Jump to content

bmw e90

Recommended Posts

pe spate este recomandat 255/35 R18(cu jante 8,5J) sau 225/40 R18(cu jante 8J)

Ok asta am vazut si eu, intrebarea era in cazul meu adica 245/40/18 ce as putea sa pun pe fata ca sa fie ok.

Din cate am mai citit si eu ar cam trebui 225/40/18 sau 225/45/18 dar nu stiu exact cu care ar fii mai bine.

Merci !

Poti sa pui 225/40/18 dar o se vada urat daca sunt pe spate, ce anvelope vrei sa pui de vara sau de iarna?

Eu am toate 4 jantele 8.5j si vroiam sa pun pe fata 225/40/18, pe sapte avand 245/40/18 dar mi-e frica sa nu o dezechilibrez prea mult sa fie fata mult mai jos decat spatele.

Pe la vulcanizari mi-au zis ca s-ar putea sa am si erori in bord din cauza asta, de aia sunt intr-o mare dilema nu stiu ce solutie sa adopt.Anvelopele in discutie sunt de vara.

Edited by Catalinu

Eu am toate 4 jantele 8.5j si vroiam sa pun pe fata 225/40/18, pe sapte avand 245/40/18 dar mi-e frica sa nu o dezechilibrez prea mult sa fie fata mult mai jos decat spatele.

Pe la vulcanizari mi-au zis ca s-ar putea sa am si erori in bord din cauza asta, de aia sunt intr-o mare dilema nu stiu ce solutie sa adopt.Anvelopele in discutie sunt de vara.

Poti sa-i pui si pe fata la fel ca pe spate, doar ca omori un pic caseta dar daca ai servotronic nu e nici o problema. Un prieten de-al meu are fata spate 255/35 si nu are nici o problema. Masina ta e xdrive? Jantele astea se pun in general pe xdrive si vin cu anvelope 245/40 daca nu ma insel.

Edited by bitza_wss

Nu e xdrive este un e90 320d standard, asa am cumparat masina in configuratia actuala.

Eu tot pt a-i proteja bucsaraia vroiam sa pun mai putin late pe fata, dar daca nu se poate asta e pun tot 245 ca pe spate si gata.

Depinde pe unde mergi cu masina, eu am jante cu 8j pe fata si 225/45/17 iar pe spate 8,5j cu 255/40/17, la jantele pe 18" e indicat 225/40/18 fata si 255/35/18 spate. Poti sa faci o proba cu 225 si cu 245 si vezi care vin bine.

Depinde pe unde mergi cu masina, eu am jante cu 8j pe fata si 225/45/17 iar pe spate 8,5j cu 255/40/17, la jantele pe 18" e indicat 225/40/18 fata si 255/35/18 spate. Poti sa faci o proba cu 225 si cu 245 si vezi care vin bine.

245 stiu cum vin ca am mers 2 ani cu ele, acum am problema cu un cauciuc si trebuie sa-l schimb si de aia ziceam ca daca tot schimb sa fii pus mai inguste pe fata.

Proba nu prea ai cum sa faci decat daca le cumperi si odata ce ai dat banul chiar daca nu sunt bune te-ai pricopsit cu ele.

Daca cealalta anvelopa dupa fata e buna mai cumpara una la fel, daca nu pune-i 225/40 si gata. :D

Curand o sa vina iarna si oricum o sa schimbi jantele :)

O anvelopa de pe spate e dusa pe interior aproape de panze si de aia vroiam sa trec ce am pe fata acum pe spate si sa iau 2 anvelope pt fata 225/40/18

Stiu ca vine iarna si de aia vreau sa cumpar acum de vara in speranta sa le gasesc la pret mai bun.

Gata acum am inteles. Atunci schimba fata cu spatele , cumperi 2x225 (acceasi marca si profil ca cele vechi daca se poate ) si gata s-a rezolvat. :thumbsup:

Pai si esti sigur ca merg 225/40/18, ca mi-a zis multa lumea ca o cobor prea mult pe fata raportat la spate si o sa mi se aprinda eroare de dsc in bord

Pai si esti sigur ca merg 225/40/18, ca mi-a zis multa lumea ca o cobor prea mult pe fata raportat la spate si o sa mi se aprinda eroare de dsc in bord

Nu se coboara masina de bot daca tu pui acelasi talon ca pe spate.

Dsc-ul si abs-ul cred ca se aprind daca jantele nu au acelasi diametru. Nu am auzit de problema asta, o sa intreb si te anunt.