Jump to content

Un sfat?

Ciobanu George

Recommended Posts

Buna tuturor

Posesor de E46 NFL, fabricat 08.2000, 320 d cutie manuala 5 trepte. Momentan cu probleme doar la diferential (care va fi schimbat intr-un viitor, depinde cum stau financiar si daca gasesc unul second in stare buna), as dori ca in iarna-primavara sa ii fac cateva reparatii:

1 Lichide: - lichidul de frana - recomandari marca si tip?

- lichid directie (uleiul de directie e identic cu ala de transmisie?? am vazut un video, dar la automate) + filtru + garnitura - are asa ceva? marca si tip?

- ulei cutie de viteze

- mai este si alt lichid sau filtru de schimbat ? (deja am schimbat ulei de motor, filtru de ulei, filtru de motorina, filtru de aer)

2 Bucse: - am schimbat cauciucurile de iarna si ma duc sa ii fac geometria (sper sa fie totul bine la reglaje) insa in primavara vreau sa ii schimb cam tot ce tine de bucse. Intrebarea mea este urmatoarea: unde gasesc o lista cu toate bucsele? sau mi le poate enumera cineva si cate bucati sunt de fiecare?

3 Pe langa asta, vreau sa ii fac si o curatare de genul asta:

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/129463-curatare-galerie-admisie-e46-diesel/page__hl__curatare+admisie%3F

.......credeti ca merita sau nu, avand in vedere ca masina are 240 de mii de km si am vazut ca are depuneri de 1-2 mm pe peretii galeriei ? Nu o sa ii dauneze? Pe langa, va trebui sa ii schimb si acele garnituri, se gasesc de cumparat separat?

4 Astept si alte recomandari. Intentionez sa tin masina inca minim 5 ani.

Precizez ca bucse si lichide voi incerca sa le schimb personal, cu ajutorul unui prieten mecanic.

Lichid frana BMW

Lichid servodirectie ATF. La servodirectie nu ai nici garnituri si nici filtre de schimbat, doar lichidul. Intra 1 litru.

Ai nevoie de aproximativ 1 litru de ulei 75W-80 pentru cutie. E bine sa iei si 1 litru de ulei 75W-90 pentru diferential. Ma rog, la diferential intra 1.1-1.2 litri.

E bine sa schimbi si antigelul.

Daca vrei sa schimbi tot va costa foarte mult. E mai bine sa schimbi doar ce este uzat. Si n-are rost sa schimbi doar bucsele. Si pivotii au in general uzura.

Poti gasi totul pe realoem.com, insa e foarte costisitor sa schimbi tot.

Ca marci, originale sau Lemforder. Cele ieftine nu tin in timp.

Iar daca prietenul mecanic nu are si o trusa de prese, nu veti reusi sa schimbati toate bucsele. Unele nu pot fi schimbate fara prese, mai ales cele de pe spate. Daca le bagi cu ciocanul, le-ai facut praf.

Aia cu oala e o prostie. Exista solutii dedicate pentru curatare. E bine sa cureti si galeria si EGR-ul.

Edited by Service Premium

Lichid frana BMW

Lichid servodirectie ATF. La servodirectie nu ai nici garnituri si nici filtre de schimbat, doar lichidul. Intra 1 litru.

Ai nevoie de aproximativ 1 litru de ulei 75W-80 pentru cutie. E bine sa iei si 1 litru de ulei 75W-90 pentru diferential. Ma rog, la diferential intra 1.1-1.2 litri.

E bine sa schimbi si antigelul.

Daca vrei sa schimbi tot va costa foarte mult. E mai bine sa schimbi doar ce este uzat. Si n-are rost sa schimbi doar bucsele. Si pivotii au in general uzura.

Poti gasi totul pe realoem.com, insa e foarte costisitor sa schimbi tot.

Ca marci, originale sau Lemforder. Cele ieftine nu tin in timp.

Iar daca prietenul mecanic nu are si o trusa de prese, nu veti reusi sa schimbati toate bucsele. Unele nu pot fi schimbate fara prese, mai ales cele de pe spate. Daca le bagi cu ciocanul, le-ai facut praf.

Aia cu oala e o prostie. Exista solutii dedicate pentru curatare. E bine sa cureti si galeria si EGR-ul.

Obs. : ulei diferential deja schimbat si curatat EGR, facute acum aprox 2 luni.

Vreau sa cumpar eu un set de prese....nu neaparat profesional, deoarece banuiesc ca manopera la bucse ajunge cam jumatate cat dau eu pe prese....deci cred ca merta investitia pt viitor.

Voi incerca sfatul tau, legat de bucse sa schimb doar ce e uzat, insa nu stiu cum pot determina asta, deoarece am fost prin serviceuri si nu prea am incredere in mecanicii de la noi. Deja am schimbat un set de cauciucuri din cauza lor, cand de fapt vibratia venea de la diferential.

Edited by Ciobanu George

Mai bine schimbi bratele cu totul decat sa schimbi pivoti,nu rezista in timp....vezi ca exista oe ebay un set cu toate articulatiile su iesi mai ieftin . Sfatul meu este sa nu te apuci sa schimbi toate chestiile ce nu este necesar doar pt linistea ta, pt ca pe parcurs o sa apara probleme serioase care vir fi necesare reparat, mai bine puneti bani deoparte pt eventualele probleme
  • Like 1

Mai bine schimbi bratele cu totul decat sa schimbi pivoti,nu rezista in timp....vezi ca exista oe ebay un set cu toate articulatiile su iesi mai ieftin . Sfatul meu este sa nu te apuci sa schimbi toate chestiile ce nu este necesar doar pt linistea ta, pt ca pe parcurs o sa apara probleme serioase care vir fi necesare reparat, mai bine puneti bani deoparte pt eventualele probleme

Salut, te referi la un set de genul asta:

http://www.ebay.com/itm/Control-Arm-Repair-Set-Front-Axle-For-BMW-3-Series-E46-Z4-E85-/310814393192?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item485dfb4368&vxp=mtr

?....mi se pare extrem de ieftin...oare ce calitate o fi?