Jump to content

Fum esapament

Hellsbells

Recommended Posts

https://www.youtube.com/watch?v=MtMMBw1LGzg&feature=youtube_gdata_player

Buna, masina din semnatura scoate cam mult abur acum cu venirea timpului rece. In clipul de mai sus, motorul avea cam 95 de grade, deci pot sa zic ca era incalzit bine, iar afara erau -0,5 grade. Aburul nu mi se pare a avea un miros intepator, iar pierderi de antigel am, zic eu, pe la pompa de apa. Pe inpa, la cilindrul 2 am valori prea mari, peste 4, bujiile si fisele sunt ok. Intrebarea mea este, posibil sa bage antigel in camera de ardere, cu toate ca motorul merge bine si temperatura nu creste mai mult de jumatate?

Multumesc anticipat!

De cand a venit frigul si la mine scoate mult abur.Cand erau temperaturi de 20 de grade,nu scotea absolut nimica.Acela e abur, produs de condens, plus ca diferenta intre temperatura de afara si cea a gazelor de exapament e destul de mare.Si eu am avut frica asta ca sa dus ceva pe la masina, dar am rezolvat, plus ca m-am linistit cand am vazut ca si masinile noi din trafic scot abur, deci e normal, de la frig.

La mine problema era cotul de plastic din spatele motorului.Problema comuna a motoarelor M43.Pierde antigel la un nivel sesizabil si nu lasa absolut nici o urma, caci este imediat evaporat.

Verifica daca ai urme albe pe langa el, daca nu l-ai schimbat inca, si vezi cum e dupaia.

Nu e scump, undeva la 50lei oem cu tot cu garnitura.

Si eu am avut aceiasi nedumerire ca tine,dar mecanicul mi-a explicat ca sunt scurgeri normale de ulei(dupa atatia ani)si daca e cazul de asa ceva, motorul se face praf imediat.

Si eu am aceasi problema ca tine,imi scoate mult

Fum alb dulce-intepator(99% nu e abur) si aveam scurgeri de antigel la fel,pe la pompa de apa,am schimbat-o si am obs ca nu mai curge acum,si nivelul este la maxim. Problema e ca tot imi scoate fum...dar vreau sa vad acum daca imi "mananca" antigel avand in vedere ca am fixat problema cu pierderea. La mine este vorba de E46 N42. Multi spun ca atunci cand iti consuma antigel si nu ai scurgeri pe nicaieri....ti-l arde si asta inseamna garnitura de _chiulasa_.. Eu inca sunt in dubii..mai astept sa vad cum se comporta nivelul antigelului.

Edited by Daniels13

La mine nu pare a fi intepator, ma gandesc ca intepator ar fi insuportabil, sa te usture ochii si nasul, pe mine nu ma ustura :)). Am sa ma uit din nou la T-ul acela din spatele motorului.

Aburul nu mi se pare a avea un miros intepator

:)

Pai da,aburul nu are si se evapora mai repede decat fumul, dar fumul are miros si nici pe mine nu ma ustura ochii de la el,dar este fum dulceag cu miros intepator gen noxe asa..

Eu zic sa iti faci problema cu scurgerile de antigel.

:)

Pai da,aburul nu are si se evapora mai repede decat fumul, dar fumul are miros si nici pe mine nu ma ustura ochii de la el,dar este fum dulceag cu miros intepator gen noxe asa..

Eu zic sa iti faci problema cu scurgerile de antigel.

La mine pare a fi abur fiindca se evapora repede, trebuia sa schimb titlul topicului :))

Injectorul e problema si necesita verificare/curatare sau inlocuire. A baga tot felul de aditivi in carburant, nu este indicat. Ce au facut altii e treaba lor. Daca vrei sa ai masina ok. mergi cu o motorina cu cifra cetanica corecta.

Sa bag motorina in benzinar? Hmmm :)), folosesc OMV MaxxMotion 95, benzina.

Scuze, nu am fost atent. Ma gandeam la diesel. drinks.gif Benzina de la Mol e ok. poti incerca si efixul de la Rompetrol, insa tot nu pune aditivi. Stiu ca foarte multi sunt cei care au pus insa rezultatele uneori nu sunt deloc salvatoare, ci din contra.

Scuze, nu am fost atent. Ma gandeam la diesel. drinks.gif Benzina de la Mol e ok. poti incerca si efixul de la Rompetrol, insa tot nu pune aditivi. Stiu ca foarte multi sunt cei care au pus insa rezultatele uneori nu sunt deloc salvatoare, ci din contra.

Ok, o sa incerc in prima instanta sa o calc mai tare, e varianta mai ieftina :)).