Jump to content

Sfat achizitie E39.

marius.p

Recommended Posts

Buna ziua ,

De curand m-am hotarat ca prima mea masina sa fie un BMW E39 , de aici toata sarada si majoritatea parerilor impartite . Am nevoie de un sfat in alegerea motorizarii , eu stau in Oradea oras destul de mic , prea multi km n-as parcurge sa zicem undeva la 3-4.000 pe an .De aici si dielma mea ce ar merita sa aleg cel mai mult avand in vedere consumul / intretinerea / impozitul .

Am senzatia ca un 530I se intretine mai usor decat un 520D. Decat consumul e in favoarea dieselului. Eu o sa il vand pe al meu ca sa imi achizitionez un bmw cu motor mare si pe benzina. :thumbsup:

Mai bine stau la pompa decat in service.

Edited by LEOZRX
  • Like 3

Ahh 530... vis pentru mine . In legatura cu bani m-am incadrat in 2-3mii masina pana in 2000-2001 maxim , am pe cineva in germania si ma poate ajuta sa o cumpar de acolo .

daca atati bani ai, atunci ia un seria 3 benzina din 1999-2001, e46.

numai discuri + placute la un e39 sunt de la 500 euro in sus, sa nu spun de anvelope, motoare mari de peste 6.7 litrii de ulei (doar 520d cred ca se baga 4-5 litrii).

un 316-318 e46 e muuult mai ieftin de intretinut.

ps: daca e prima masina ai grija.... sa nu te manance talpa!

• Like 1

da, dar gandeste-te, sa intretii un e39 prefacelift e destul de greu.

este o masina extraordinara din toate punctele de vedere, si e60 e facut pe aceeasi platforma.

eu am bagat intr-un e39 in 4 ani vreo 2000 euro, si asta doar intretinere, nu am avut probleme cu motorul.

amortizoare , capete bara si cam tot ce e pe directie cade (motor greu etc), apoi frane, caseta directie etc.

si actualul proprietar a bagat in ea in aproape 3 ani peste 1000 euro, iar placute fata + discuri, iar articulatie fata, pompa apa (stantata cu 1996, de cand era masina).

Nikasil e un aliaj.....

Rog colegii sa posteze codul de motor aferent motorului cu nikasil

daca o ia din germania, cel mai probabil motorul a fost schimbat....

525 tds este un motor foarte fiabil, din pacate nu stiu daca il gasesti sub 400.000 km (eu l-am luat pe la 372.000 si acum are peste 440.000), fara probleme cu turbina , pompa injectie sau injectoare. atat poate te deranjeaza impozitul (in bucuretsti e undeva la 1200 ron).

520 i este un compromis bun, desi are 150 hp (aproape de 525 tds - 143 cp), dar vei simti lipsa cuplului, motorul fiind destul de mic.

530 d este commonrail, un motor bun, consuma cam tot cat un 525, putin mai mult cu 2-3 litrii, depinde de talpa. are un minus impozitul (peste 2000 ron/an)

523 (2500 cmc) benzina e foarte bun, 170 hp, consum maricel , impozit 1200 ron

525 benzina cred ca are 192 hp (nu stiu sigur), cel mai bun sacrificiu daca nu te intereseaza consumul

530-540 benzina anii precedenti cred ca sunt v 8-uri, intretinerea e pe masura distractiei.

cam atat :))

Edited by turmentatu

foarte multe pareri, foarte multe idei...

E39 ca si masini sunt ff zdravene...ideea este ca peste 80% din ele nu au fost intretinute si prin urmare sunt picate....

daca-ti vei cumpara un e39 intretinut bine nu vei avea probleme cu el.

daca faci putini km pe an incearca sa-ti cumperi benzina...2,0- 2,3 m52tu sau 2,2 m54

evita tds-ul - este un motor care s-a pus pe e39 nfl si este o panarama de motor...

piesele sh sunt asemanatoate la pret cu cele de e46....cu asa ceva ma ocup si-ti spun din experienta...

in rest, multa bafta!

P.S. SI CEL MAI BINE ESTE SA NU TE DUCI SINGUR SA-TI CUMPERI UN E39 DACA NU TE PRICEPI, AI TOATE SANSELE SA-TI IEI UN CAZAN DE MASINA CARE TE VA SARACI. TREABA ASTA ESTE VALABILA LA ORICE MASINA, NU NEAPARAT LA UN E39.

Edited by zeky

da, dar gandeste-te, sa intretii un e39 prefacelift e destul de greu.

este o masina extraordinara din toate punctele de vedere, si e60 e facut pe aceeasi platforma.

eu am bagat intr-un e39 in 4 ani vreo 2000 euro, si asta doar intretinere, nu am avut probleme cu motorul.

amortizoare , capete bara si cam tot ce e pe directie cade (motor greu etc), apoi frane, caseta directie etc.

si actualul proprietar a bagat in ea in aproape 3 ani peste 1000 euro, iar placute fata + discuri, iar articulatie fata, pompa apa (stantata cu 1996, de cand era masina).

E foarte bine ca ai bagat DOAR 2000 in 4 ani, gandeste-te sa-ti pice turbina in cazul diesel-ului sau ambreiajul in cazul manualei sau cutia in cazul automatei...ca si costuri, singura care ar fi mai ieftina este reconditionarea turbinei, ca daca iei una noua dai minim 1000€; in cazul ambreiajului nu prea poti sa-l iei sh deci si aici un kit complet ajunge in jur de 1000 de coco, iar cutia automata singurul lucru sa iesi cat decat mai ieftin ar fi sa iei una sh in mintile ei si ajungi undeva la 5-700€ cu montat (depinde cum o iei si cine ti-o monteaza), altfel un reconditionat de cutie automata sare lejer de 1000-1200€.

La 2-3 mii nu ai ce masina buna sa iti iei. Nu cred totusi ca iei in calcul volan pe dreapta si inscrisa pe Bulgaria. Asa incat daca ai doar banii astia si nu esti pregatit pt cateva lucrari de minima intretinere (asta daca esti norocos si masina chiar nu iti face probleme) cred ca ar fi mai bine sa mai astepti sa mai strangi ceva bani sau sa iti iei alta masina.

In tot cazul la nr de km care zici ca ii faci se recomanda un benzinar. Acu daca iti place puterea si iti permiti sa platesti 2500 Ron/an impozit cel mai bun ar fi 530i dar daca te pricopsesti cu vreun cazan care inghite bani cu nemiluita clar faci o afacere proasta. Si ia cu tine pe cinva care se pricepe daca ajungi sa iti cumperi un BMW, rasfoieste bine forumul si vezi care sunt principalele probleme si costuri de reparatie.

Te asteptam sa ne-o prezinti si noua dupa cumparare.