Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

tocanit pe sub bord

Recommended Posts

salut . de anul trecut din iarna cand am dat drumu la caldura pe sub bord se aude parca un tocanit scurt la interval de vreo 10-15sec. daca modific pozitia la comutatorul de caldura o perioada nu mai face dupa care se aude iar . deci zgomotul ar fi cam asa: TOC-TOC dupa 15 sec iar TOC-TOC scurt. nu radeti ca asa se aude :D .zgomotul asta nu il am decat iarna . masina este o pisica 316 din 96. daca cineva a mai intalnit problema asta v-as ruga ceva lamuriri cam ce ar fi sa pot rezolva . ca este cam enervant zgomotul asta. mentionez ca motorul nu a suferit nici o modificare la mersul in relanti sau in turatie . merge perfect.

.. merci fain

• 3 weeks later...

salut . nu am climatronic . nici ac nu are. dar tot ceva pe la caldura . daca modific pozitia la comutatorul pt caldura o perioada nu mai face . dupa care incepe iar

am identificat sursa zgomotului . piesa incercuita se afla exact langa tulumba de servofrana in stanga ei. pare a fi o electrovalva ceva care face legatura intre doua furtune de apa. cu contactul pus se aude un tocanit in ea . parca ar da inghida sau sa deschida circuitul apei cumva . imi puteti spune ce este aceasta piesa?> multumesc frumos

post-49553-0-96472100-1389537082_thumb.jpg

E o pompa pentru recircularea apei cand este motorul oprit si apesi pe butonul rest.

m-ai bagat in ceata. cum sa circule apa cand motorul este oprit ?. nu am siroco la masina . este o pisica din 97 . si tocanitul se aude si in mers nu doar cand e motorul oprit.

Edited by haimana

m-ai bagat in ceata. cum sa circule apa cand motorul este oprit ?. nu am siroco la masina . este o pisica din 97 . si tocanitul se aude si in mers nu doar cand e motorul oprit.

ala e robinetul de la clima..... am avut si eu candva exact problema descrisa de tine mai sus, tot pe matza, tot asa fara ac si fara climatronic, si mai multi mi-au zis ca problema este de la robineti de clima., deci exact piesa aceea din poza

;)

insa eu nu am facut nimic, sgomotele au disparut pur si simplu....nu s-au mai auzit deloc, schimba acel robinet. succes

Bine...scuze nu am vazut ca e din 97.

Edited by 99buz

ala e robinetul de la clima..... am avut si eu candva exact problema descrisa de tine mai sus, tot pe matza, tot asa fara ac si fara climatronic, si mai multi mi-au zis ca problema este de la robineti de clima., deci exact piesa aceea din poza

;)

insa eu nu am facut nimic, sgomotele au disparut pur si simplu....nu s-au mai auzit deloc, schimba acel robinet. succes

multumesc . da se pare ca e robinetul de la caldura. am inteles ca se si poate curata . daca nu o sa-l inlocuiesc . merci pt sfaturi

multumesc . da se pare ca e robinetul de la caldura. am inteles ca se si poate curata . daca nu o sa-l inlocuiesc . merci pt sfaturi

oricum e piesa ieftina la dezmembrari, nu cred ca este mai mult de 50 lei....eu nu am schimbato ca ca nu am mai avut probleme, cred totusi ca la mine s-au potolit sgomotele de la o aerisire bine facuta sau poate a fost o coincidenta cu aerisirea....ti-am zis ca sa sa sti, pana sa dai jos piesa, mai bine fa o aerisire la system, poate cine stie.

oricum e piesa ieftina la dezmembrari, nu cred ca este mai mult de 50 lei....eu nu am schimbato ca ca nu am mai avut probleme, cred totusi ca la mine s-au potolit sgomotele de la o aerisire bine facuta sau poate a fost o coincidenta cu aerisirea....ti-am zis ca sa sa sti, pana sa dai jos piesa, mai bine fa o aerisire la system, poate cine stie.

pei aerisirea nu se face singura? cum s-o fac eu?