Jump to content

totul despre Seria 5 F10, 2010 - 2017

Scorpio 82

Recommended Posts

Eu din cate stiu pana la sfarsitul lui 2011 cele care aveau modurile eco, normal, confort, sport, sport+ au suspensie reglabila. Dupa modurile la cele cu edc s-au schimbat in eco, confort, confort+,sport si sport +.

Ceea ce am gasit eu e de prin 2010 , si m-am uitat la lista cu dotari si desi are acel selector nu am gasit in lista sa aiba suspensie reglabila, si nici vanzatorul nu a mentionat in anunt ca ar avea asa ceva.

Edited by Scorpio 82

Se poate sa aiba butonul si sa nu aiba suspensia reglabila. Asa e si la a mea, daca nu scrie pe vin decoder nu cred ca are. Cu selectorul acela se schimba raspunsul motorului, a transmisie si directia.

Si eu m-am gandit tot la varianta ta. Am sa sun maine oricum sa vad ce spune vanzatorul.

Esti sigur ca vanzatorul stie ?

Ar putea doar sa se intareasca amortizoarele cum este incazul meu.

Vanzatorul sa stie ce? Eu nici nu am sunat vanzatorul inca, deoarece e un parc auto si in aceste zile nu gaseam pe nimeni, doar am verificat dupa seria de caroserie ce dotari are si in acea lista nu am gasit sa aiba suspensie reglabila, si precum am mai spus, nici vanzatorul nu a mentionat in anunt ca ar avea, desi are selectorul cu cele 4 setari si la fel precum spunea colegul mai sus ma gandesc ca setarile acelea nu sunt pentru suspensie ci doar pentru comportamnetul motorului, cutiei si directiei.

Ce as mai vrea sa stiu de pe la voi cei care aveti F10 cu suspensie reglabila (sau alte modele BMW cu aceiasi dotare), e urmatorul lucru: la modificarea setarii pentru suspensie , masina coboara sau se ridica precum e la cele cu suspensie pneumatica sau doar pur si simplu se intaresc amortizoarele sau se "inmoaie"?

Edited by Scorpio 82

1419793244[/url]' post='2215726']

Esti sigur ca vanzatorul stie ?

Ar putea doar sa se intareasca amortizoarele cum este incazul meu.

Trebuie sa iti aparĂŁ la moduri normal si confort sau confort si confort+, plus celelalte, in cazul in care ai edc in funcție de anul de fabricației.

Nu se ridica nimic, este doar din amortizoare. Daca cauti dupa VIN este posibil sa nu iti apara aceasta optiune, asa este si in cazul meu cu toate ca am optiunea.

Am inteles:) atunci posibil sa fie si la asta la fel. Am sa merg maine sa o vad live. Acesta e interiorul , unde e clar ca are selectorul, doar ca inca nu sunt in clar ce setari modifica.

post-63427-0-23124000-1419796203_thumb.jpg

Are ceva dotari masina, este in tara, motorul este de 3000 ?

Cat de cat da are si ceva dotari. E motorul de 2000, doar ca nu prea imi place culoare, e grafitul acela inchis, spre negru. O sa merg maine sa o vad si poate live da mai bine culoarea, si daca e sa aiba si suspensie reglabila, poate poate ...

E ciudat dotata, scaune confort cu memorie dar fara ĂŽncĂŁlzire.

Ms de remarca. Sincer nici nu am bagat de seama ca nu are incalzire in scaune deoarece nici nu ma gandeam ca nu are si de aceea nici nu m-am uitat atent. Faza e ca incalzirea in scaune pentru mine e cam dotare obligatorie :D

Si mie mi se parea ca lipsesc ceva butoane si in plus eu stiam ca incalzirea in scaune vine obligatoriu cu pielea. Se pare ca nu stiam bine)))

Si inca o remarca. E cumva posibil sa nu aiba dubla climatizare?La mine cel putin martorul de auto e in interiorul butonului

Edited by claudium1981

Sunt 3 feluri de clima pe f10. Aceasta e standard si poti regla temperatura pe 2 zone dar ai un singur buton de auto. E cea cu 2 zone si reglaje si auto la fiecare. Si cea cu 4 zone care are in plus cateva reglaje suplimentare pe la gurile de ventilatie si comanda in spate.

aceea standard este destul de ok, si isi face treaba destul de bine. Referitor la piela fara incalzire este destul de rau, daca era textil nu cred ca era o mare problema, eu de exemplu am varianta de piele combinata cu material, si nu m-ar deranja asa tare lipsa incalzirii in scaune, dar fiind full piele.....

Nici la mine nu apare pe lista de optionale, iar masina este verificatĂŁ si iar verificatĂŁ la bmw/carte service. Masina nu a avut nimic pus dupa achiziționare. Ceea ce stiu este ca daca ai cutia automata sport primesti by default acest selector. Ce este ciudat este opțiunea " pedestrian saftey" care apare si pe masina mea si pe multe altele care le-am verificat. Știți cum se comporta?

Salutare!

Imi poate spune cineva de unde pot descarca in limba romana sau engleza manualul utilizatorului pentru BMW F10 (530D Xdrive). Ma intereseaza in speta intervalul la care se fac reviziile si de asemenea ce se schimba la fiecare revizie.

Stau sa ma gandesc daca se merita sa ii prelungesc garantia - asta in conditiile in care ma pun sa cumpar si un pachet de revizii.

Salutare la toatĂŁ lumea! Pentru schimbul de ulei la cutie automata 525 f10 am comandat ulei și baie de ulei cu filtru.Uleiul este fabricat de Febi pe cod BMW iar baia este Vaico. Ămi puteți spune dacĂŁ sunt ok sau cei de la care le-am procurat mi le-au bĂŁgat pe gât? Eventual puteți sĂŁ ĂŽmi spuneți și metoda de schimb de ulei la o astfel de cutie? Mulțumesc!

ulei febi si baia vaico, ai f10 si iti bati joc de ea? uleiul la cutie e foarte important, pune numai pe original. Decat sa pui asa ceva mai bine nu il mai schimbi.

Mulțumesc pentru sfat! ĂncĂŁ nu am ridicat comanda, dar am apucat sĂŁ verific calitatea uleiului pe net și pĂŁrerile sunt oarecum ĂŽmpĂŁrțite.