Jump to content

schimbare sistem de franare

Recommended Posts

A venit vremea să schimb și sistemul de frânare (discuri, placuțe și eventual și furtune) de pe al meu 320 având în vedere că la vară vreau să-i schimb și motorul cu un 330 pe benzină și nu știu care este cea mai bună variantă discuri OEM, discuri ATE sau Zimerman.

Apoi am văzut că cei de la ATE au și dun set pe care ei îl prezintă ca: ATE Powerdisc Bremsen inkl. Cermaic BMW 3 E46 VA Ø325 și chiar nu știu ce să cumpăr.

P.S. Vă doresc la toți an nou fericit și multă sănătate și fără evenimente.

Edited by Rcc-67

Te confrunti cu o problema,daca vrei sa schimbi motorul cu unul de 330d sau 330i va trebui sa schimbi si sistemul de frinare cel putin pe puntea spate vei fi obligat,cind vei schimba motorul vei inlocui cutie de viteze,cardan,grup+planetare,planetarele la 330 sint mai groase si automat vei fi obligat sa schimbi si fuzetele spate,pe fuzetele spate nu vei putea monta frinele de 320 si numai de 330,am frine complete de 330,etrieri,suporti etrieri,discuri+placute+saboti de la frina de mina,tot sistemul de frinare de 330 costa 600 lei...0725691059
  • Like 4

• 2 months later...

Am reușit sĂŁ upgradez sistemul de frânare de pe mașina mea un E46 320 150cp cu discuri Zimmerman sport perforate și plĂŁcuțe ATE ceramice (dimesiunile de 325 mm pe fațĂŁ și 320 mm pe spate) ambele repere cumpĂŁrate de la CĂŁtĂŁlin (cataxxl), ocazie cu care ĂŽi mulțumesc din nou pentru ajutorul oferit, și suporți de etrieri și etrieri proveniți de la un 330 cumpĂŁrate de la Nicu (roscatu).

Etrierii și suporții de etrieri au fost sablați și vopsiți c vopsea termorezistentĂŁ.

Am fĂŁcut un drum de Cluj cca 100 km, eu locuiesc ĂŽn Tg. Mureș. La dus am apĂŁsat pedala de frânĂŁ usor ca sĂŁ se curețe discurile de vopseaua de protecție de pe ele.

La ĂŽntoarcere al acționat frâna puțin mai tare și pot sĂŁ vĂŁ spun cĂŁ la viteze de 150 km senzația de reducere a vitezei este excelentĂŁ, nici nu vreau sĂŁ mĂŁ gândesc cum se va comporta mașina la frânĂŁri energice (discurile nu s-au curĂŁțat de tot ĂŽncĂŁ mai existĂŁ urme de vopsea pe ele).

P.S. nu se potrivește ”frâna de mânĂŁ” dar am cumpĂŁrat și tablele pe care se monteazĂŁ saboții frânei de mânĂŁ, ĂŽnsĂŁ gĂŁurile nu se potrivesc cu cele de pe fuzeta mea, dar sĂŁptĂŁmâna viitoare sper sĂŁ rezolv și aceastĂŁ problemĂŁ.

post-65167-0-23148900-1394920594_thumb.jpg

• Like 2

Kenbobo ma ĂŽncurajat sĂŁ fac un topic de prezentare la mașina mea și cred cĂŁ o sĂŁ-l fac ĂŽnsĂŁ doar dupĂŁ ce roluiesc și aripile din spate pentru cĂŁ, deși anul trecut nu prea am avut probleme cu roțile mari de 19 se pare cĂŁ dupĂŁ ce arcurile s-au mai ”lĂŁsat” ĂŽmi ating aripile din spate. Pe acel topic o sĂŁ postez și impresiile mele fațĂŁ de noul sistem de frânare.

• 4 years later...

Am reușit sĂŁ upgradez sistemul de frânare de pe mașina mea un E46 320 150cp cu discuri Zimmerman sport perforate și plĂŁcuțe ATE ceramice (dimesiunile de 325 mm pe fațĂŁ și 320 mm pe spate) ambele repere cumpĂŁrate de la CĂŁtĂŁlin (cataxxl), ocazie cu care ĂŽi mulțumesc din nou pentru ajutorul oferit, și suporți de etrieri și etrieri proveniți de la un 330 cumpĂŁrate de la Nicu (roscatu).

Etrierii și suporții de etrieri au fost sablați și vopsiți c vopsea termorezistentĂŁ.

Am fĂŁcut un drum de Cluj cca 100 km, eu locuiesc ĂŽn Tg. Mureș. La dus am apĂŁsat pedala de frânĂŁ usor ca sĂŁ se curețe discurile de vopseaua de protecție de pe ele.

La ĂŽntoarcere al acționat frâna puțin mai tare și pot sĂŁ vĂŁ spun cĂŁ la viteze de 150 km senzația de reducere a vitezei este excelentĂŁ, nici nu vreau sĂŁ mĂŁ gândesc cum se va comporta mașina la frânĂŁri energice (discurile nu s-au curĂŁțat de tot ĂŽncĂŁ mai existĂŁ urme de vopsea pe ele).

P.S. nu se potrivește ”frâna de mânĂŁ” dar am cumpĂŁrat și tablele pe care se monteazĂŁ saboții frânei de mânĂŁ, ĂŽnsĂŁ gĂŁurile nu se potrivesc cu cele de pe fuzeta mea, dar sĂŁptĂŁmâna viitoare sper sĂŁ rezolv și aceastĂŁ problemĂŁ.

Salut, ti-as fi recunoscator daca mi-ai spune cum ai reusit sa montezi sabotii franei de mana si ce modificari ar trebui aduse masinii, am saboti de 3.0 iar in service mi-au spus ca nu au cum sa-i monteze pentru ca sunt diferiti, nu ma pricep la mecanica iar masina am cumparat-o asa cum e modificata, iar tipul de la cre am luat o mi a dat sabotii pt inlocuit doar sa-i schimb, surpriza este ca nu se potrivesc la 320d. Multumesc