Jump to content

I Pod

Recommended Posts

Toata lumea vb de celebrul deja I-Pod.Integrare in masina,sunet etc.Are cineva, poate oferii impresii?la ce e bun si asa celebru?multumesc :)

196518[/snapback]

In primul rand iPod este un sistem propietar si merge doar cu soft de la Apple-iTune. Intefata grafica este previzibila dar si un pic greoaie pentru a o folosi in masina (unii o gasesc foarte usor de utilizat, dar are multe lipsuri.. spre exemplu nu are functia "cauta" sau o functie de creare/memorare a unui playlist intr-o anumita ordine). Oricum, este foarte popular pe aici... Avantajul este unul relativ: poti stoca, aranja si asculta muzica in format mp3 si la unele modele chiar fisiere video. Calitatea sunetului este una exceptionala... Din teste am inteles ca doar SanDisk si Creative au reusit sa scoata pe piata modele care il depasesc la acest capitol. (SanDiskul ar fi no 1-functie radio FM, functie "record", stie sa redea wma-uri, interfatra usb fara nici un alt soft ca sa tranferi fisierele etc).

Despre fiabilitate am o oarecare rezerva...de vreme ce foloseste un mini hdd, cum ti-a cazut... :).Foarete sensibil :). prefer un memory stick sau o solutie cu memorie flash din puctul asta de vedere...

Interfata de montaj pe masina costa app. 300E si mai te costa iPod-ul inca 100-300E. :).

Eu insa prefer o alta solutie: o intrare auxiliara. Cu asta poti folosi orice fel de player digital si nu te costa mai mult de 10E mufa de "audio in". Dezavantajul este ca tag-urile nu sunt afisate pe ecranul cd-playerului. :blink:

O alta solutie ar fi magazia de cd-uri. Cu un cdplayer care citeste mp3-uri ajungi tot cam acolo... Doar ca nu esti trandy :))

dupa ce am scris postul ata mie mi-a traznit alta intebare...Oare poti reda fisiere video pe ecranul navy? hmm... trebuie cercetat...

Cateva precizari...

In primul rand iPod este un sistem propietar si merge doar cu soft de la Apple-iTune.

196633[/snapback]

Este ceva normal sa fie un sistem proprietar dar nu confunda softul iPod ce se afla instalat pe ROM-ul acestuia cu modalitatea de transfer a melodiilor pe iPod. Cu toate acestea softul de pe iPod se poate customiza la nevoie... Nu e foarte dificil dar depinde de model.

Este o cu totul alta mancare de peste transferul fisierelor, chiar si asa nu e nevoie neaparat de iTunes sa transferi melodii pe iPod. iPod-ul este vazut de Windows ca si de alte sisteme de operare (desi cred ca la Windows te referi) ca un hard removable pe USB. Copierea melodiilor e foarte simpla. Este adevarat insa ca iTunes permite si transferarea unor playlisturi fara sa cauti tu melodiile s.a.m.d. iTunes este free atat ptr Windows (descarcare de la www.apple.com) cat si ptr Mac OS 9 sau X, unde cel putin in X este inclus in sistemul de operare. Nu costa deci nimic. Si nu sunt nici inconveniente.

Intefata grafica este previzibila dar si un pic greoaie pentru a o folosi in masina (unii o gasesc foarte usor de utilizat, dar are multe lipsuri.. spre exemplu nu are functia "cauta" sau o functie de creare/memorare a unui playlist intr-o anumita ordine). Oricum, este foarte popular pe aici... Avantajul este unul relativ: poti stoca, aranja si asculta muzica in format mp3 si la unele modele chiar fisiere video.

196633[/snapback]

Functia cauta cred ca exista din ce-mi aduc eu aminte.. sau ma rog... e mai greu de folosit... (mai putin la iPod Shuffle, unde oricum nu ai display). Iar memorarea unui playlist nu e complicat. O poti face din iTunes daca tii neaparat (unde poti transfera un playlist cu totul facut in iPod) dar si din meniul lui. (Nu sunt foarte sigur ca chestia asta merge la iPod-urile mai vechi, cel putin la alea sub 30 Gb parca nu mergea). Se pot stoca la ora actuala la mai toate modelele si mp3, si poze, si video.

Calitatea sunetului este una exceptionala... Din teste am inteles ca doar SanDisk si Creative au reusit sa scoata pe piata modele care il depasesc la acest capitol. (SanDiskul ar fi no 1-functie radio FM, functie "record", stie sa redea wma-uri, interfatra usb fara nici un alt soft ca sa tranferi fisierele etc).

196633[/snapback]

Calitatea sunetului nu este deloc exceptionala. Pe castile originale cu care vine se aude acceptabil, dar pe alte casti sau boxe diferite decat cele fabricate special ptr iPod-uri sunetul este un pic cam slab calitativ. Asta inseamna sa poti efectua reglaje din egalizatorul unitatii interne a masinii ptr a putea fi multumit. Cel mai mult lipsesc inaltele, iar bass-ul este uneori prea puternic si infundat. Recomandabil la toate iPod-urile este efectuarea unui update de firmware, ptr ca Apple a scos aceste update-uri ptr a repara astfel de probleme. Si iPod-ul poate inregistra, cu ajutorul unui adaptor de la Belkin (firma specializata in astfel de accesorii ptr iPod.). Wma-uri au inceput si iPod-urile sa redea de multa vreme, cat despre alte formate si acelea sunt suportate (AAC, atrac etc..). San Disk are o mare problema cu sunetul, mediile sunt foarte distorsionate, iar uneori egalizatorul de sunet parca e inexistent (bug din softul de ROM). Creative nici nu mai vorbesc, este la pamant total. Calitatea sunetului la Creative este una apropiata de zero. Si asta datorita scumpirii la tarate cum zice romanul. Chipsetul de sunet este preluat de la Vortec, iar acest chip e vechi, antic si de demult. (Chiar nu inteleg de ce spui ca Creative si San Disk depasesc iPod-ul)

Personal, singurul mp3 player portabil care mi s-a parut peste iPod a fost un LG. insa acel model de la LG a fost scos din fabricatie destul de repede deoarece tehnologia era prea scumpa, desi facea toti banii.

Despre fiabilitate am o oarecare rezerva...de vreme ce foloseste un mini hdd, cum ti-a cazut...  :).Foarete sensibil :).  prefer un memory stick sau o solutie cu memorie flash din puctul asta de vedere...

196633[/snapback]

La capitolul fiabilitate iPod-ul sta cel mai bine. Acel mini hard cum ii spui tu (care de fapt la iPod-urile nano este o memorie flash :) iar la cele de la 30 de giga in sus este hard disk miniaturizat de laptop - cu aceeasi mecanica ca la Apple Powerbook G4) este unul dintre cele mai fiabile hard diskuri portabile din lume. Ca sa iti dau un exemplu, am avut in teste la un moment dat pentru o anumita campanie 10 mp3 playere care au fost trantite de pamant, stropite cu apa, aruncate de la etajul 5 etc. iPod-ul a fost singurul care inca mai mergea, desi carcasa era praf. Celelalte abia se mai taraiau, multe nici nu mai mergeau. Fiabilitatea iPod-urile este foarte mare, foarte rar am vazut stricate, rata de RMA-uri la iPod-uri fiind unul din 500 de bucati, si acela datorita neutilizarii corespunzatoare a software-ului sau update-urilor de firmware incorect facute.

Creative este la pamant din punctul asta de vedere (cam 30 de bucati din 100 se strica la o folosire normala :)) iar SanDisk inca mai are de invatat la capitolul optimizare memorie flash (ptr ca inca cu asa ceva lucreaza n-a auzit de mini HDD - cum ii spui tu). Un SanDisk termina foarte repede memoria, datorita unui bug inca nereparat in ROM, care creeaza o dublura invizibila a fisierelor daca in timp ce copiezi ceva pe el i se termina bateria sau este pus la incarcat (cum transferul se face pe USB, playerul considera ca e la incarcat in acelasi timp, deci bug nereparabil momentan)

Interfata de montaj pe masina costa app. 300E si mai te costa iPod-ul inca 100-300E.  :).

196633[/snapback]

You are way out of the market... Interfata de montaj ptr masina a unui iPod poate fi foarte frumos inlocuita de un transmitter FM care preia sunetul din iPod si il emite pe FM pe ce frecventa vrei tu. Iti setezi frumos in radio acea frecventa si apoi voila... functioneaza... Nu mai dai sute de euro pe interfetele de care zici tu. Si nu te chinui nici cu trasul cablurilor. Nu intervii nici in sistemul electronic al unitatii audio. Acest transmitter poate costa de la 30-40 Euro pana la 50 euro cel mai scump... Deci e cale lunga pana la 300.

Sper ca am adus lamuriri suplimentare. :blink:

Edited by Apple

I-pod este un mp3 player,nimic mai mult.Se gasesc o gramada de alte firme concurente cu oferte mai bune.

Este adevarat,pentru BMW exista interfata i-pod,pentru altele nu.

La capitolul fiabilitate stau foarte prost,bine ca exista garantia :)

Powerbook G4) este unul dintre cele mai fiabile hard diskuri portabile din lume. Ca sa iti dau un exemplu, am avut in teste la un moment dat pentru o anumita campanie 10 mp3 playere care au fost trantite de pamant, stropite cu apa, aruncate de la etajul 5 etc. iPod-ul a fost singurul care inca mai mergea, desi carcasa era praf. Celelalte abia se mai taraiau, multe nici nu mai mergeau. Fiabilitatea iPod-urile este foarte mare, foarte rar am vazut stricate, rata de RMA-uri la iPod-uri fiind unul din 500 de bucati, si acela datorita neutilizarii corespunzatoare a software-ului sau update-urilor de firmware incorect facute.

198395[/snapback]

Mai Apple,pana cum erai cu testele pentru benzina,acum faci teste pentru MP3 playere. :blink:

Ce se intampla? :)

Ce se aude cu plecarea aia?Ai renuntat?

I-pod este un mp3 player,nimic mai mult.Se gasesc o gramada de alte firme concurente cu oferte mai bune.

Este adevarat,pentru BMW exista interfata i-pod,pentru altele nu.

La capitolul fiabilitate stau foarte prost,bine ca exista garantia :)

Mai Apple,pana cum erai cu testele pentru benzina,acum faci teste pentru MP3 playere. :blink:

Ce se intampla? :)

Ce se aude cu plecarea aia?Ai renuntat?

198403[/snapback]

La capitolul fiabilitate stau foarte bine :)... Mai putin cu software-ul de pe ROM care pana acum vreo 6 luni era varza cu carne... E adevarat ca sunt oferte mai bune dar in nici un caz de mp3 playere portabile... :)

Pana luna asta am lucrat undeva unde aveau si revista de computere... :D si s-au facut acolo teste de tot soiul printre care si de mp3 playere portabile. In limita limitatelor dar multelor mele cunostinte din diverse domenii mai testam si eu una alta in limita timpului disponibil. (Am facut IT multi ani de zile... :D)

Asta din placere, ca job-ul meu era cu totul altul...

Cu plecarea n-am renuntat dar momentan am avut o oferta foarte buna din advertising-ul romanesc asa ca mai dam o sansa Romaniei... :)

La capitolul fiabilitate stau foarte bine :)... Mai putin cu software-ul de pe ROM care pana acum vreo 6 luni era varza cu carne... E adevarat ca sunt oferte mai bune dar in nici un caz de mp3 playere portabile... :)

Pana luna asta am lucrat undeva unde aveau si revista de computere... :) si s-au facut acolo teste de tot soiul printre care si de mp3 playere portabile. In limita limitatelor dar multelor mele cunostinte din diverse domenii mai testam si eu una alta in limita timpului disponibil. (Am facut IT multi ani de zile... :))

Asta din placere, ca job-ul meu era cu totul altul...

Cu plecarea n-am renuntat dar momentan am avut o oferta foarte buna din advertising-ul romanesc asa ca mai dam o sansa Romaniei... :D

198405[/snapback]

Eu nu am i-pod,am Sony. :blink:

Am prieteni care il folosesc mai putin ca mine,deoarece mai mult sta prin service. :)

La capitolul fiabilitate stau foarte bine :)...

198405[/snapback]

Serios? Sotia mea a schimbat 3 pana acum... in mai putin de 2 luni (a fost cadou de craciun). Toate cu hdd-ul mort... oare ce le-o face?! :) :blink: Acum stiu macar ca ea e de vina si nu fiabilitatea...

Serios? Sotia mea a schimbat 3 pana acum... in mai putin de 2 luni (a fost cadou de craciun). Toate cu hdd-ul mort... oare ce le-o face?!  :) :blink: Acum stiu macar ca ea e de vina si nu fiabilitatea...

198410[/snapback]

Iti zic eu ce le face,sunt varza cu fiabilitatea :)

ps

O fi stocul ala pentru Europa de Est mai fiabil :)

You are way out of the market... Interfata de montaj ptr masina a unui iPod poate fi foarte frumos inlocuita de un transmitter FM care preia sunetul din iPod si il emite pe FM pe ce frecventa vrei tu. Iti setezi frumos in radio acea frecventa si apoi voila... functioneaza... Nu mai dai sute de euro pe interfetele de care zici tu. Si nu te chinui nici cu trasul cablurilor. Nu intervii nici in sistemul electronic al unitatii audio. Acest transmitter poate costa de la 30-40 Euro pana la 50 euro cel mai scump... Deci e cale lunga pana la 300.

198395[/snapback]

Multumesc pentru raspunsuriile tale mai mult decat complete; aproape m-ai convins :blink:

model, link, de fm transmitter?10x

Varza sunteti... nici un iPod nu stiti sa folositi :) :blink:

198480[/snapback]

Uite eu nu sunt chiar varza la capitolul asta, dar pe cuvantu meu ca mi-am prins urechile intr-un iPod. Spre exemplu, habarnam ce dracu sa ii fac sa pot pune poze si video pe el. Programul iTunes e varza, m-a terminat cu nervii, de importat nu vrea sa importe decat exclusiv muzica. Am copiat poze si ceva video ca si pe un memory card, si nu le vede iPod-ul nici de al dracu. Nu mai zic ca m-a disperat meniul ala, n-am precizie nici cum la selectat cu dracia aia de dial. O sa ii iau si adaptorul ala de il conectezi la adidasi, ca sunt curios ce stie sa faca, am vazut ca e la mare moda. Dar ma jur ca de 250$ puteam lua 2 Sandisk-uri, si nu aveam atata bataie de cap.

Uite eu nu sunt chiar varza la capitolul asta, dar pe cuvantu meu ca mi-am prins urechile intr-un iPod. Spre exemplu, habarnam ce dracu sa ii fac sa pot pune poze si video pe el.  Programul iTunes e varza, m-a terminat cu nervii, de importat nu vrea sa importe decat exclusiv muzica. Am copiat poze si ceva video ca si pe un memory card, si nu le vede iPod-ul nici de al dracu. Nu mai zic ca m-a disperat meniul ala, n-am precizie nici cum la selectat cu dracia aia de dial. O sa ii iau si adaptorul ala de il conectezi la adidasi, ca sunt curios ce stie sa faca,  am vazut ca e la mare moda. Dar ma jur ca de 250$ puteam lua 2 Sandisk-uri, si nu aveam atata bataie de cap.

201905[/snapback]

Aici gasesti informatii. . Sper sa te ajute.

Mult succes.

Iar cu jog dial-ul fii mai finutz... Gandeste ca mangai o femeie... :blink:

• 2 months later...
Am urmat sfaturiile si am achizitionat.E bestial!!Am fost lacom si am luat Ipodul Big One de 80 giga cel mai bun raport capacitate/pret.Acum ma chinui sa il umplu,intra cam 20 de mii de melodii si plec in jurul lumii. Se aude super bine, incep sa imi revin din trauma pricinuita de lipsa Mp3 in masina 1 an de zile.Voi pune poze cu el, caut acum metode viabile de integrare in masina,cea de acum fiind mai taraneasca dar eficienta adica,caseta adaptoare cu fir :blink:

Dupa 1 luna de ascultat,teste si chinuiala in zadar de umplut cala cu mp3-uri :) , a venit momentul tuningului pentru Mar-Pod :) mai exact castiile stock, care sunt criminale:cad din urechi, f grele+fir de plumb cred :) si calitate indoielnica.

Dupa mai multe cautari si reviews am luat castiile de la firma germana cum altfel :blink: Sennheiser cu modelul Cx300 si am avut o revelatie audiofonica :) parca marul e un pom acum de mere/sunete,castiile sunt aurticulare,nu mai cad si nu mai auzi zgomot de afara, sunt la jumatate de greutate!! fata de cele stock si calitatea sunetului este incredibila pentru banii pe care ii dai.Merita 100% zic eu :)

Situl: http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_e...sf/root/500830#

Review: http://www.head-fi.org/forums/showthread.php?t=162721

Edited by Tytus

Guest sorren

dupa ce am citit mai multe review-uri despre ipod si topicuri inca nu m-am lamuri de urmatoarele lucruri:

vorbim de interfata de la bavaria, am inteles ca exista si alta mai iefitina, dar reman aceleasi nelamuriri.

1. poate afisa tagurile(titlurile melodiilor) pe display-ul 16:9 al e46-ului meu? (la bavaria nu stia)

2. poate afisa fisierele video pe displayul masinii?(la bavaria au spus ca da, dar nu erau siguri :blink: )

3. melodiile/filmele sunt rulate stereo?

merci

Edited by sorren

• 2 months later...

vorbim de interfata de la bavaria, am inteles ca exista si una mai ieftina, dar reman aceleasi nelamuriri.

1. poate afisa tagurile(titlurile melodiilor) pe display-ul 16:9 al e46-ului meu? (la bavaria nu stia)

2. poate afisa fisierele video pe displayul masinii?(la bavaria au spus ca da, dar nu erau siguri biggrin.gif )

3. melodiile/filmele sunt rulate stereo?

si eu am aceasta nelamuriri..........

chiar nu stie nimeni??

comenzile de unde se dau??

ipod sau player,respectiv volan??