Jump to content

X3 - F25 2.0 d

oSerX

Recommended Posts

plugul e sigur ca mi'au zis niste copii ... doar oglinda ... mare noroc am - am fost la afi de am spalat'o sa fiu sigur ca doar oglinda e ! Intr'adevar doar oglinda e rupta - usa nu are nimic nimic .. mare minune !

din cele 2 cabluri 1 era rupt si mai ramasese doar asta pe care'l vedeti , care era doar "jumulit" un pic. L'am taiat si am bagat oglinda in portbagaj ca se balanganea de caroserie !

Edited by oSerX

la semnarea contractului cu firma de leasing - la uniqa am avut cea mai buna cotatie (3.25%) dintre companiile despre care stiam ca sunt ok ! nu am avut nici un contact cu ei... oricum, am comandat oglinda deja - ma rog luni dimineata probabil se inregistreaza comanda - si sper sa vina pana la final de saptamana !

va las pe voi sa va dati cu parerea ce s'a intamplat :)

si revenind la lucrurile cu adevarat importante.... ce bine e cu xdrive :)

LE: merge pe oriunde. pacat ca acum nu mai merge camera pe stanga ... mai greu cu parcatul cu spatele - dar folosesc doar camera din spate si putin curaj :) am comandat'o deja ... trebuie sa ajung si la casco luni - placere maxima - am la uniqa - sper sa fie ok relatia cu ei !

E pacat sa dai atatia bani pe o masina si sa o parchezi in strada.

• Like 2
  • Downvote 1

Eu tind sa cred ca erau pliate, sincer nu ĂŽmi mai aduc aminte, dar din obișnuința ĂŽntotdeauna peste noapte le pliez.

Mi'a venit corpul de oglinda. SĂŁptĂŁmana viitoare o duc sa reparam treaba. Ieri am fost pe a2 si am luat o pasare ceva mai mare ca o rata care a reușit sa decoleze direct in zona spalatorului de far dreapta. Paguba - pompa de spĂŁlĂŁtor( s'a rupt capul ĂŁla) si capacul... Vreo 200ron - le'am comandat azi. :)

• 2 weeks later...

Merci. Andrei stii cumva daca amicul tau si-a comandat si scaune electrice ? In standard X3 cu ce vine ? Sunt cumva partial electrice, adica sezut + spatar reglaj electric si reglajul inainte/inapoi manual ?

Mda ...cred ca m-am lamurit singur de pe mobile. Din ce vad nu sunt decat 2 variante la scaune: complet manuale si electrice cu memorie. :(

Edited by costinlogin

Scuze ca nu am mai scris - am fost plecat pe ici pe colo cu treaba sau am lucrat mai mult, astfel Încât nu prea aveam chef decât de relaxare când ajungeam acasã.

Am ajuns pe la vreo 6300 km cu mașina. Parca a mai scĂŁzut un pic consumul. Am mers liniștit prin oraș si la un nivel de trafic mediu cred ca se poate scoate un consum de 9-10l/100km ..in București. La drum mici schimbĂŁri in minus... Insa ieri pe A2 cu vânt din fata, care bĂŁtea destul de tare, cu 4 pasageri adulti - consumul nu prea scĂŁdea sub 8 la 135km/h pe cruise control.

Chiar dacĂŁ are doar 2l motorul - nu este chiar de neapreciat ... Pana in 110...120km/h. DupĂŁ aceasta viteza urca mai greu in ture. Ce am observat fata de coupe : in modul sport al cutiei, la accelerația brusca nu se mai duce turatia la roșu in toate treptele... CâteodatĂŁ schimba mai devreme.., probabil sa ținĂŁ motorul in cuplu maxim - la coupe, fiecare treapta duce turatia motorului la roșu ĂŽnainte sa schimbe.

O sa ii pun rotile de vara si o bag la garaj. Vreau sa scot si coupe-ul. A stat sĂŁracul ĂŽnchis de la ĂŽnceputul lui Decembrie - ĂŽncaltat cu rotile de iarna, dar fĂŁrĂŁ sa atingĂŁ nici un pic de zĂŁpada. E o mașina minunatĂŁ - o sa ĂŽncerc sa'i fac si niște poze pana atunci.

Am rezolvat si cu oglinda ĂŽntre timp - 2800lei corpul si capacul de oglinda - aștept banii de la asigurĂŁri. Ei zic 10-15zile. Amici ai mei cu service-uri zic ca unica s'ar putea sa devinĂŁ urmĂŁtoarea Astra.., așa ca dacĂŁ am show-uri cu ei, dupĂŁ cele 15 zile anunț leasingul sa intervinĂŁ, apoi trimit direct notificare prin avocat si plângere CSA. Oricum deja ma cam speriasera bĂŁieții despre prostul obicei al uniqa de a plĂŁti foarte ĂŽntârziat . Deja iau in calcul schimbarea asiguratorului chiar dacĂŁ urca cota de asigurare de la 3 si ceva (nu mai țin minte cât ) la 4-4.5%. Pentru 300-400eur/an in plus nu vreau sa am dureri de cap. Deja am impresia ca piața asigurĂŁrilor din România nu mai este foarte ... Ăncurajatoare.

DacĂŁ o bag la garaj nu cred ca o voi mai scoate pana prin mai când plec intr'un scurt concediu - așa ca nu știu ce sa mai scriu :)

Legat de modelul asta regret doar faptul ca BMW are o politica de rahat privind motoarele. De ce nu au introdus pana acum motorul de 2l Twin-turbo pe X3 e un mare mister. Costul ar fi fost ok - fata de 6000eur in plus pt motorul de 3l. Cred ca si consumul ar fi fost ok datoritĂŁ suplimentului de cuplu.

Ce am observat mai de la ĂŽnceput si azi m'am mai documentat un pic - nu am micutul torpedou din stânga volanului...si țin minte ca am pachetul compartimentul de depozitare care cred ca presupunea si existența lui.

Sper ca in cateva saptamani sa-ti pot face o comparatie cu motorul de 30d. Cel 2000cc TwinTurbo sunt convins c-o sa-l puna pe faceliftul ce va fi lansat anul asta ;) ca numai cu micile schimbari la caroserie n-ar creste vanzarile prea mult. Cum e pana la urma cu torpedoul ala din stanga ? Ar fi trebuit sa-l ai pe masina ?

Sper ca in cateva saptamani sa-ti pot face o comparatie cu motorul de 30d. Cel 2000cc TwinTurbo sunt convins c-o sa-l puna pe faceliftul ce va fi lansat anul asta ;) ca numai cu micile schimbari la caroserie n-ar creste vanzarile prea mult. Cum e pana la urma cu torpedoul ala din stanga ? Ar fi trebuit sa-l ai pe masina ?

Nu cred ca-l vor pune. Pe site apare 2014 cu "noul" 2.0d care are acum 190cp cu 400 cuplu.

Pe X1/5 este deja, nu inteleg insa politica. Au ei o logica :)

Il "pastreaza" pentru X4.

Edited by Dan Dan

Pt sua e un model 28d - si am impresia ca si pe bmw.de ... Oricum pt mine e tarziu. 4-5ani raman cu asta. E ok cum e asa. Acum intra la garaj pt perioada de timp. Poate cand mai plecam la veeun drum mai lung sa'l iau. Am scos azi coupe-ul... Ce viata. Directia e mai rigida...mult mai sigura masina ...nu ca x3 nu pare sigura pe langa alte suvuri :)

Am 120k km la coupe in 5ani si 5luni ...merge bine :) ciudat foc sa "cobori" in masina, sa ai oglinzi 1/3 din astea :) dar placut si sigur :)

Edited by oSerX

Revin cu info despre consumul la un F25 cu 30D. Primii 400km, vit. medie indicata de trip computer 100km/h consum 7.9L. Cauciucuri de iarna 225/60/17 Dunlop. 2 adulti + bagaje + 4 jante/cauciucuri de vara. Sper sa se mai lase cu timpul si in masura in care o sa ma obisnuiesc cu automata. Oricum suna promitator iar tandemul motor/cutie e de vis. Imi pare rau ca nu m-am gandit la suspensia adaptiva. Tare as vrea sa fac un test cu a ta daca vii prin nord. Poate de Paste s-o scoti din garaj la un pelerinaj in nordul Moldovei. :drinks: Edited by costinlogin

Sa o stapanesti cu folos... Misto ca ai ales 3.0d ... Suspensia aia merita. Adevarul e ca nici nu am mers cu suspensia standar decat in drive test dar nu'mi mai aduc aminte cum e ...prin august ne'am decis sa facem un tur prin tara caci am tot fost plecati dar tara am tot ignorat'o in ultima vreme si ne aducem din ce in ce mai putin aminte de locurile noastre....

Le: eu nu am mai mers cu x3-ul de vreo saptamana... Am scos coupeul de la naftalina, si doamne ce suspensie are.... Iti intra amortizoarele direct prin coloana vertebrala :)

Edited by oSerX