Jump to content

Problema in mers partea din spate

Criss88

Recommended Posts

Salut. Sa va spun pe scurt ciudatenia. Mergeam normal si se auzi deodata un sunet ca si cum as fi calcat pe o piatra si a ricosat. Imediat dupa,a inceput sa mearga pe partea din dreapta spate ca si cum as fi avut pana. Am tras pe dreapta si m`am uitat sa nu se fi intepat cumva cauciucul si sa aiba pana. Surprinzator,nu era. M`am urcat si am plecat in continuare. Eee,dupa acel moment,se simte pe partea dreapta spate in mers parca as fi pe macadam. Doar roata dreapta. Am mers la un mecanic,a urcat`o pe elevator,s`a uitat la ea,a bagat levierul,a tras acolo si cica nu are nimic. Ori pe mine ma lasa asa,fara reactie. Cica totul de la roti e teapan teapan,dar cum naiba se face ca se simte pe acea roata ca si cum ar merge haotic.. Ori e ala "meserias" de 2 bani,ori nu stiu. Vroiam sa intreb daca stie careva ce ar putea fi si eventual cand mai merg la un mecanic sa`i spun clar ce ma doare.

Si ca o completare,poate e utila,nu stiu : cand dau sa merg la o viteza de 120-130/h, se simte iar vibratie in volan. Ori echilibrarea tuturor rotilor am facut`o acum vreo luna si ceva,deci nu stiu daca are de`a face cu asta. Multumesc. :drinks:

La fel am crezut si eu,ca poate s`a rupt ceva arc pe spate,dar ala cand s`a uitat azi,a spus ca nu e nimic acolo. Cat de mecanic trebuie sa fie cineva sa vada asta,mai ales cand sta cu lanternele,trage de roti si nu vede? <_<

L.E: Am inteles ca la rulmenti,ar trebui sa se auda un huruit. La mine nu se aude nimic,doar se simte cum merge foarte prost pe partea aia

Edited by Criss88

daca se balanseaza spre partea respectiva, tocmai ti s-a rupt o spira de arc (de regula, cea mai mica, de jos)... sau e posibil sa ti se fi desrins angrenajul de frana de mana pe roata respectiva si sa se invarta aiurea prin tambur

iar vibratiile sunt cauzate si de discurile de frana usor ovalizate... inca se simt vibratii si in pedala de frana, dar probabil ca vor urma :popcorn:

succes

Surprinzator ca spui asta XXL,in pedala de frana chiar se simt ceva furnicaturi cand apas.. Placute de frana zici tu? Inseamna ca trebuie sa le schimb urgent. Exista oare posibilitatea ca tot amalgamul asta sa fie cauzat doar de placutele alea?

nu, zic DISCURI de frana... :console:

Prin august am patit si eu ceva similar/straniu la fel ca si tine! Eram pe E70 cu vreo 120Km/h si dintr-o data am auzit o pocnitura ca si cand ar fi sarit o piatra in scutul de tabla de sub portbagaj ori din ce-o fi podeaua! Desi nu sunt 100% sigur stiu ca am vazut ceva pe sosea ca si o piatra in retrovizoare. Oricum am oprit dupa cateva sute de metri, m-am uitat pe sub ea, cauciucurile runflat OK si oricum mai greu sa faci explozie la acestea! Ideea este ca nu-mi bate nimic ori sa fie ceva la nelocul lui! Ultima oara cand am fost la mecanic, i-am zis sa inspecteze totusi zona din spate si mi-a zis ca totu-i OK! Probabil ca a fost o piatra totusi in cazul meu! Mi-e ciuda ca nu m-am intors pana in locul cu pricina, macar inlaturam orice dubiu! Sa nu fie ceva placebo la tine, asta daca in momentul actual nu mai bate nimic!

Mda,oricum asta era necesar,doar ca vroiam sa stiu cam ce ar putea fi,macar informativ asa :).

@Rayne,da in mare cam asa a fost si in cazul meu.. Nu stiu ce naiba s`a intamplat in momentul ala pentru ca nici nu am vazut sa fi calcat pe ceva,pur si simplu era drumul bun drept si nimic pe carosabil si deodata aud acel sunet de ricoseu din cauciuc pe sub ea. Iar din momentul ala,merge foarte prost pe partea dreapta spate

L.E: In situatia de fata,credeti ca mai are vreun rost sa incerc iar o re-echilibrare a rotilor spate,doar de verificare? Tinand cont de faptul ca am facut ultima acum o luna si ceva..

Edited by Criss88

Offtopic fata de problema de mai sus : am gasit acum ceva spuma galbuie pe joja cand am vrut sa iau nivelul uleiului :wacko: . Wtf ?!

este condens, daca a fost frig afara si ai facut drumuri scurte si dese cu masina in ultimele zile, oricum din cate stiu eu spuma asta cam iarna apare si pe busonul de la ulei nu pe joja

daca se balanseaza spre partea respectiva, tocmai ti s-a rupt o spira de arc (de regula, cea mai mica, de jos)... sau e posibil sa ti se fi desrins angrenajul de frana de mana pe roata respectiva si sa se invarta aiurea prin tambur

iar vibratiile sunt cauzate si de discurile de frana usor ovalizate... inca se simt vibratii si in pedala de frana, dar probabil ca vor urma :popcorn:

succes

tambur la 318 e46?eu nu am vazut asa ceva pana acum sami arati si mie te rog

Edited by whity4