Jump to content

retrofit xenon e46 coupe 2003

ice_m

Recommended Posts

• 1 month later...

La ce ai tu ( e46 coupe facelift) ia-ti un kit de xenon chinezesc si gata. E de departe cea mai buna alegere raportat la bataie de cap/costuri/rezultat final.

Farul tau nu e la fel ca la alea cu xenon din fabrica, tu ai lupa conceputa pt halogen nu pt xenon(asta e principala diferenta pe langa faptul ca la xenon ai spalatoare, reglaj automat etc), dar chiar si asa avand lupa nu o sa deranjezi ceilalti participanti la trafic si de vazut o sa se vada ok sa zic 70-80% din cum se vede la un far original cu xenon.

diferenta intre proiectoarele de halogen si cele de xenon este destul de mare. Diferenta intre ele incepe din faza de proiectare datorita faputlui ca becul cu halogen are un filamnet asezat intr-o pozitie iar becul cu xenon are acea capsula in alta pozite asa oglinda nu va mai proiecta punctul luminos unde trebuie, astfel incat lupa nu va mai proiecta lumina cum trebuie pe sosea. Din cate am mai citit proiectoarele de halogen nu sunt facute sa reziste la temperatura becului de xenon si astfel se ard (A le mele le-am schimbat dupa 5 anide folosire cu bec xenon). Becul de halogen are o intesitate luminoasa de vreo 1000 si ceva de lumeni, cel de xenon are vreo 3000 si ceva lumeni, daca bagi becul de xenon in proiectorul de halogen fascicolul luminos va fi concentrat pe centru, iar in momentul in care dai de o denivelare si ajunge lumina la masina din fata orbirea este mult mai puternica decat dintr-un proiector facut pentru xenon. Lumina uunei lupe de xenon este mult mai lata si uniforma asa ca daca ajunge in ochii cuiva este mai blanda. Parerea mea ca decat sa bagi becuri xenon in lupe de halogen mai bine ramai la halogen si macar mergi linistit ca nu ai treaba cu politia pe tema asta. La coupe facelift nu stiu cum e dar atat timp cat diametrul lupei este acelasi nu cred nu ai cum sa faci o adaptare si sa bagi acolo o lupa de xenon.