Jump to content

Probleme cutie automata 520i!help!

Recommended Posts

Salut!sunt oarecum nou in privinta masinilor BMW si a cutiilor automate si as avea si eu o problema cu masina pe care mi-am luat-o acum foarte putin timp,si as dori si eu parerile unora care se pricep.Pana acum am avut un citroen 1.6 cu cutie manuala asadar e diferenta mare.am un 520i din 1997 din cate am inteles e vanos si atat.Cand plec de pe loc in D am senzatia ca patineaza si de abia pleaca daca o calc trece in a 2 a si daca insist(undeva la 2500-3000)ca sa o pot urni din loc imi intra cutia in avarie(martor roti dintate) si ramane numai in a 4-a .R imi merge fara nicio problema in schimb cand trec in R ma bruscheaza si trece cu intarziere.daca o dau in manual pot controla oarecum mai bine plecare de pe loc dar credeti-ma ca e greoaie.In D daca reusesc sa plec de pe loc si sa ajung la 80 km/h imi cupleaza si a 6-a treapta ??sau mi se pare mie...ce-i drept daca o dau pe manual imi trece in a 5a sincer asa ce-i drept in D in a6a nu imi patineaza deloc in schimb tot ce tine de la 1-2-3-4-5 patineaza da din ce in ce mai putin pe masura ce creste treapta.daca ma poate ajuta cineva cu pareri si experiente as fi recunoscator.Multumesc!

1. nu exista a 6a treapta la tine.

2. cutia trebuie desfacuta si reparata sau schimbata cu unu sh. Pana nu desfaci cutia nu poti stii cu precizie ce are. un om care repara cutii automate isi poate da cu presupusul in functie de ce defecte frecvente are acel tip de cutie dar pana nu o desface nu iti va spune ce are sigur si cat va costa.

3. O reparatie corecta si sigura costa peste 800 de euro si poate depasi 1200.

Spor la treaba

de reparare m-am interesat si niciunu nu a stiut sa zica sigur cam ce ar putea avea...dar ma gandeam ca a mai trecut cineva prin asa ceva si m-ar putea sfatui cu o metoda mai putin costisitoare si rapida.si as vrea sa stiu daca ar putea fi de la cutie sau convertizor ca am auzit ca sunt separate...sau cel putin asa se vand.

Nu stiu sa iti dau detalii exacte.

Dar am mai citit despre baieti care au facut cu succes aceasta modificare.

Ar trebui sa cumperi o cutie manuala (cu ambreiaj,volant) si sa intrebi un mecanic cat iti ia sa-ti faca modificarea.

Edited by r0n1n

nu prea avem mecanici asa de buni pe aici una si a 2-a daca ma costa mai mult sa o cumpar sh si sa fac schimbarea decat daca as lua una automata sh cu tot cu convertizor unde ajung...multumesc frumos pentru sfat.

pey cam toate cutiile pe care le-am gasit sh sunt date jos de pe masini si nu prea am cum sa le verific... :blink: si plus de asta nustiu ce rol are convertizorul precis si daca ar putea fi doar ala problema sau amandoua.

din ce spui tu nu e doar convertizorul oricum..

PAi de exemplu ii dai doar juma de bani si restul dupa ce o montezi si vezi ca e in regula...

Problema mare la conversia asta e volanta, nu poti pune sh ca e cu masa dubla... garantat o sa inceapa sa cloncane... la cati ani o avea...

Apoi iti trebuie si un kit de ambreiaj nou.. costa ceva si ala... apoi cutia, basca manopera, si ceva probleme vei avea cu bordul, care e diferit... ca nu mai zic si de diferential..probabil trebuie inlocuit si ala..

tu te referi la cutie manuala?greseala mea ca nu am precizat ca am gasit cutii automate sh date jos si nustiu daca sunt ok.mi-am luat gandul de la manuala nu are rost.si convertizorul daca il schimb tot sh de pe cutia pe care o iau are ceva?si masa dubla de unde se cunoaste adica eu am gasit cutii automate de pe seria 5 din 1998, 1999.ar fi ok?

Ai practic o singura varianta fezabila din punct de vedere financiar: o cutie sh.

Reparatia cutiei tale costa minim 1000 de euro. Nimeni nu ti-o va repara pe mai putin.

Iar trecerea la o cutie manuala e prea costistitoare. Ai nevoie de pedalier, pompa de ambreiaj, cutie manuala, cardan, diferential.