Jump to content

Potrivesc jantele de 17" de pe E60 LCI pe F10 ?

Recommended Posts

Zilele acestea vreau sa imi echipez masina, un E60 LCI cu jante noi pe 17" si anvelope de iarna noi, si ce as vrea sa aflu e daca potrivesc jantele care sunt pe E60 si pe F10. Vreau sa aflu pentru a ma putea hotari ce fel de anvelope si jante sa cumpar , deoarece daca ele potrivesc si pe F10 am sa ma orientez pe ceva mai rezistent pentru ca vor fi folosite cativa anisori.o seara buna tuturor!

Pai vor iesi mai in afara cu exact diferenta dintre ET-uri in milimetri.

Sa te fac sa intelegi. Cu cat acest ET este mai mic, cu atat jantele vor fi mai in afara. La E60 tractiune spate s-au folosit jante cu ET 20 iar la X-drive cu ET 43. La F10 vad ca pe tractiune spate au ET 30-44 ( mai mic pe fata si mai mare pe spate acolo unde sunt jante mari 19", 20").

Deci ca sa iti raspund concis la intrebare vor iesi mai in afara cu 10-24 de mm. Va fi ca si cum ai avea montate distantiere. Partea proasta in treaba asta este ca rotile vor stropi caroseria in zona aripilor.

Pai vor iesi mai in afara cu exact diferenta dintre ET-uri in milimetri.

Sa te fac sa intelegi. Cu cat acest ET este mai mic, cu atat jantele vor fi mai in afara. La E60 tractiune spate s-au folosit jante cu ET 20 iar la X-drive cu ET 43. La F10 vad ca pe tractiune spate au ET 30-44 ( mai mic pe fata si mai mare pe spate acolo unde sunt jante mari 19", 20").

Deci ca sa iti raspund concis la intrebare vor iesi mai in afara cu 10-24 de mm. Va fi ca si cum ai avea montate distantiere. Partea proasta in treaba asta este ca rotile vor stropi caroseria in zona aripilor.

Am inteles perfect ideea. Deci varianta ar fi sa iau jante care potrivesc pe F10 si sa pun distantiere pe ele ca sa le pot folosi pe E60. Right?!

Cel mai ok ar fi sa iei jante pentru e60, daca ai e60 si daca cumva o sa iti cumperi F10, o sa iti iei jante pt F10.. Cel mai simplu si cel mai ok..

Pana iei tu F10, mai dureaza banuiesc, sau vrei anul asta?

Acuma anu asta nu prea cred caci deja suntem in noiembrie dar in principiu la anu pana prin vara as cam face un upgrade :D

Am inteles perfect ideea. Deci varianta ar fi sa iau jante care potrivesc pe F10 si sa pun distantiere pe ele ca sa le pot folosi pe E60. Right?!

Cam asa ceva. Acum depinde si cand vrei sa treci la F. Dar ia in calcul ca un set de 4 distantiere si prezoane costa putin peste 100 de euro.

Acuma anu asta nu prea cred caci deja suntem in noiembrie dar in principiu la anu pana prin vara as cam face un upgrade :D

Si daca sa zicem ca s-ar potrivi jantele, nu o sa se potriveasca , cauciucurile.. Pentru ca la F10 trebuie cauciucuri mai inalte decat la e60.. De exemplu la e60 ai 225/50/17 la F10 ai 225/55/17

Si daca sa zicem ca s-ar potrivi jantele, nu o sa se potriveasca , cauciucurile.. Pentru ca la F10 trebuie cauciucuri mai inalte decat la e60.. De exemplu la e60 ai 225/50/17 la F10 ai 225/55/17

Chiar azi m-am uitat pe stalp la masina la mine si la anvelope de 17 sunt mentionate vre-o 4 tipuri printre care si 225/55.

Bine zis. Trebuie sa schimbi si anvelopele. Sau le iei de acum 225/55/17.

Edited by cataxxl

Chiar azi m-am uitat pe stalp la masina la mine si la anvelope de 17 sunt mentionate vre-o 4 tipuri printre care si 225/55.

Da, dar 225/55/16 ai tu, nu 225/55/17.. deci ii o diferenta.. si eu am tot e60 si nu am gasit niciunde pe stalp sa apara 225/55/17

Edited by mdln

Pe E60 -ul pe care il am as lua acum direct 225/55/17 . Din experienta voastra, jantele daca le utilizez cu distantiere, am sanse sa apara ceva probleme?

Eu am distantiere pe spate doar, si nici o problema, sa fie de calitate nu orice , si nu o sa ai probleme...

Eu zic sa te mai uiti 1 mai bine, nu cred ca scrie 225/55/17... Scrie 225/55/16..

Pot aparea probleme daca sunt distantiere de calitate indoielnica si nu sunt perfect centrate sau sunt grele (gen facute la strung din otel). Vand distantiere de 6 ani si nu am avut probleme niciodata. Edited by cataxxl

Eu am distantiere pe spate doar, si nici o problema, sa fie de calitate nu orice , si nu o sa ai probleme...

Eu zic sa te mai uiti 1 mai bine, nu cred ca scrie 225/55/17... Scrie 225/55/16..

Am sa mai verfic odata maine. Nu te contarzic caci m-am uitat acuma in carte si intr-adevar 225/55/17 nu e trecut.

Am sa mai verfic odata maine. Nu te contarzic caci m-am uitat acuma in carte si intr-adevar 225/55/17 nu e trecut.

Eu asa stiu, ca 225/55/16 si 225/50/17 pentru e60...

La F10 225/55/17.. Si daca o sa pui pe e60 225/55/17 s-ar putea sa ai eroare la kilometraj, sa nu iti indice bine viteza..