Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Boxe auto

klauyo89

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

sensibilitatea si raspunsul in frecventa conteaza cel mai mult, urmeaza constructia difuzorului , materiale folosite...

e logic ca un difuzor scump , de firma cu renume sa fie bun, dar nu e 100% valabil. Stau cu "bostanul" prin potbagaje si masini duduind de multi ani . Nu sunt doar firmele, bani si materiale de se incurca limba la pronuntat . Cu cap, documentare, timp se pot scoate performante bune sau foarte bune cu difuzoare mai ieftine. mai este doar varianta sa merite efortul depus.

Iar cel mai important lucru este ce inseamna sunet pentru fiecare. daca urla maneaua e una , daca bubuie si huruie hip-hop-ul e alta si lista continua.... iar pentru carcotasi si cei gen : si cu treaba undeva si cu bani in buzunar si cu sufletu in rai => universal NU exista. Sunetul pe masina la nivel avansat se personalizeaza in functie de ce asculta fiecare . multe din difuzoarele ce se gasesc pe piata sunt efectiv de rupt butonul de volum, in special zgomot la volum mare nu muzica . hertz, infinity , R-F , jbl, suna dar greu gasesti ceva sa reproduca o melodie complexa in toata gama de frecventa.

nu vreau sa par rautacios , dar putina lume stie ce inseamna sunet de calitate. am avut ocazia sa ascult muzica in studiouri de inregistrari, la oameni ce au investit mii si chiar zeci de mii de euro in sunet. abia dupa ce am auzit melodi complexe , cu instrumente , concerte live acustice pe scule adevarate am descoperit sunete noi , vibratii , efecte ce nu stiam sa existe in acele melodii. Foarte multe din sculele de sunet din jurul nostru au pierderi mari in frecventa., filtrele conteaza mult dar filtrele asta fac, taie din frecvente pentru ca regimul de lucru sa fie propice difuzoarelor folosite. daca filtrul nu este bine ales in functie de difuzor si regimul de lucru iese un mare fass...

nu sunt inginer de sunet, 2x80 2 canale, 2x100 coaxiale, amplificare, filtre, toate crunch, si woofer mac 300rms.....+navi 1Din cu iesire rca, ma declar multumit

nu vreau sa fiu nici eu rautacios dar te contrazici degeaba , ma bucur ca exista cunoscatori in domeniu, si instrumente de mii de euro, daca vrei sa vinzi ceva sau sa prestezi servicii este treaba ta, pe mine nu ma intereseaza

nu vand nimic , nici servicii . si in nici un caz nu ma contrazic cu nimeni sau cu mine insumi . consider ca am ceva experienta in domeniu si vreau sa ajut daca e nevoie ,am vrut sa imi exprim niste pareri. de la sursa de semnal pana la urechea noastra e un lant al slabiciunilor si putina lume stie asta.

Boaska : cel mai important e sa fi multumit. ce ai enumerat e foarte ok.

"ma bag in seama " pe aici deoarece am cunoscut persoane ce au bagat multisori bani in sunet auto si nu a iesit ce trebuie sau sisteme facute din componente ieftine si care au avut rezultate foarte bune. daca pot da un sfat o voi face cu mare placere