu te arunca mai sus ca cu siguranta sunt obosite) , evita si 1.8is-ul daca nu dispui de multii bani ca majoritatea sunt scumpe si foarte alergate(ma refer foarte in + fata de celelalte :rolleyes: )

Ca masina, daca nu iti fuge ochiiul dupa M-pack si tunning, si ai rabdare si nu iei de la persoane dubioase, poti gasi o masina buna ! Eu am avut un e36 si inafara de Kitt ambreaj,rulmenti spate si termostat nu am avut altceva de bagat in ea apx 3 ani !

INSA , nu trebuie sa dai cu ochii pe foc !!!! Si evita motorul pe curea, cauta un m43 (motorul pe lant)!

Incearca sa alegi masina in stare cat mai buna si cu mai putine dotari decat in stare mai proasta si cu mai multe dotari ! Piesele sunt ieftine la e36.

Cand mi-am luat e36-ele era chell options ! Si cand l-am vandut, l-am vandut cu suspensie sport,interior recaro semipiele,geamuri fata electrice , trapa electrica ehehheeee ETC...

NU MASINA E PROASTA PENTRU CA E VECHE,CI DE VINA E FOSTUL PROPRIETAR CARE NU A INTRETINUTO !!!!!

Daca nu ti-ai cumparat, te sfatuiesc sa eviti motorul de 1.6 pe bmw...am avut si stiu ce zic (parerea mea). Cauta un 1.8i sau 1.8tds sau 2.0i (nu te arunca mai sus ca cu siguranta sunt obosite) , evita si 1.8is-ul daca nu dispui de multii bani ca majoritatea sunt scumpe si foarte alergate(ma refer foarte in + fata de celelalte :rolleyes: )

Ca masina, daca nu iti fuge ochiiul dupa M-pack si tunning, si ai rabdare si nu iei de la persoane dubioase, poti gasi o masina buna ! Eu am avut un e36 si inafara de Kitt ambreaj,rulmenti spate si termostat nu am avut altceva de bagat in ea apx 3 ani !

INSA , nu trebuie sa dai cu ochii pe foc !!!! Si evita motorul pe curea, cauta un m43 (motorul pe lant)!

Incearca sa alegi masina in stare cat mai buna si cu mai putine dotari decat in stare mai proasta si cu mai multe dotari ! Piesele sunt ieftine la e36.

Cand mi-am luat e36-ele era chell options ! Si cand l-am vandut, l-am vandut cu suspensie sport,interior recaro semipiele,geamuri fata electrice , trapa electrica ehehheeee ETC...

NU MASINA E PROASTA PENTRU CA E VECHE,CI DE VINA E FOSTUL PROPRIETAR CARE NU A INTRETINUTO !!!!!

heeee hee heee heeee, hooh hooohoo , saaaa stieee eee ee

daca au motoare mari, e clar ca au fost luat pentru forja, daca au motoare mici tot pentru forja au fost luate dar de cei care nu-si permit motoare mari, ca doar BMW e de forja se stie...

La modelu asta de BMW, dat fiind varsta, nu poti sa ai alta pretentie decat sa nu fie ruginit, in rest, motor, transmisie, electronica, suspensii pot pica oricand, sunt trecute de 15 ani, si au cam iesit din estimarile cele mai optimiste ale duratei de viata

Edited by mihai vigariu
  • Like 1