Jump to content

am un difuzor jbl si un amplificator magnat

Recommended Posts

Subwooferul tau are 250w RMS , nu 500w , iar amplificatorul scoate 350w in 4 ohmi.

Avand in vedere ca ai 2 bobine a cate 2 ohmi, va trebui sa conectezi bobinele in serie (sa obtii 4 ohmi), apoi la amplificator.

Bobinele se leaga in serie astfel: la primul pin negativ (-) legi iesirea de (-) de la amplificator.

De la plusul (+) primei bobine duci un fir la (-)'ul celei de a doua bobine, iar la (+)'ul celei de a doua bobine duci un fir de la pinul pozitiv (+) de la amplificator.

Apoi cu GAIN-ul at la minim din amplificator dai la volumul maxim la care vei asculta din player si apoi mergi la amplificator si ridici GAIN-ul cat vrei (pana esti multumit de cat de tare suna) sau daca incepe sa distorsioneze subwooferul dai GAIN-ul putin mai mic si gata.

http://img59.imageshack.us/img59/9163/vou6.png

Edited by Kenbobo

da pe seit la jbl de ce scrie 500rms si 1000 muzical

General Specifications

Size

10"

Audio Specifications

Power Handling (RMS)

500W

Power Handling (Peak)

1000W

Peak Power

1000W

Frequency Response

34Hz-800Hz

Sensitivity

(1 W @ 1m) 86dB SPL

Nominal Impedance

2+2 ohms

Dimensions

Mounting Cutout Diameter (in)

9-1/2

Mounting Cutout Diameter (mm)

243

Mounting Depth (in)

2-1/4

Mounting Depth (mm)

60

Warranty

USA Warranty Length

1 Year Warranty

Ciudat siteul. In descriere zice

Power handling of 250 watts RMS

Iar cand dai pe specification and manuals:

Power Handling (RMS) 500W

Ciudat....

In acest caz, probabil are 500w RMS.

Atunci e ideal sa il conectezi in paralel, pt ca astfel amplificatorul scoate 700w, si e stabil in 1 Ohm.

Ca sa il conectezi in paralel, duci un fir de la (-)'ul amplificatorului la ambele bobine la borna negativa (-) a subwooferului si un fir de la (+)'ul amplificatorului la ambele (+)'uri ale subwooferului.

Procedura de setare e aceeasi.

Edited by Kenbobo

Asta din poza ta e amplificator pe 4 canale. Pune mai multe poze cu amplificatorul sa vedem exact ce model e.

Eu credeam ca e vorba de Tribal X One, dar se pare ca nu.

Oricum, amplificatorul tau il poti conecta altfel. Iti fac acum o schema.

PS: Ai schema mai jos.

Ideea e ca trebuie sa legi cele 4 iesiri ale amplificatorului in punte, doua cate doua.

http://img96.imageshack.us/img96/7623/tiqi.jpg

Edited by Kenbobo

uite aici....

Amplificator 4 canale * MAGNAT TRIBAL X FOUR 1.6 kw

Dimensiuni: 458x52x290mm

* Putere maxima la 4 ohms

Sinus Burst 2:8, 1kHz, 14,4V *

Stereo 4x300 Watt *

In punte 2x800 Watt *

Putere RMS in 4 ohms

DIN 45324, 14,4 V *

Stereo 4x110Watt *

In punte 2x260 Watt *

Putere maxima in 2 ohms Sinus Burst 2:8, 1kHz, 14,4V *

Stereo 4x400 Watt * Putere RMS in 2 ohms DIN 45324, 14,4 V *

Stereo 4x140 Watt * Impedanta Canalul 1 2-8 Ohm *

Impedanta Canalul 2 2-8 Ohm *

Impedanta Canalul 3 2-8 Ohm *

Impedanta Canalul 4 2-8 Ohm ...

Edited by bmw320_touring

corect un monobloc de putere si inca una cu 4 canale si iese parfum, parca asa ai tu ?

La mine deocamdata cel pe 4 canale amplifica si subwooferul.

Va urma un monobloc (sau Focal FPP-4100 pt difuzoare si cel actual pt subwoofer si mai iau inca un subwoofer identic, apoi acestea montate in stanga si in dreapta in portbagaj in incinta din fibra de sticla mulate dupa forma din portbagaj pt a economisi spatiu) si pt fata o sa iau Focal PS165 si mut cele 165 A1 pe spate.

Edited by Kenbobo

da bine gandit, eu am un provizorat , se aude foarte clar insa datorita filtrelor si reglajelor din amplificatory... dar nu-mi place ptr ca sunt prea multe fire si nu am reusit sa le cositoresc pe toate, oricum lipsa spatiului este acuta, tb sa construiesc cumva o incinta in aripa din stanga din fibra cel mai sigur....:angry2:, si ramane sa repozitionez amplificatoarele ....pe viitor

http://imageshack.us/a/img850/9757/jszj.jpg

Si eu am probleme cu pozitionarea lor... ma tot gandesc cum sa fac. Momentan amplificatorul e montat peste roata de rezerva (mai exact pe plasticul acela de peste ea) sub mocheta din portbagaj.Nu am nici o problema cu el, dar parca as face ceva mai ergonomic.

Ma gandesc sa construiesc un suport sau sa il modific pe cel oem din stanga din portbagaj si sa il montez in pozitia unde venea cel oem. Eventual o sa montez o placa din MDF/Pal/alt material lemnos si apoi amplificatoarele sa le prind de ea, astfel pe placa aceea as putea si sa organizez cablurile, daca le prind direct de placa cu soricei (bride de plastic)

Ar fi ok acolo, dar apoi nu stiu cum sa fac cand fac incinta pt subwoofer, care tot acolo o sa vina. Asa ca probabil tot deasupra rotii de rezerva vor ramane, tot asa montate pe o placa din MDF(sau alt mat.).

Sub polita din spate nu vreau ca sa nu iau din spatiul pt bagaje sau sa agat vreun cablu...

Edited by Kenbobo

Si eu am probleme cu pozitionarea lor... ma tot gandesc cum sa fac. Momentan amplificatorul e montat peste roata de rezerva (mai exact pe plasticul acela de peste ea) sub mocheta din portbagaj.Nu am nici o problema cu el, dar parca as face ceva mai ergonomic.

Ma gandesc sa construiesc un suport sau sa il modific pe cel oem din stanga din portbagaj si sa il montez in pozitia unde venea cel oem. Eventual o sa montez o placa din MDF/Pal/alt material lemnos si apoi amplificatoarele sa le prind de ea, astfel pe placa aceea as putea si sa organizez cablurile, daca le prind direct de placa cu soricei (bride de plastic)

Ar fi ok acolo, dar apoi nu stiu cum sa fac cand fac incinta pt subwoofer, care tot acolo o sa vina. Asa ca probabil tot deasupra rotii de rezerva vor ramane, tot asa montate pe o placa din MDF(sau alt mat.).

Sub polita din spate nu vreau ca sa nu iau din spatiul pt bagaje sau sa agat vreun cablu...

asa ceva mi se pare foarte acceptabil.....dar nu gasesc incinta asta

http://www.google.de/imgres?imgurl=http://www.wickedcas.com/gallery/d/347-2/BMW_M3_Magicbox_006.jpg&imgrefurl=http://www.bmw-drivers.de/forum-69/subwoofergehaeuse-e46-limo-t-47655.html&h=480&w=640&sz=68&tbnid=465f1TJuR17ISM:&tbnh=94&tbnw=125&zoom=1&usg=__8glbcR8-Gg2w2Vm86jROuVvS_WM=&docid=ZczswczCjWPJrM&sa=X&ei=q3KvUvGaN8_GswbWk4GgCg&ved=0CF0Q9QEwAw&dur=3510

eu am montat acolo si chiar ca este incomod, nu pot sa bag nimic, m-am bucurat ca am pozitie buna sa umblu la reglaje sau sa modific configuratia la canale

da ,o sa tin amlificatorul pentru difuzoare ,am gasit un ground zero monobloc de 550rms la 4ohm,uite ce am facut eu pentru spatiu...eu am touring,am legat asa cum ai zis in serie si amlificatorul in punte da totul este la max si nu merge curat. Edited by bmw320_touring

Cel mai probabil cand amplificatorul consuma mai mult (la piese cu mult bass) ramane unitatea fara putere destula si se opreste.

Schimba alimentarea playerului si trage cabluri pt el direct de la baterie.

PS: Incinta e foarte tare. Felicitari!

Edited by Kenbobo