Jump to content

asc pe e36?

arh.ciprianpopescu

Recommended Posts

Vorba lui P.I.M.P., s-a tot discutat ce si cum face un ASC; si oricum s-a deviat de la subiect, omul a intrebat daca se poate pune ASC si ce presupune aceasta operatiune iar noi am ajuns sa discutam de functionarea si utilitatea asc-ului (+ baliverna mea de mai susblush.gif). App, daca tot vreti sa stiti ce si cum, aici http://www.bmwclub.ro/forums/topic/65658-asc-sau-dsc-la-e46-si-e39/ gasiti toate informatiile despre sistemele astea. Si ca tot se deviase de la subiect, va spun sincer ca eu am patit-o asta iarna cu fostul e39 pe care l-am avut, ca intr-un sens giratoriu mai mic sa imi sub-vireze masina (da, ciudat pt un bmw sa subvireze!!!!) fara s-o mai pot controla; si vorbim de DSC, nu ASC. Binenteles manevra am facut-o cu intentie dar nu m-am gandit nici-o clipa ca daca trag stanga maxim de volan, masina se duce drept, eu vroiam sa-mi fuga spatele. Bine, chestia asta s-a intamplat pe un strat consistent de zapada, cu anvelope de iarna 50% la o viteza de aproximativ 35-40 km/h.

Deci vorba cuiva de mai sus, cel mai mult depinde de elementul dintre scaun si volan; sistemele astea te ajuta dar au limite.

Si revenind la subiect, eu cred ca nu se merita sa-ti pui ASC pe o masina care nu are datorita complicatiilor, timpului pierdut, posibilitatii ca sistemul sa nu functioneze si sa nu dea randament asa cum ti-ai fi dorit, si probabil si a costurilor.

@ifx

Aici era vorba ca fara asc nu pleci pe strada dreapta iarna, nu e o discutie despre extrem unde lantul e rege.

pana la coltul strazii poti sa mergi sa te intalnesti cu trotinelo, mancati o prajitura o caisa....

oricat de sofer te crezi ai nevoie de cateva secunde sa redresezi masina, si in alea 3 sec poti acrosa pe cineva sau o alta masina

daca e polei pe jos ce faci cu lanturile? dar oricum discutia degenereaza si tu ai iesiri deplasate....:thumbsup:

Ti-am desfiintat afirmatia ta, cum ca nu mai ies din parcare iarna fara asc, ti-am aratat ca 90% din e36 nu au asc si nu stau toate pe dreapta iarna, tu vad ca ataci persoana, nu ideea, nu stau acum sa te educ.

In 14 ierni de cand am permis nu am "scapat" niciodata masina iarna cat sa acrosez pe cineva, asta fara sisteme de siguranta in cele mai multe situatii!

S-a intrebat daca se poate monta, am scris aici piesele necesare, am afirmat ca nu m-a ajutat pana acum cu nimic ASC-ul si tu ti-ai iesit din pepeni, facand afirmatii nefondate cum ca nu voi putea rula fara asc iarna.

Hai, drumuri uscate si numai bine!

garantat nu stii ce vorbesti, tractiune spate fara asistenta si automat, mai bine taceai, tu nici pe ulita nu poti sa iesi cu aia iarna

Vei ca tu vorbesti prostii.

Roco are si lsd. O parte din ce ar face asc-ul, la el o face si diferentialul blocant. Daca stii ce e ala.

E una sa ai dsc, si alta e asc.

Vei ca tu vorbesti prostii.

Roco are si lsd. O parte din ce ar face asc-ul, la el o face si diferentialul blocant. Daca stii ce e ala.

E una sa ai dsc, si alta e asc.

interesant!

am zis ca ajuta TC-ul datorita configuratiei Bmw cu tractiune spate, net defavorabila in conditii de iarna, si cand spun iarna spun zapada 5 luni pe an, va invit in Bayern in dec-ian sa va convingeti de lsd-urile voastre

am avut si eu e36 cu blocant tragea grupat nimic de zis dar cu una cu asc mergi exact ca vara ai maxim de grip oricand la fel ca o masina cu tractiune fata

si daca vrei sa personalizam cazul roco cu lsd-ul lui este in inferioritate din cauza automatei, parca are automata, la automata nu poti sa faci balans se ingroapa in zapada

Tu chiar crezi ca daca nu ai ASC nu poti supravietui iernii?

Practic asta reiese din ce zici tu.

ASC-ul in primul rand nu te lasa sa patinezi. Sau pe tine te impingea si din spate cand ramaneai blocat in zapada?

• Like 1

185/65, 195/65, 205/60?

tu cum supravietuiesti atunci iarna? ai zi?

Cu anvelope bune, foarte bine chiar. Nu ma plang deloc.

Motivul pentru care vroiam ASC este ca eu conduc numai eu masina. Si preventiv, era bun un ASC.

185/65, 195/65, 205/60?

Cu anvelope bune, foarte bine chiar. Nu ma plang deloc.

Motivul pentru care vroiam ASC este ca eu conduc numai eu masina. Si preventiv, era bun un ASC.

deci ASC-ul este o optiune exclusivista si dedicata ''tu numai tu'' pe care vrei oricum sa o instalezi preventiv ca '' era bun'' :pardon:

deci ASC-ul este o optiune exclusivista si dedicata ''tu numai tu'' pe care vrei oricum sa o instalezi preventiv ca '' era bun'' :pardon:

Imi mai trebuie cateva lucruri ca sa am masina full. Si da, vreau sa am si ASC.

Si am vrut sa scriu ca nu conduc numai eu masina.